Főoldal > EGÉSZSÉG > 5 tévhit a szexről

5 tévhit a szexről

szextévhit
0

Írta:

1. A férfiak több szexre vágynak? Sok minden befolyásolja azt, hogy a két nem tagjai mennyi szexre vágynak. A férfiak egy részének  elég az, ha heti egy-két alkalommal lehet  együtt a kedvesével, míg a nők között akadnak olyanok is, akik csak úgy érzik magukat kiegyensúlyozottnak, ha naponta többször is szeretkezhetnek a párjukkal. Mégis tartja magát a köztudatban az […]

1. A férfiak több szexre vágynak?

Sok minden befolyásolja azt, hogy a két nem tagjai mennyi szexre vágynak. A férfiak egy részének  elég az, ha heti egy-két alkalommal lehet  együtt a kedvesével, míg a nők között akadnak olyanok is, akik csak úgy érzik magukat kiegyensúlyozottnak, ha naponta többször is szeretkezhetnek a párjukkal.
Mégis tartja magát a köztudatban az a nézet, hogy a férfiak több együttlétre vágynak, mint a nők. Ennek több oka is lehet. A női nemi hormonok szintje a 28 napos menstruációs ciklus alatt folyton ingadozik,  így egyes napokon szinte nullára csökkenhet a libidó, míg máskor a gyengébbik nem tagjai megőrülnek a vágytól. Nem mellékes az sem, hogy a legtöbb családban a nők végzik a házimunkát és sokan a munkahelyükön is épp annyit dolgoznak, mint a férfiak. Ezek után nem csoda, ha este holtfáradtan kerülnek ágyba és nem vágynak az ölelésre.
Tipp: Azért, hogy minél több időt tudj kedveseddel együtt tölteni, vedd rá őt, hogy hogy vegye ki részét a házimunkából. A közös feladatok is közelebb hoznak titeket egymáshoz, és a megspórolt időben végre lesz alkalmatok egymásra hangolódni.  

2. Garantált orgazmus?

0008506_1.jpg ()

A kutatások szerint a nőknek csupán 30 százaléka képes a hüvelyi orgazmusra, Ne ess kétségbe azért, mert nem tudsz feljutni a csúcsra csupán attól, hogy kedvesed beléd hatol. Attól még lehet boldog és felhőtlen az együttlét mindkettőtök számára: a legtöbb nőnek ugyanis szüksége van arra, hogy partnere az aktus közben a csiklóját simogassa.
Tipp: Mondd el kedvesednek, hogy a klitoriális orgazmussal is örömet tud neked okozni. Tudatosítsd benne, hogy nem benne van a hiba. Ha továbbra is gondot okoz az, hogy eljuss az orgazmusig, forduljatok szexuálpszichológus vagy szexológus szakemberhez.

3. Mindig tudnom kell, hogy mire vágyik a kedvesem!

A legtöbb nő szerint a férfiak izgalmas és kísérletező szeretőre vágynak. Emiatt sok nő küzd komplexusokkal és magát hibáztatja, ha nem tudja kedvesét boldoggá tenni. A  férfiak néha eljátszanak a gondolattal, hogy milyen lehetne egy ilyen kedvessel együtt lenni, ám a valóságban  valószínűleg  megijednének egy ilyen partnertől. Közülük többen aggódnának teljesítményük miatt.
Tipp: Kedveseddel vonjátok be egymást a fantáziálásba.  Beszéljetek arról, hogy milyen titkos vágyaitok vannak és kísérletezzetek együtt. Lazulj el és add önmagad! Ne feledd: kedvesed nem véletlenül téged választott!

4. Vad szex? Inkább soha!

Ez egyáltalán nem igaz. Nem minden nő van oda a vörös rózsaszirmokkal teleszórt franciaágyért vagy a romantikus masszázsokért. Sok nő szerint sokkal izgalmasabb egy gyors, heves szeretkezés – akkor és ott, ahol éppen megkívánjátok egymást -,  mint az, ha ágyban és párnák között órákig kényeztetik egymást. Ne feledd, hogy a libidódat befolyásolhatják életkori sajátosságok és pillanatnyi hangulatod is – például az, hogy mennyire vagy fáradt és stresszes.
Tipp: Finoman vezesd rá a kedvesed, hogy mire vágysz. Soha nem fogja magától kitalálni!  Figyeljetek egymásra. Ha sikerül teljesen egymásra hangolódnotok, mindkettőtök számára felejthetetlen lehet az együttlét.     

5. A párkapcsolat vége: lángolás után nincs tovább?

Amíg új volt a kapcsolatotok, alig bírtatok ki néhány órát egymás nélkül és minden pillanatot megragadtok egy kis összebújásra.   Ám a  lángolás alábbhagyott és úgy  érzed, hogy kedvesed már nem a régi hévvel szeret téged?  Ne feledd: ez nem azt jelenti, hogy már nem vagytok szerelmesek, vagy, hogy nem vonzódtok egymáshoz. Emlékeztesd a  testedet, milyen csodálatosak is voltak azok átszeretkezett éjszakák.
Tipp: A szex nem csak úgy lehet izgalmas, ha a vágy hirtelen dönt le a lábadról. Lepd meg a kedvesedet egy meghitt estével. Ha kell, készülj rá egész nap. Vegyél illatos fürdőt, bújj bele kedvenc szexi ruhádba, párologtass vágykeltő ylang-ylangot. Ne feledkezz el az olajos masszázsról sem.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X