Főoldal > EGÉSZSÉG > Téli bőrszépítés három lépésben

Téli bőrszépítés három lépésben

bőrápoláshideg
0

Írta:

Hidratálj! Télen a bőr kiszárad: ennek oka, hogy a fűtés és a hideg levegő gátolják a faggyútermelést. Hálás lesz a bőröd, ha a bőrt kiszárító forró kádfürdő helyett, inkább zuhanyozol és hidratáló kencéket használsz. Olykor-olykor a hideg-meleg vizes váltózuhany is csodát tehet: serkenti a vérkeringést és edzi bőrödet.   C-vitamint a bőrnek is! Nemcsak az immunrendszeredet készítheted fel a betegségek ellen, […]

Hidratálj!

Télen a bőr kiszárad: ennek oka, hogy a fűtés és a hideg levegő gátolják a faggyútermelést. Hálás lesz a bőröd, ha a bőrt kiszárító forró kádfürdő helyett, inkább zuhanyozol és hidratáló kencéket használsz. Olykor-olykor a hideg-meleg vizes váltózuhany is csodát tehet: serkenti a vérkeringést és edzi bőrödet.  

C-vitamint a bőrnek is!

0006807_1.jpg ()

Nemcsak az immunrendszeredet készítheted fel a betegségek ellen, de a bőröd rugalmasságáért felelős kollagén rostok képződését is segítheted: figyelj arra, hogy minden nap sok C-vitaminhoz jusson a szervezeted. A narancs, a kivi, a citrom, a savanyú káposzta teli vannak értékes vitaminokkal és ásványi anyagokkal.

Sok folyadék – kevés alkohol

A hidegben kevésbé érzed a szomjúságot. Ám a napi két liter folyadékra ilyenkor is szüksége van a szervezetednek azért, hogy bőröd is megőrizze rugalmasságát. Ne feledd, hogy az alkohol elvonja a vitaminokat és gyorsítja az öregedést – így az illatos forralt bort tartogasd inkább az ünnepekre!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X