Főoldal > szex > Egyre többen bújnak ágyba interneten megismert partnerrel

Egyre többen bújnak ágyba interneten megismert partnerrel

egészségkutatáspartnerszex
0

Írta:

Minden évben, a december elsejei AIDS-világnap kapcsán szokta közzétenni az egyik ismert óvszermárka

Minden évben, a december elsejei AIDS-világnap kapcsán szokta közzétenni az egyik ismert óvszermárka azt a világméretű, leginkább a biztonságos szexről és megelőzésről szóló felmérést, ami elsősorban a fiatalokra koncentrál. A legutóbbi kutatás viszont kifejezetten arra volt kíváncsi, hogy az internet mennyiben változtatta meg szexuális szokásainkat és vajon a fiatalok liberálisabbak-e a szexualitásuk megélésében, mint az idősebb generáció. Eláruljuk a csattanót: egyáltalán nem, sőt! Részletek alább.

Az internetes videók elterjedésével szükségszerűen elöntötték a világhálót azok a pornóoldalak, amelyek a képes tartalmak helyett követve a technikai fejlődést, szexvideók millióival próbálják kielégíteni látogatóik (előfizetőik) igényeit. Ennek ellenére a kutatásban résztvevők 10%-a egyáltalán nem néz pornót elmondása szerint, a nyilatkozók fele viszont kisebb-nagyobb rendszerességgel fogyaszt szexuális tartalmat az interneten. A felhasználók harmadáról viszont elmondható, hogy rendszeres online pornó fogyasztó.

A 2013. októberi kérdőíves felmérés eredményéből kiderült, hogy a kérdőívet kitöltők kétharmada 18 éves kora előtt vesztette el szüzességét. A lányoknál gyakoribb, hogy még 18 éves születésnapjuk előtt „odaadják magukat valakinek”, tízből nyolcan állították ezt, a fiúk esetében csupán tízből hatan létesítenek szexuális kapcsolatot nagykorúvá válásuk előtt. Minden második válaszadó egyébként 16 és 18 éves kora között vesztette el szüzességét, ez tehát a legtipikusabb életkor a szüzesség elvesztésére. Az is kiderült azonban, hogy aki 25 éves koráig nem szexel mással, valószínűleg szűz is marad (ez a válaszadók mintegy 1-2%-ára volt jellemző).

Van, aki szégyelli, ha túl kevés partnere volt eddig, van, aki pedig büszke a nem ritkán 100 feletti partnerszámra is. A kérdőív ugyanis rákérdezett arra is, hogy ki hány partnerrel bújt ágyba eddigi élete során összesen.

A nőknek csupán 10%-a, a férfiaknak viszont harmada állította, hogy több mint 50 partnerrel létesített már szexuális kapcsolatot. A felhasználók 12%-a pedig igazi „nagyfogyasztó”, ők több mint 100 partnerrel bújtak ágyba. De hogy ne csak a kiemelkedő számokról beszéljünk, a kitöltők negyede 20 és 50 közötti partnerszámot jelölt meg (ez volt a legtöbbek által megadott átlagos „trófeaszám”). Körülbelül ugyanannyian (a kitöltők ötöde mindkét esetben) vagy 10-nél kevesebb partnerről számoltak be, vagy maximum 10 és 20 közöttit említettek a felmérés során.

Ami viszont az online társ- vagy partnerkeresés elterjedését jól mutatja, hogy a résztvevők fele ismerkedett már meg úgy valakivel az interneten, hogy később szexuális kapcsolat is kialakult belőle, ráadásul harmaduk több online partnert is csípett már fel valamelyik internetes oldalon.

sex2.jpg ()A felmérésből kiderült az is, hogy minden hatodik kitöltő havonta csupán csak egyszer-kétszer szeretkezik (vagy rosszabb esetben egyszer sem). Legtöbben a havi 10 szeretkezést jelölték meg átlagnak, tízből négyen pedig ennél még gyakrabban bújnak ágyba partnerükkel. A kitöltők 8%-a naponta szeretkezik partnerével, viszont ne gondoljuk azt, hogy ez a forróvérűnek gondolt fiatalok kiváltsága! Legfőképpen a 40-50 éves korosztály az, aki ennyire aktívnak mondja magát az ágyban.

Több mint 70%-unk szeretkezett már extrém környezetben vagy különleges helyen (persze kinek mi számít annak). Ráadásul a válaszadók több mint a fele többször is megtette már ezt és kalandozott el „tiltott” helyen a szexualitás világában. Ezzel szemben viszont a kitöltők 13%-a még sosem tett ilyet, és nem is vágyik rá, hogy kimozduljon a kényelmi zónájából.

Gyakorlatilag nincs különbség a nők és a férfiak maszturbálási szokásai között, mindkét nem hasonló arányú eredményt ért el az erre vonatkozó kérdésekre adott válaszok alapján. A kitöltők 86%-a szokott magához nyúlni, a többiek elmondásuk szerint soha sem önkielégítenek. A maszturbálók 6%-a naponta kényezteti magát, negyedük állítja azt, hogy gyakran nyúl magához, a kitöltők több mint a fele viszont csak ritkán teszi ezt.

A férfiak több mint a fele próbált már ki valaha valamilyen szexuális segédeszközt, a nők esetében 40% alatti ez az arány. Az 50 év felettiek nagyobb arányban használják ezeket az eszközöket, mint a 30 év alatti fiatalok, tehát nem csupán a szeretkezések számában aktívabbak az idősebbek, hanem gyakrabban gondolják színesíteni is nemi életüket.

A legelterjedtebb szexuális segédeszköz a vibrátor, de a kutatásból kiderült az is, hogy minden ötödik válaszadó próbálta már ki a kötözős szexet bilinccsel vagy kötéllel és minden tizedik kitöltő játszott már erotikus társasjátékkal.

Végezetül előkerült a generációk óta vissza-visszatérő kérdés: valóban a méret a lényeg? Nos, a nők 72, a férfiak pedig 81%-a szerint egyáltalán nem a méret számít. Úgyhogy, aki eddig emiatt forgolódott éjszakákon át, megnyugodhat: többségben vannak azok, akiket nem érdekel, hogy kinek mekkora.

Forrás: Szexrandi.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X