Főoldal > EGÉSZSÉG > Babát vársz? – Frissülj fel természetesen

Babát vársz? – Frissülj fel természetesen

alacsony vérnyomásbabaváráskávé
0

Írta:

Az alacsony vérnyomás, amely szimbolikusan a konfliktusok kerülését, a visszahúzódást, passzivitást jelzi, tipikusan női probléma. Mi nők sokszor nehezen állunk ki önmagunkért, sokkal inkább alkalmazkodásra szocializálódtunk, mint a férfiak. Ez a gyakori, de többnyire csak enyhe kellemetlenséggel járó tünet a várandósság idején felerősödhet, és akár ájulás-érzetig fokozódhat. Nem véletlen ez, hiszen az új élet befogadása […]

Az alacsony vérnyomás, amely szimbolikusan a konfliktusok kerülését, a visszahúzódást, passzivitást jelzi, tipikusan női probléma. Mi nők sokszor nehezen állunk ki önmagunkért, sokkal inkább alkalmazkodásra szocializálódtunk, mint a férfiak. Ez a gyakori, de többnyire csak enyhe kellemetlenséggel járó tünet a várandósság idején felerősödhet, és akár ájulás-érzetig fokozódhat. Nem véletlen ez, hiszen az új élet befogadása tökéletes alkalmazkodást követel, ami minden más szempontot háttérbe szorít. A kisbaba érdeke az első – rendezi el bölcsen a természet, de azért anyunak sem kell örökös bágyadtságtól szenvednie.

0005811_1.jpg ()

Íme néhány természetes módszer, amely kávé helyett neked is beválhat:

– Párologtass rozmaring illóolajat, mert hatékony vérnyomásemelő és jótékony aktivizáló hatású. Tipp: cseppents 5-8 csepp rozmaringolajat a párologtatóba, vagy fürdés közben pöttyints belőle a  mosdókesztyűre! 
– Készíts rozmaringos aromafürdőt: egy kád vízhez felnőtteknek keverj össze 10 csepp olajat egy evőkanálnyi tejszínbe vagy mézbe. Gyerekeknek 2-5 csepp is elég. 
- Zuhanyozz hideg vízzel: a fürdés végén, alulról fölfelé haladva a vízsugárral pezsdítsd fel magad!
– Mozdulj ki a lakásból: egy kiadós séta, tánc a tükör előtt vagy bármilyen, nem túl megerőltető mozgás lendületbe hozza testedet, szellemedet.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X