Főoldal > EGÉSZSÉG > A szerelem illata

A szerelem illata

parfümszerelemszexualitás
0

Írta:

Egyes lepkefajok hímjei akár több kilométerről is megtalálják párjukat – ezt egy a nősténylepke által kibocsátott kémiai anyag, a feromon teszi lehetővé. Feromonokat azonban nemcsak a rovarok és az állatok szervezete termel – a tudósok szerint az ember szexuális viselkedését ugyancsak ezek az anyagok irányítják.

A feromonok „illatát” a szó szoros értelmében nem érezzük, így a hatásuknak sem vagyunk tudatában. Ennek ellenére ez az illatanyag befolyásolja, hogy kit találunk azonnal szimpatikusnak, és kit ellenszenvesnek – hogy ki iránt érzünk vágyat, és hogy kivel nem bújnánk soha ágyba.

Egyes illatanyagok serkentő hatása azonban már jóval a feromonok felfedezése előtt ismert volt. Az ókori és a keleti kultúrákban népszerű illóolajok és füstölők nyugtató, regeneráló, hatásuk mellett sok esetben vágyfokozóként is funkcionáltak. Az ősi csodaszereket te is kipróbálhatod – akár egy illatos fürdővel, egy illóolajos masszázzsal, vagy egy kellemes illatú füstölővel is elvarázsolhatod kedvesedet! Ha pedig parfümöt vásárolsz magadnak vagy a párodnak, válassz olyat, ami az alábbi illatanyagok valamelyikét tartalmazza!

0008318_1.jpg ()

Mósusz
A pézsma néven is ismert illatanyag a legdrágább parfümalapanyagok egyike – volt idő, amikor az aranynál is többet ért. Az illatanyagot eredetileg az ázsiai hím pézsmaszarvas nemi szerve melletti illatmirigyből nyerték, de a ma a kihalás közelébe jutott szarvasfaj védelme érdekében a mósuszt főleg szintetikus úton állítják elő. A pézsma illata nagyon édes és bódító – régebben inkább a férfiak használták, mostanában viszont inkább az erőteljes virágillatú női parfümöknek az alapanyaga.

Jázmin
Az apró, fehér szirmú jázminvirágot általában éjjel szedik le, illata ugyanis ilyenkor a legintenzívebb. A mámorító hatású jázminolajat a keleti kultúrákban évezredek óta használják a szerelmes együttlétek alkalmával. Vágykeltő hatása mellett ez az aroma segít megakadályozni a korai magömlést, de szorongáscsökkentő, stresszoldó hatással is bír – így akár érzékiségre, akár csak kellemes ellazulásra vágysz, bátran cseppents pár csepp jázminolajat a fürdővizedbe vagy a párologtatódba!

Szantálfa
Az egyik legerősebb illatú és legdrágább fás szárú növény, amit a pézsmaszarvasokhoz hasonlóan ugyancsak a kihalás fenyeget… Illata leginkább az erdőére emlékeztet – használata pedig főleg férfiaknak ajánlott, hiszen segítséget jelenthet az impotencia leküzdésében is. A szantálfa baktériumölő hatással is bír, így jó néhány kozmetikumnak, haj- és testápoló szereknek is alapanyaga. Ezt az illatot leginkább a szantálfa illatú füstölőkben élvezheted, de a belőle készült olajpárologtatásra vagy fürdőzésre is alkalmas.

Ilang-ilang
Az ilang-ilang virágának illata lágy és érzéki. Álmatlanság ellen, stresszoldásra és menstruációs problémák kezelésére is használják, de finom nőiességénél fogva a férfiak vágyát is könnyen felébreszti. Ha együtt fürdesz a pároddal, cseppents a vízbe némi ilang‑ilang- és ugyanennyi szantálfaolajat – így mindkettőtök érzékeit könnyűszerrel felébresztheted…

Rózsaolaj
A rózsaolaj az ókortól fogva ismert vágyfokozó szer, amelynek használatát persze sokáig csak a legelőkelőbbek engedhették meg maguknak. A szépségéről híres Kleopátra állítólag hajóinak vitorláit is rózsaolajjal illatosította, hogy alattvalói már messziről megérezzék jövetelét. A rózsa illata dopamint, azaz boldogsághormont szabadít fel – így azok a nők, akik a rózsa esszenciájával szeretnék magukba bolondítani a férfiakat, arra is számíthatnak, hogy az illatanyag hatására sokkal felszabadultabbnak, boldogabbnak érzik majd magukat.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X