Főoldal > MOZGÁS > Így éld túl a home office-t Béres Alexandrával és a Fitpulival

Így éld túl a home office-t Béres Alexandrával és a Fitpulival

Béres Alexandra
0

Írta:

Nyakunkon a járvány második hulláma, sokan – még vagy már ismét – home office-ban dolgoznak. Azonban az otthoni munkavégzés mellett is megőrizheted a fittségedet, ebben segít a Fitpuli és Béres Alexandra közös mozgásmodulja. A Home Office Gym gyakorlatait tartalmazó videók pedig már nem csak a Fitpuli felhasználói, hanem bárki számára elérhetőek. 

A COVID-járvány és a hozzá kapcsolódó intézkedések fenekestül felforgatták az addig megszokott életünket. Az első hullám idején például sokan dolgoztak home office-ból, olyanok is, akik korábban soha. Volt, akinek az otthonról végzett távmunka szinte kényelmesebb volt, mint bejárni a munkahelyre, és ott elvégezni a napi feladatokat. Volt, aki viszont inkább kényszerként élte meg, és fellélegzett, amikor újra be lehetett járni, ahogyan a járvány előtt.

A Fitpulival home office-ban is fitt maradhatsz

Közben a nyakunkon van a második hullám, és mint látjuk,  a járvány terjedése jóval durvább, mint az első hullám idején. Ismét eljött a home office, a bezárt edzőtermek, sportközpontok, uszodák kora. Ezek szerint aki valamiért nem akar vagy tud futni, biciklizni, újra kénytelen szembenézni az egyre szaporodó kilók rémével?

Szerencsére nekik is van már elérhető alternatíva. A Fitpuli, Magyarország vezető vállalati egészségprogramja a kezdetektől nagy hangsúlyt helyez a megfelelő mozgásfejlesztésre. Ennek jegyében a Fitpuli mozgásmodulját Béres Alexandra fitneszvilágbajnok, a mozgásprogramok jeles hazai szakértője alkotta meg.

Ezt a Fitpuli felhasználói az egészségprogramhoz kapcsolódó telefonos app Kihívások funkcióján keresztül érhetik el. A felhasználók a 28 napos intenzív program minden egyes napján egy 2-3 perces videót kapnak. Ezekben a videókban Béres Alexandra maga mutatja be az általa kifejlesztett gyakorlatokat. A gyakorlatsorok sajátsága, hogy otthoni és irodai környezetben is könnyen elvégezhetők

Mozogj te is Béres Alexandrával az egészséged érdekében!

A jó hír az, hogy most már nem csak a Fitpuli felhasználói, hanem bárki követheti Béres Alexandra gyakorlatait.  A Fitpuli csapata ugyanis a járványhelyzetre való tekintettel mindenki számára elérehtővé tette a Home Office Gym edzésprogram videóit:

Mindenki, aki bekapcsolódik a Home Office Gymbe, egy jelentős lépés test abba az irányba, hogy ülő munkát végezve, otthon vagy az irodában is megőrizze a fittségét. A Fitpuli felhasználói pedig a program és az app további szolgáltatásainak és funkcióinak segítségével még több segítséget kapnak azért, hogy testi-lelki egészségüket szinten tartsák, sőt, akár továbbfejlesszék.

Több home office, csökkenő aktivitás

Ez azért is fontos, mert számos előnye mellett a home office a dolgozók egészségét, fizikai állapotát is befolyásolja. Sokan észrevették, hogy az intézkedések alatt, az otthoni munkavégzés közben valahogy a kilók is mintha jobban elkezdtek volna gyűlni az ember testén. Könnyen lehet, hogy ez nem csupán egy csalóka benyomás, hanem valós tény, amihez hozzájárult, hogy kevesebbet mozogtunk ebben az időszakban.

Elég csak egy pillantást vetni az alábbi grafikonra, ami a Fitpuli felhasználóinak adatain alapszik:

Az adatokból egyértelműen látszik, hogy 2020 tavaszán, a szigorú járványügyi intézkedések bevezetése és a home office elterjedése előtt többet mozogtunk, mint utána. A Fitpuli felhasználói ebben az időszakban hétfőtől szombatig jóval nagyobb napi átlagos lépésszámokat produkáltak, mint a vasárnapokon. Az intézkedések bevezetését követően, illetve miután a home office gyakorivá vált, a hétköznapok és a szombatok aktivitása is lecsökkent arra a szintre, ami korábban csak a vasárnapokon volt jellemző.

Az egészséges életmód és a rendszeres mozgás mindig fontos, egy, a mostani világjárványhoz hasonló helyzetben azonban még inkább az. A Fitpuli és Béres Alexandra videói is egy hatékony eszközt jelentenek ezen a téren. Mindenkit arra biztatunk, hogy tegyen egy próbát és kezdje el a Home Office Gym gyakorlatait: csak nyerhet velük.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X