Főoldal > EGÉSZSÉG > Milyen a főnököd? Kézírása elárulja gyenge pontjait!

Milyen a főnököd? Kézírása elárulja gyenge pontjait!

főnökgrafológiamunkahelystressz
0

Írta: and

Vezetői vágyak és képességekA legfontosabb betű egy vezető kézírásában a t. Ez mutatja meg, mennyire vágyik arra, hogy főnök legyen, és ehhez milyen mértékben adottak képességei. Két dolgot figyelj meg: milyen magasan húzza át általában a betű gerincét, és ezek az áthúzások milyen lendületesek, hosszúak. Minél magasabban találhatók a vízszintes vonalak, annál magasabb vezetői vágyakat […]

Vezetői vágyak és képességek
A legfontosabb betű egy vezető kézírásában a t. Ez mutatja meg, mennyire vágyik arra, hogy főnök legyen, és ehhez milyen mértékben adottak képességei.
Két dolgot figyelj meg: milyen magasan húzza át általában a betű gerincét, és ezek az áthúzások milyen lendületesek, hosszúak. Minél magasabban találhatók a vízszintes vonalak, annál magasabb vezetői vágyakat jeleznek.

De a vágy önmagában még senkit nem tesz jó vezetővé: az áthúzások lendületessége, határozottsága mesél tulajdonosuk irányítási képességeiről. Nem is olyan ritka, hogy a t betű áthúzása a gerinc fölött „lebeg” – teljesen elszakadva a betűtesttől. Ez könyörtelenül leleplezi az irreális vezetői álmokat dédelgető embert, aki mindenáron parancsolni akar, de ehhez nincsenek meg az adottságai. Bízzunk benne, hogy téged nem ilyen főnökkel áldottak meg.

0006178_2.jpg ()

Az egészséges t betű egy vezető esetében legalább a függőleges gerinc közepénél van áthúzva – minél több embert kell irányítani, ez az áthúzás annál magasabban lehet, de semmiképpen ne szálljon el a betűtest felett! Lényeges szempont, hogy az áthúzás dinamikus, határozott legyen: akárcsak maguk a vezetői képességek. Az erőtlen áthúzás a kompetenciák hiányát mutatja.

0006178_1.jpg ()

Értelem és érzelem
Nincs rosszabb egy hisztis főnöknél: aki kiszámíthatatlan, szeszélyes, így fogalmad sincs, hogy eredményeidet kitörő lelkesedéssel, vagy éppen megsemmisítő érdektelenséggel fogadja. Akinek a hangulatait kell lesned, ha valamit szeretnél megbeszélni vele. A hisztire való hajlandóságot könnyű kiolvasni a sorokból. Ha főnököd kézírásában rendszeresen előfordulnak egy-egy szón belül(!) lukak, azaz olyan szünetek, melyek legalább egy saját betűméretet öltenek, akkor tudhatod, hogy szeszélyes kezekbe kerültél. Minél nagyobbak ezek a „hiszti-lukak” és minél gyakrabban fordulnak elő, annál inkább számíthatsz érzelemkitörésekre, ami nagyon megterhelő és hosszútávon jelentős stressz-forrás.

0006178_3.jpg ()

A helyzetet súlyosbítja, ha a kézírásra pillantva az az érzésed, hogy az egész rendezetlen, szétesett: akárcsak gazdája, aki így képtelen az egészséges önfegyelemre. Ha a betűk feltűnően nagyok, a fokozott érzelmi reagálást mutatják (feltéve, hogy nem a rossz látás miatt sikeredtek túlméretesre). Az ilyen ember erősen érzelmi irányítás alatt áll, ami előny lehet egy színésznél, de nagyon kimerítő, ha a főnöködről van szó.

Munka és barátság
Hogy a főnököd távolságtartó, vagy inkább barátkozós fajta, kiolvashatod az sz betűiből. Ha ezek következetesen szép szabályosak, olvashatók, jól látható (a kézírás saját olvashatóságához képest) külön-külön az s és a z, feljebbvalód ügyel rá, hogy a munkatársi kapcsolatot ne zavarja meg a túlzott barátkozás. 
Őt nem érdemes sörözni hívni munka után, mert az ilyesmit bizalmaskodásnak tartja. Ha viszont sz betűi leginkább n-nek látszanak, azaz gyakran olvad össze az s és a z úgy, hogy csak a szövegből derül ki, valójában sz-ről van szó, főnököd a siker egyik kulcsának tartja a munkatársaival ápolt baráti viszonyt.

0006178_4.jpg ()

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X