Főoldal > EGÉSZSÉG > 3 bőrfiatalító gyümölcs télre

3 bőrfiatalító gyümölcs télre

bőrápolásszabad gyökszépségwellness
0

Írta:

A növényi vitaminok jelenléte létfontosságú a szervezet és a bőr számára. A friss gyümölcsök ugyanis a természet igazi ajándékai: hatékonyan lépnek fel a pattanások, ráncok, foltok ellen. SzőlőA benne lévő hatóanyagok hatnak az idő előtti öregedést okozó szabadgyökökre, feszesítik a kollagén rostokat és szabályozzák a sejtek működését. A magok különösen hatásosak ráncok ellen. A szőlő […]

A növényi vitaminok jelenléte létfontosságú a szervezet és a bőr számára. A friss gyümölcsök ugyanis a természet igazi ajándékai: hatékonyan lépnek fel a pattanások, ráncok, foltok ellen.

0007053_2.jpg ()

Szőlő
A benne lévő hatóanyagok hatnak az idő előtti öregedést okozó szabadgyökökre, feszesítik a kollagén rostokat és szabályozzák a sejtek működését.
A magok különösen hatásosak ráncok ellen. A szőlő gazdag esszenciális zsírsavakban, amelyek erősítik a bőr védőrétegét.
A gyümölcs húsa a legnagyobb hatóanyagbomba: B-vitamint, ásványi sókat, nyomelemeket és cukrot tartalmaz. Persze nem feledkezhetünk meg a héjról sem, mely poliferolt tartalmaz. Ez az, ami azokat az enzimeket közömbösíti, melyek a bőr rugalmas rostjait károsítják.
Még ilyenkor is érdemes belefognod egy tisztítókúrába, melynek során minden héten egyszer csak szőlőt és rengeteg folyadékot fogyasztasz. A kúra tisztítja a beleket, erősíti a vesét és a májat.
A szőlő hatóanyagai a kúra alatt gyorsítják a sejtek anyagcseréjét, ezáltal a méreganyagok nem raktározódnak el.
A szőlőhús simító savakat is tartalmaz, melyek megújítják a sejteket, az elhalt hámsejtek hamarabb leválnak, így a bőröd több oxigénhez jutva feszesebb lesz.

Tipp:
Az alaposan megtisztított bőrre tegyél vékonyra vágott szőlőszem-szeleteket és pihenj 15-20 percet. A hatás érezhető és látható lesz!

$beszur$

0007053_1.jpg ()

Birsalma
Ez a gyümölcs igen lassan érik, épp ezért rengeteg napfényt raktároz magában. Magas a C-vitamin tartalma. A száraz, berepedezett bőrt finoman ápolja, táplálja. A gyümölcshúst emésztési rendellenességre és bélgyulladásra is alkalmazzák, teája pedig csillapítja a köhögést, nyugtatja a fájó torkot.

Tipp:
Arclemosóként 15 napig alkoholos oldatban áztatott birshéj ajánlott, ami a ráncokra is hat .

$beszur$

0007053_3.jpg ()

Alma
Magas vitamin- és ásványi anyag tartalma miatt nevezik a gyümölcsök „királynőjének”. Pektintartalma segíti az anyagcserét, hatására mozgásba jönnek a zsírszövetek. Rugalmasabbá teszi a szöveteket, így bársonyosabb, simább lesz tőle a bőröd.
Figyelem! Értékes tápanyagainak nagy része a héjban, illetve közvetlenül a héja alatt található!

Tipp:

  • Szép „rózsás” lesz az arcod, ha almapakolást teszel rá. Reszeld le az almát magházával együtt, majd a masszát kend az arcodra. 20 perc után mosd le, és meglátod, hogyan simulnak el az apró ráncok a bőrödön.
  • Almás hidratálás: két kiskanál almalevet keverj a szokásos hidratálókrémedbe. 20 perc elteltével érezhetően felfrissül a bőröd.
  • Arctisztításhoz az almaecetet ajánljuk, mely fertőtlenít és összehúz. Egy kiskanálnyi almaecetet adj egy tojás felvert habjához és 10 percig pihenj a maszkkal az arcodon. Langyos vízzel öblítsd le!
  • Almás bőrradír: hatóanyagai révén az elhalt hámsejtek eltávolítására is kiváló. Ezen felül erősíti a kötőszövetet és tisztítja az arcot. Keverj bőrradírodhoz egy kevés almalevet, így fokozd annak hatását.

A bőr külső ápolásán túl az is fontos, hogy belülről is tápláld bőrödet: fogyassz minél több friss gyümölcsöt – szervezeted meghálálja!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X