Főoldal > EGÉSZSÉG > Nőiesség a kézírásban

Nőiesség a kézírásban

életmódgrafológiawellness
0

Írta: and

Gömbölyű formákA női test születetten dúsabb, mint a férfiaké: nem véletlen, hogy a kézírásban is a kerekség, a gömbölyű formák mutatják a nőiességet. Minél kerekebbek az „o”, az „a” betűk, annál inkább árulkodnak gazdájuk belső lágyságáról, nőiességéről. Ha közelebbről megnézed, észreveheted, hogy a kerek betűk (a, á, o, ó, ö, ő) sokszor egyáltalán nem kerekek: […]

Gömbölyű formák
A női test születetten dúsabb, mint a férfiaké: nem véletlen, hogy a kézírásban is a kerekség, a gömbölyű formák mutatják a nőiességet. Minél kerekebbek az „o”, az „a” betűk, annál inkább árulkodnak gazdájuk belső lágyságáról, nőiességéről. Ha közelebbről megnézed, észreveheted, hogy a kerek betűk (a, á, o, ó, ö, ő) sokszor egyáltalán nem kerekek: lesoványodhatnak, összenyomódhatnak, szögletessé válhatnak. A szép gömbölyű, kerekded betűk a személyiség „gömbölydedségét” mutatják: azt, hogy az így író ember nem problémázik többet a kelleténél, az életben is olyan zökkenőmentesen halad, mint ahogy betűi gurulnak. Lágyan, nem pedig férfiasan keresve az ütközéseket, a versenyhelyzeteket. Legszebben mindez a „b” hasában tűnik ki: a kerek, pocakos betű – mintha csak várandóssága vége felé járna – mutatja, hogy gazdája rajong a gyerekekért.

Nyitottság
Szigorú magyartanárok próbálják – reménytelenül – jobb belátásra bírni az „n”, „m” betűket „u”-vá csonkító rendetlen diáklányokat talán még ma is (engem egykor biztosan). Pedig ha tudnák, hogy a személyiség nyitottsága mutatkozik így meg a kézírásban! Az „n” és az „m” az emberi kapcsolatokról mesélnek: ahogy a betűk megfordulnak, befogadóvá válnak. „Szabályos” zártságuk helyett a világ felé fordulnak, nem zárkóznak el a benyomásoktól. Az ilyen betűket író ember empatikus, megértő, ráhangolódik környezetére, érzékeny mások problémáira – nőies nyitottsággal rezeg együtt barátnőjével, kedvesével, gyerekeivel, munkatársaival. Ezért is kell odafigyelnie arra, hogy időnként kiürítse magát: szánjon időt és energiát a benyomások megemésztésére, és ha úgy érzi, többet nem képes befogadni, nyugodtan mondjon nemet. Mások igényei mellett a sajátjait is tartsa szem előtt!

0002884_1.jpg ()

Érzelmek
A nő vágyik az érzelmek intenzív megélésére: boldogan pityereg a moziban, elolvad egy hervadt csokor ibolyától, és összedől benne a világ, ha a zöldséges kicsit fonnyadtabb uborkát ad. Nagyon látszik rajta minden: a betűi is ezért olyan nagyok. Egy átlagos kerek betű (a, o) átmérője kb. 3 mm – nyugodtan vedd elő a vonalzót, és ha ennél fejlettebbeket találsz, tudhatod, hogy akárhogy is próbálod fegyelmezni magad, az érzelmeid mindig kiütköznek rajtad. De hiszen nő vagy!

Egy jel nem jel
A nő is, az igazi, ezerféle. A grafológia tudományának alapszabálya, hogy kiragadott részletből nem ismerhetjük meg az egészet. Teréz anyának például – a megértés, az elfogadás példaképének – határozottan kemény, szögletes kézírása volt. Az egész világra hatott oltalmazó anyaként, de hogy a nőies értékeket kibontakoztathassa, szüksége volt a férfias küzdeni tudásra, szívósságra, elszántságra.

0002884_3.jpg ()

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X