Főoldal > EGÉSZSÉG > Csiszoltasd simára!

Csiszoltasd simára!

0

Írta:

A mikrodermabrázió vagy mélyhámlasztás néven is ismert kezelés során alapos bőrtisztítás után egy ceruzaszerű kezelőfej és vákuum segítségével alumínum-oxid kristályokat áramoltatnak a problémás bőrfelület felett. A készüléket háromszor-négyszer vezetik át a bőrön, miközben a kristályok könnyedén eltávolítják, lecsiszolják a bőr felszínéről az elhalt hámsejteket. Így az alsó, úgynevezett bazális rétegben felgyorsul az új, fiatal bőrsejtek […]

A mikrodermabrázió vagy mélyhámlasztás néven is ismert kezelés során alapos bőrtisztítás után egy ceruzaszerű kezelőfej és vákuum segítségével alumínum-oxid kristályokat áramoltatnak a problémás bőrfelület felett. A készüléket háromszor-négyszer vezetik át a bőrön, miközben a kristályok könnyedén eltávolítják, lecsiszolják a bőr felszínéről az elhalt hámsejteket. Így az alsó, úgynevezett bazális rétegben felgyorsul az új, fiatal bőrsejtek termelődése. Ezek a bőr rétegeiben felfelé vándorolva pótolják a károsodott szöveteket.

Kombinált kezelés

Kicsit hasonló a mechanizmus, mint amikor otthon bőrradírral dörzsölöd a bőrödet, csak a kozmetikai módszer nagyságrendekkel profibb és hatékonyabb. Az eljárás teljesen biztonságos, mert a vákuum erőssége és a kristályok mennyisége a bőrtípusnak megfelelően szabályozható, így az érzékeny bőr kíméletesebb, a problémás területek hatékonyabb tisztításban részesülnek. A kezelés ultrahangos hatóanyag-bevitellel kombinálható, a bőr speciális igényeinek megfelelően. Száraz arcbőr esetén például hidratáló, sejtregeneráló tápanyagokat juttatnak az ultrahang segítségével a bőr mélyebb rétegeibe, míg ha a pigmentfoltok eltüntetése a cél, a foltosodásért felelős melanin termelődését csökkentő anyagok bevitelével egészítik ki a kezelést. A bőrcsiszolást kúraszerűen érdemes igénybe venned, hetente egyszer, egymást követő 5-6 alkalommal.

Amiért érdemes kipróbálnod

  • A csiszolást követően a tápláló hatóanyagok könnyebben és gyorsabban tudnak bejutni a bőr mélyebb rétegeibe.
  • Erősödik a bőr vérellátása, az arc felszíne sima és üde lesz.
  • Különösen látványos eredményt lehet elérni a dohányzás miatt fakóvá vált bőr esetén.
  • A pigmenthibákat, valamint a műtét után vagy gyulladt, meggyötört pattanás helyén maradt apró hegeket, sebhelyeket látványosan elhalványítja. 
  • Csökkenti a ráncok mélységét, az apró szarkalábak kisimulnak, rugalmasabbá válik a bőr.
  • A vákuum masszírozó hatása serkenti a nyirokkeringést, ezáltal a bőr méregtelenítő folyamatait.
  • Más, bőrlégzést elősegítő és sejtmegújító hatású mélyhámlasztással ellentétben ez a beavatkozás nem fájdalmas, a kezelés után nem maradnak sebek a bőrfelületen, az arc nem pirosodik ki. Egyéni érzékenységétől függően előfordulhat bőrfeszülés, amely a bőrtípusnak megfelelő krém használatával csökkenthető.
  • Ne próbáld ki azonban, ha gyulladt a bőröd, ha kisbabát vársz, ha nyílt seb van az arcodon, esetleg nyaralni vagy síelni készülsz. A kezelés után kerüld az intenzív napfényt, hogy megelőzd az esetleges pigmentelváltozások megjelenését.

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X