Főoldal > szex > 5 szextipp, amit biztosan ki fogsz próbálni

5 szextipp, amit biztosan ki fogsz próbálni

egészségszex
0

Írta:

“Rázd fel az együttléteidet egy kicsit, adj hozzá izgalmat és spontaneitást”- tanácsolja Ellen Barnard, szexoktató. A kulcsszó a “kicsit.”

A szakértők egyetértenek abban, hogy nem kell kipróbálni (vagy épp vásárolni) semmilyen extrém kelléket, és nem kell nagy teljesítmény sem nyújtani ahhoz, hogy új lendületet kapjon az örömszerzés. Tesztelj le ezekből párat te magad akár ma este, és meglátod!

Játszd újra

Vége a fő eseménynek? Akkor itt a remek alkalom, hogy visszatérjetek néhány előjáték kedvencetekhez – javasolja a szex oktató Emily Nagoski. “Mivel már felizgultál, előfordulhat, hogy bizonyos mozdulatokat extra intenzíven fogsz érezni”- mondja. Ha mindig is kíváncsi voltál, de féltél kipróbálni valami újat, mint pl. egy különleges szexjátékszert, vesd be közösülés után, hiszen ilyenkor kevésbé vagy gátlásos. Plusz nincs meg az a nyomás, hogy azt kell mutatatnod, mintha valóban működne a dolog. Lehetőséged van szórakozni, csak a móka kedvéért.

Nyisd ki az ablakokat, de húzd be a függönyöket

“Az érzés, ahogy a nyári szellő a csupasz bőröd cirógatja és az abból fakadó izgalom, hogy esetleg a szomszédok is meghallhatják a kéjes nyögdécselésed, hihetetlenül izgató tud lenni” – mondja Harlan Cohen, a Getting Naked című könyv szerzője. Ha úgy érzed, hogy elég merész vagy, kezdeményezz egy menetet a hátsó kertben, amikor már kezd sötétedni. Annak a tudata, hogy bármikor rajtatok kaphatnak, megnöveli az adrenalin termelődést, ez pedig fokozza az izgalmat és csúcsra jutás gyorsaságát.

szex2.jpg ()

Indítsátok be egymást

Mint egy “országúti utazás”, a szex sms-ek is egyszerre veszélyesek és kacérak, de valójában nagyon szórakoztatóak tudnak lenni, ha tudod, hogyan csináld. A trükk az, hogy kihagyod az olyan szavakat, amiktől elpirulnál, ugyanakkor ragaszkodsz a mások számára ártatlan viccnek tűnő, de kettőtöket érintő információkhoz – sugallja Barnard. Például “Csak, hogy tudd, az a piros ruha van rajtam, amit imádsz” egy szmájlival elküldve ugyanazt közvetíti, mint ha egy fehérneműs képed küldenéd el – és beindítja mindkettőtök fantáziáját, hogy vajon mi fog történni, ha végre találkoztok.

Ne spórolj a síkosítóval

Azok a nők, akik rendszeresen használnak víz vagy szilikon alapú síkosítót, intenzívebben élik meg az orgazmust és nagyobb elégedettséget éreznek, mint azok, akik síkosító nélkül közösültek – állítja az Indianai Egyetem friss tanulmánya, mely közel 2500 nőt kérdezett meg. Azért, hogy ne keljen megszakítani az aktust, tartsd a síkosítót az éjjeliszekrényen vagy egy kényelmesen elérhető fiókban. Aztán a kellő pillanatban vagy érzékien kend be magad, vagy kérd meg a partnered ugyanerre – javasolja Barnard.

Tarts egy kis szünetet

Igazi vakáció csak egyszer vagy kétszer adódik egy évben, de a forró, buja nyári szexet bármikor átélheted. “Ha nyaralsz, a hangsúly elsősorban az örömönszerzésen van. Ahhoz, hogy hasonló hatást érj el otthon is, hasonló hangulatba kell kerülnöd”- mondja Cohen. Ennek egyik módja, ha megszabadulsz a sok zavaró tényezőtől. Ezért bérelnek egyes párok egy-egy estére szobát a városban. Más párok egyszerűen a vendégszobában töltik az éjszakát (vagy a szombat reggelt, míg a gyerekek fociznak). Ha a hétköznapi “rutinkörülményeket” megváltoztatod, könnyebben el tudsz lazulni.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X