Főoldal > EGÉSZSÉG > Méhnyakrák vírus miatt

Méhnyakrák vírus miatt

0

Írta:

A HPV a szexuális úton terjedő megbetegedések közel 1/3-át teszi ki. A nők kb. 80 %-a találkozik vele élete során, de a fertőzést legtöbb esetben a szervezet legyőzi. A tartós HPV fertőzés azonban egyéb tényezők hatására méhnyakrák kialakulásához vezethet.Hazánkban a kötelező méhnyakrákszűrés alkalmával nem végeznek automatikusan HPV tesztet, csak bizonyos feltételek esetén, de nőgyógyászuktól minden […]

A HPV a szexuális úton terjedő megbetegedések közel 1/3-át teszi ki. A nők kb. 80 %-a találkozik vele élete során, de a fertőzést legtöbb esetben a szervezet legyőzi. A tartós HPV fertőzés azonban egyéb tényezők hatására méhnyakrák kialakulásához vezethet.
Hazánkban a kötelező méhnyakrákszűrés alkalmával nem végeznek automatikusan HPV tesztet, csak bizonyos feltételek esetén, de nőgyógyászuktól minden esetben kérhetik a nők. A két vizsgálat együttes alkalmazásával a bizonytalan és téves diagnózisok elkerülhetőek és a rákmegelőző állapot már egészen kezdeti stádiumában észlelhető.

0000814_1.jpg ()

 

A méhnyakrák lassan, évek alatt fejlődik ki, panaszokat és tüneteket már csak akkor okoz, ha jelentősen előrehaladott állapotban van. Azon daganatos betegségekhez tartozik, amely időben észlelve 100 %-ban gyógyítható!

Tudj meg többet a HPV és a méhnyakrák kapcsolatáról, és találd meg a hozzád legközelebbi HPV tesztet végző orvost a HPV-teszt oldalon!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X