Főoldal > szex > 5 tévhit az orgazmusról

5 tévhit az orgazmusról

erotikaorgazmusszex
0

Írta:

A szex körül rengeteg tévhit kering, de talán a női orgazmus körül még több. Ezek egy része kifejezetten veszélyes, hiszen számos nőben alakulhat ki szorongás egy-egy hamis állítás miatt, ez pedig hatással van szexuális életükre is. Ne hagyd, hogy kevésbé tájékozott barátnőid butaságokkal tömjék tele a fejedet, inkább olvasd el, mit is kell pontosan tudnod […]

A szex körül rengeteg tévhit kering, de talán a női orgazmus körül még több. Ezek egy része kifejezetten veszélyes, hiszen számos nőben alakulhat ki szorongás egy-egy hamis állítás miatt, ez pedig hatással van szexuális életükre is. Ne hagyd, hogy kevésbé tájékozott barátnőid butaságokkal tömjék tele a fejedet, inkább olvasd el, mit is kell pontosan tudnod az orgazmusról!

Ha nem élsz át orgazmust, frigid vagy?

Óriási tévhit, ám mégis szinte a leggyakoribb tévedés az orgazmus hiánya és a frigiditás közé egyenlőségjelet tenni. A frigiditás ugyanis nem más, mint a teljes szexuális hidegség, vagyis az érintett nők egyáltalán nem éreznek szexuális vágyat, és képtelenek orgazmust átélni. Legtöbben nem is értik, miért csapnak mások a szex körül ekkora hűhót, hiszen őket nem foglalják le az erotikus gondolatok. Ezzel szemben azok a nők, akik „csupán” az orgazmus hiányáról számolnak be, nem küzdenek hasonló szexuális érdektelenséggel! Valószínűleg mindössze arról van szó, hogy az átlagosnál több időre és törődésre van szükségük az orgazmushoz – és persze egy figyelmes partnerre, aki mindezt megadja nekik.

 

0011287_1.jpg ()

A női orgazmusban nagy szerepe van a pénisz méretének?

A szakemberek szerint szinte biztos, hogy nincs akkora szerepe a méretnek, mint amekkorát tulajdonítanak neki. A hüvelyben ugyanis kevés idegszál fut, azok is a hüvely bejárati részén helyezkednek el, a felső kétharmadban alig van olyan ideg, amely szexuális izgalmat keltene. Vagyis egy kisebb pénisszel rendelkező partner is okozhat fergeteges orgazmust. Sőt, sok nőnél a hüvely végén lévő méhnyak érintése kifejezetten fájdalmas, így számukra az extra nagy méret nem is igazán jó választás!

 

Egy nő csak akkor jut el a csúcsra, ha megtalálja a G-pontját?

Nem, hiszen orgazmust nemcsak a hüvelyi behatolás tud okozni, hanem például a csikló ingerlése is. Ráadásul a G-pont létezését a nők egy bizonyos részénél nem sikerült bizonyítani. Azoknál azonban, akiknek elsődlegesen hüvelyi ingerléssel kiváltott orgazmusa van, valószínűleg tényleg nagy szerepet játszik ez a babszem nagyságú terület. Hogy hol keresd? A hüvely elülső falán, körülbelül 2-3 centiméterre, ám érdemes izgalmi állapotban keresgélni, ugyanis ilyenkor megdagad, pénzérme nagyságúra nőhet a mérete.

Valaki vagy képes az orgazmusra, vagy nem

Az, hogy eljut-e valaki a csúcsig, nem adottság kérdése – eltekintve néhány ritka esettől. A szexet igenis tanulni kell, és mindez azzal kezdődik, hogy kitapasztalod-e magadon, mi az, ami jól esik a testednek, és mi az, ami kevésbé. Ha így informálódsz, később már tudni fogod, milyen irányba vezesd kedvesedet, akinek szintén meg kell tanulnia, hogyan okozzon neked örömet. Úgyhogy ha valakivel rögtön nem élsz át olyan fergeteges orgazmust, mint például előző pároddal, akkor se ess kétségbe! Időre van szükségetek, hogy felfedezzétek egymás szükségleteit!

Csak egyféle orgazmus létezik?

 Ez óriási vita tárgya. A szakemberek szerint alapvetően kétféle orgazmust lehet megkülönböztetni: a csikló ingerlésével kiváltottat, illetve a hüvelyit. Az előbbi nagyon intenzív, erőteljes, de rövidebb ideig tart, míg a hüvelyi mélyebb, ám nehezebben ismételhető. A legtöbb nő maga is meg tudja különböztetni e kettőt, sőt sokan csak az egyiket tudják átélni. Maga a folyamat azonban fiziológiailag és agyilag ugyanolyan, a hüvely- és gátkörnyéki izmok ritmikusan összehúzódnak, majd elernyednek, az agyadban a félelemért, szorongásért felelős rész pedig egyszerűen kikapcsol.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X