Főoldal > EGÉSZSÉG > Interjú Béres Alexandrával

Interjú Béres Alexandrával

Béres Alexandra
0

Írta:

A magunk elég állított követelményeknek bizony nem könnyű megfelelni.Ha Te is szeretnél magadon változtatni, fogadd meg Béres Alexandra tanácsait. Sokak tapasztalata az, hogy fiatal korukban bármit és bármennyit ehettek, felnőtt korban viszont lassan és biztosan kezdenek gyűlni a plusz kilók. Igaz-e ez, és ha igen, miért van így? Ez sajnos tényleg sokakkal előfordul, és komoly […]

A magunk elég állított követelményeknek bizony nem könnyű megfelelni.
Ha Te is szeretnél magadon változtatni, fogadd meg Béres Alexandra tanácsait.

0004316_2.jpg ()

Sokak tapasztalata az, hogy fiatal korukban bármit és bármennyit ehettek, felnőtt korban viszont lassan és biztosan kezdenek gyűlni a plusz kilók. Igaz-e ez, és ha igen, miért van így?

Ez sajnos tényleg sokakkal előfordul, és komoly problémát jelent. Az ismert tény, hogy korral lelassul az ember anyagcsere folyamata, részben ez áll ennek a hátterében. Ezt a tényt el kell fogadnunk. A táplálkozásunk megtervezésekor ezt vegyük is figyelembe. Azt sem szabad elfelejteni, hogy fiatalabb, iskolás korban, sokkal többet mozgunk. Amíg egy felnőtt gyakran kocsival jár munkába, addig a gyerekek és fiatalok gyalog, vagy busszal, vonattal közlekednek, amihez szintén gyalogolni kell. Emellett a fiataloknak ott van a tornaóra, eljárnak sétálni, túrázni a barátokkal, vagyis sokat mozognak.  Ha jól belegondolunk, akkor ebben a korban fizikailag sokkal aktívabbak vagyunk, mint felnőttként. Sokan hajlamosak azt gondolni, hogy csak azért rakódnak rájuk a kilók, mert ez a korral jár, pedig először nem, hiszen ez az átmenet az anyagcsere lelassulásához vezető úton folyamatos és lassú. A probléma gyökere ott van, hogy a fizikai aktivitásunk csökken drasztikusan az iskolai évekhez képest.

Hízás szempontjából milyen típusok léteznek?
Valóban több típus létezik. Akinek tipikusan nőies az alkata, annak a combjára, a fenekére és a csípőjére rakódik a felesleg. Emellett vannak a fiúsabb típusok, akiknek a derekára és hasára rakódnak a plusz kilók. A stresszes típusú hízás is a derékon és a hason jelentkezik azoknál a hölgyeknél, akiknek sok feszültséggel jár a munkája. Ezeken természetesen lehet változtatni mozgással. A legnehezebben a combról és a hasról megy le a felesleg. Meggyőződésem, hogy a mozgás mellett diéta is szükséges ahhoz, hogy ezekről a területekről eltávolíthassuk a plusz kilókat. A zsírpárnák ledolgozására remek gyakorlatokat dolgoztam ki, amit az óráimon ki is lehet próbálni.

Hogyan élik meg a nők, ha a testképük megváltozik önmagukról?
Sokan struccpolitikát folytatnak, nem hajlandók tudomásul venni, hogy már nem olyan karcsúak, mint egykor. Amikor ezt már hosszú ideig folytatják, az a lehető legrosszabb stratégia, mert a kilók csak gyűlnek, és egyre nehezebb lesz tőlük megszabadulni. Ráadásul az is jellemző, hogy ha meghíznak, majd később lefogynak, akkor az önmagukról alkotott testkép nem teljesen reális, hanem már lefogyott állapotban is ducibbnak érzik magukat, mint azelőtt. Az, aki elégedetlen a testével, túlzottan kövérnek tartja magát, gyakran küzd lelki problémával is, és egy idő után, akár depresszió közeli állapotba is kerülhet. Ebben az állapotban sokan annyira elkeserednek, hogy nem is tesznek semmit azért, hogy ezen változtassanak. Ha viszont ilyenkor egy nő összeszedve fizikai és lelki erejét mozgással és diétával elkezd dolgozni azon, hogy a pozitív változás irányába mozduljon el, az meghozza az eredményét. Ha a pozitív változás elindul, az érzelmileg is úgy hat, hogy ad erőt a program folytatásához, helyre áll az önértékelésünk, és egyre közelebb kerülünk a kitűzött célhoz.

Egy ilyen diétába azért beleférhet a jégkrém?

0004316_1.jpg ()

Igen, beleférhet, ha odafigyelünk a mennyiségre és a minőségre. Tervezzük el a heti étrendünket, és lehetőleg csak akkor együnk jégkrémet, amikorra azt beterveztük azt a kalóriamennyiséget. És ha mégis becsúszik a jégkrém, akkor másnap kompenzáljunk azzal, hogy többet sportolunk.

Milyen szépségtippeket adnál a hölgyeknek?
Én hiszek abban, hogy a színek meghatározzák a hangulatunkat, a vidám színek feldobják az embert. Válasszunk minél színesebb ruhákat, mert jobb kedvünk lesz tőle, és még jobban kihozza a bőrünk barnaságát. Én a természetességet szeretem mindenben, így a személyiségünk is jobban érvényesül. Emellett szerintem a legszebb ruha a szép bőr, ezért a bőrünk ápolásáról ne feledkezzünk meg. Nagyon szép a barna bőr, igyekezzünk a bőrünket minél barnábban tartani. Ne keseredjünk el, ha narancsbőrünk van, mert az úgyis mindenkinek van. Próbáljuk tehát a legtöbbet a bőrünkből is kihozni, ápoljuk, ne hagyjuk kiszáradni. Én magam is ezekre a dolgokra figyelek oda a leginkább.

Milyen, hűsítő finomságot ajánlasz az olvasóknak, ami az ilyen nyári hőség idején is jól esik?
Tegyél 10 dkg málnát és 2 gombóc Algida light vanília fagyit joghurtba. Nem csak igazi hűsítő finomság, hanem nagyon jól is mutat, ha kehelyben tálalod, és menta levéllel díszíted!

0004316_3.jpg ()


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X