Főoldal > SZÉPSÉG > Ez történik a testeddel, ha minden nap kollagént eszel

Ez történik a testeddel, ha minden nap kollagént eszel

bőrkollagéntáplálék-kiegészítő
0

Írta:

Vajon tényleg van értelme kollagén készítményeket szedni? Most kiderül!

A kollagén egy, a testben előforduló fehérje, ami támogatja a kötőszövetek struktúráját, és a bőr elasztikusságát biztosítja. A gyakorlatban ez annyit jelent, hogy segít a bőrt feszesen tartani.

Bár kollagént a szervezet is megtermeli, ettől független már táplálékkiegészítőként is árulják kapszulában és porként is. A szakértők azonban felemás véleményen vannak azzal kapcsolatosan, hogy vajon szájon át szedve mennyire hatásos. Mutatjuk, hogy mi az igazság!

Measuring spoon with collagen powder or alginate mask on pink background. Trendy products of the year. Trendy products of the year

1.) Lelassítja a bőröregedést

Egy 2021-ben megjelent tanulmány szerint a mindennapi kollagén fogyasztástól hidratáltabb és rugalmasabb lesz a bőr. Sőt, még a ráncok száma is kevesebb lesz.

2.) Erősíti a csontokat

A kollagén nagyon pozitív hatással van a csontok szerkezetére. A kutatók szerint a rendszeres kollagén készítmény szedése növelheti a csontok ásványianyag-sűrűségét. Ki ne szeretne erősebb csontokat?

Young woman with long curly hair in bathrobe enjoys daily routine applying moisturizing cream on face in bedroom at home closeup mirror reflection

 

3.) Hajnövekedést serkentő

Egy 2022-es kutatás szerint a kollagén fogyasztása segít a haj növekedésében, illetve a hajhullás megelőzésében. Jól hangzik, ugye?

A kollagén készítmények szedése tehát nem árt senkinek, sőt még segíthet is!

Forrásunk volt.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X