Főoldal > EGÉSZSÉG > A hangok ereje- magyar találmány az érszűkület ellen

A hangok ereje- magyar találmány az érszűkület ellen

gyógyító rezgéseksonotherápia
0

Írta:

A szív- és érrendszeri betegségek világszerte és hazánkban is a halálozási statisztikák élén állnak. Ezek többségéért az érelmeszesedés a felelős, ilyenkor az érfalakon zsírból, rostból és ásványi anyagokból lerakódások alakulnak ki, melyek csökkentik az erek rugalmasságát és szűkítik átmérőjüket. Ha az említett lerakódások leválnak és bekerülnek a véráramba, elzárhatják a vér szabad áramlásának útját és […]

A szív- és érrendszeri betegségek világszerte és hazánkban is a halálozási statisztikák élén állnak. Ezek többségéért az érelmeszesedés a felelős, ilyenkor az érfalakon zsírból, rostból és ásványi anyagokból lerakódások alakulnak ki, melyek csökkentik az erek rugalmasságát és szűkítik átmérőjüket. Ha az említett lerakódások leválnak és bekerülnek a véráramba, elzárhatják a vér szabad áramlásának útját és szélütést, szívinfarktust vagy végtagi artériás trombózist okozhatnak. Mivel az érszűkület úgynevezett rendszerbetegség, vagyis egyidejűleg érinti az érhálózat egészét, így a műtéti megoldás csak átmeneti lehet, mivel csak idő kérdése, hogy a test mely részén válik újra kritikussá a helyzet.

Gyógyító rezgések

Keleten már évezredek óta alkalmazzák gyógymódként a hangok rezgéseit. A buddhista hagyomány szerint a hét különféle fémből kovácsolt tálak olyan rezgéseket bocsátanak ki, melyek a szervezetünkben erőteljes öngyógyító folyamatokat indítanak be. Az energetizáló tálakat a testre helyezve filcütővel kondítják meg.
„Külföldön az utóbbi évtizedben számos kutatás irányult az infrahangok, az emberi fül számára hallhatatlan, alacsony frekvenciájú hanghullámok élettani hatásaira – meséli Nagy Lajos természetgyógyász. – A hangtálak gyógyító rezgését alapul véve és széleskörű nemzetközi eredményeket felhasználva fejlesztettem ki az infrahangok pulzálásán alapuló gyógymódot, a Sonotherápiát. A Sonomat készülék által kibocsátott rezgések a sejtanyagcserében idéznek elő változást azzal, hogy leolvasztják az erek belső falára tapadt lerakódást. Az infrahang-lökések a szív ritmusához igazodva, azzal szinkronban, a talpakon keresztül érkeznek a gépből, és onnan terjednek tovább az egész keringési rendszerbe. Amint a szervezet reagál a hanghullámokra, elkezdődik a gyógyulás, a javulás az első húsz kezelés után már mérhető. Az optimális eredmény eléréséhez azonban legalább 60 kezelés szükséges. Magyarországon először kétkedve fogadták a találmányt, de mostanra megszűnt a szakmai ellenállás. Egyre gyakoribb, hogy belgyógyászok, háziorvosok küldik Sonotherápiára a betegeket. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a magas vérnyomás normalizálódik, a szívkoszorúér-meszesedésben szenvedők terhelhetőbbé válnak, szívtáji fájdalmaik megszűnnek. Akár az évekig nem gyógyuló sebek, fekélyek is javulásnak indulhatnak, és rendszeresen előfordul, hogy az amputációra ítélt végtagban beindul a vérkeringés, és elkerülhetővé válik a beavatkozás.”

Megelőzésként is kiváló

0006821_1.jpg ()

A Sonotherápia főként a végtagokban, a szívben, a nyakban és az agyban keletkezett érszűkület, illetve a cukorbetegség okozta hajszálérszűkület esetében alkalmazható. Érsebészeti műtéteket követő rehabilitáció esetén is segíti a felépülést, regenerálódást. Enyhe stádiumban lévő érelmeszesedés 60 kezelés hatására akár teljesen tünetmentessé válthat, a súlyosabb állapotban lévő páciensek a folyamat leállását remélhetik, és azt, hogy megmenekülnek a végtag-amputációtól. Megelőzésként is érdemes részt venni egy kúrán, mivel a betegség korán, akár 30-40 éves korban jelentkezhet, és sokáig tünetmentes marad. A folyamat kezdeti stádiumban még visszafordítható. Ha az alábbiak közül bármely tünetet észleled magadon, érdemes bejelentkezned egy állapotfelmérésre.
– Amennyiben az érszűkület az alsó végtagokban van, a következő tünetek lehetnek figyelemfelkeltőek: a lábak hidegsége, a járás közben jelentkező izomfájdalom, helyi érzéketlenség, görcsök, súlyosabb esetekben elszíneződések, nehezen vagy egyáltalán nem gyógyuló sebek.
– Ha a betegség a nyaki és agyi ütőereket érinti, a panaszok között koncentrációzavar, feledékenység, szédülés, fülzúgás, látászavar, féloldali zsibbadás és mozgászavar jelentkezhet.
– A harmadik, és egyben legveszélyesebb megjelenési lehetőség a szívkoszorúér elmeszesedése. Ebben az esetben fáradtságérzetet, terhelésnél heves fájdalmat okozhat az érszűkület szívtájon, és kisugározhat a karra, vagy a nyakra.

A Sonotherápia mindhárom esetben segítséget nyújthat, mielőbb jelentkezz be egy ingyenes állapotfelmérésre. A kezdeti panaszmentes stádiumban egy fél kúra, azaz harminc alkalom is elegendő a folyamat visszafordításához, ami az egész testre hatva javítja a keringést és tisztítja az ereket.

Közben csak relaxálni kell

A sonotherápiás kúra egy állapotfelméréssel kezdődik. Az ultrahang elvén működő érszűkületmérő vizsgálat, a Doppler-teszt segítségével meghatározzák az érszűkület mértékét, és egy futószalagos járástávolság-méréssel az érrendszer terhelhetőségét tesztelik. Az eredmények birtokában meghatározható, hány kezelésre van szükség. A kezelések 10-15 percig tartanak, és naponta kell őket ismételni. A kezelés közben csak feküdni és relaxálni kell, semmiféle fájdalommal vagy kellemetlenséggel nem jár, és mellékhatása sincs. A gyógyulás érdekében mindössze szorgalmasasan és kitartóan kell járni a kezelésre.

A cikk teljes terjedelmében a Wellness magazin novemberi számában jelent meg.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X