Főoldal > EGÉSZSÉG > Gyógyítsd magad zenével!

Gyógyítsd magad zenével!

zeneterápia
0

Írta:

A zene „varázserejét” már az ókori görögök is jól ismerték. A zene nem csak szépség és örömforrás, de gyógyítani is képes. A világban minden rezgés, energia: a jó zene az élő szervezet rezgéseire hatva segít helyreállítani a kibillent harmóniát. Mi a zeneterápia? A ritmus, a dallam, a dinamika, a hangszín, a hangközök testre és lélekre egyaránt hatnak. […]

A zene „varázserejét” már az ókori görögök is jól ismerték. A zene nem csak szépség és örömforrás, de gyógyítani is képes. A világban minden rezgés, energia: a jó zene az élő szervezet rezgéseire hatva segít helyreállítani a kibillent harmóniát.

Mi a zeneterápia?

0008177_1.jpg ()

A ritmus, a dallam, a dinamika, a hangszín, a hangközök testre és lélekre egyaránt hatnak. Ezt az erőt tudatosan használja a zeneterápia: ez egy olyan eljárás, amely a zenét eszközként alkalmazza a betegségek megelőzése, a személyiségfejlesztés, az önismeret, a gyógyítás területén.

Hogyan hat?

  • Elősegíti az izmok ellazulást, az érfal kitágulását, az egyenletes lassú szívverést – így csökkentve a vérnyomást.
  • Vagy épp ellenkezőleg hat: az izmok megfeszülését, szapora szívritmust, légzést – ezzel együtt a vérnyomás emelkedését idézi elő.
  • A rezgések által a zene hat nem csak az agyra és különböző szerveinkre is, de befolyásolja kedélyállapotunkat, segít ellazulni vagy éppen koncentrálni.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X