Főoldal > EGÉSZSÉG > Gyógyítsd magad színekkel!

Gyógyítsd magad színekkel!

közérzetszínek
0

Írta:

Minden színnek sajátos rezgésszáma van, amely csak rá jellemző – ezek a rezgések hatással vannak az emberi szervezetre is. A színterápiás kezeléseken is a színek gyógyító hatását használják ki a szakemberek: egyes színek energiával töltenek fel, míg mások megnyugtatnak, ellazítanak. Használd ki te is jótékony hatásukat az öltözködésedben, lakásod berendezésénél, vagy ha úgy adódik betegség esetén is.  Kék – A […]

Minden színnek sajátos rezgésszáma van, amely csak rá jellemző – ezek a rezgések hatással vannak az emberi szervezetre is. A színterápiás kezeléseken is a színek gyógyító hatását használják ki a szakemberek: egyes színek energiával töltenek fel, míg mások megnyugtatnak, ellazítanak. Használd ki te is jótékony hatásukat az öltözködésedben, lakásod berendezésénél, vagy ha úgy adódik betegség esetén is. 

Kék – A végtelen nyugalom 
A végtelen óceán színe tisztaságot, harmóniát, nyugalmat sugároz és a  transzcendencia szimbóluma. A csendes szemlélődés és az elmélyülés színe is.
Miért jó?
A kék szín jó például a torok- és hangszalagproblémák, asztmás,- pajzsmirigy megbetegedések kezelésében, de segíthet a magas láz, gyulladások vagy fertőzések leküzdésében is.
Tipp: Meditáláshoz vedd körbe magad kék tárgyakkal.

Zöld – Az örök megújulás

0008757_1.jpg ()

A zöld az örökké megújuló természet színe. Az újjászületést és a reményt szimbolizálja.  
Miért jó?
A zöld szín csökkenti a fesztültséget és a fáradtságot, kiegyensúlyoz és ellazít. Nem véletlen, hogy a kórházak műtőinek falait évtizedek óta erre a színre festik.
Tipp: Rosszkedv ellen szerezz be egy vidám, zöld árnyalatú pulóver!

Vörös – Vágy és szenvedély
A vörös a vér és az örök vágyakozás színe. Egyszerre kötődik az élethez és a halálhoz. Melegséges áraszt.
Miért jó?
Elősegíti a vörös vérsejtek képződését és jó hatással van a szívműködésre. Keringésjavító hatása mellett az impotencia és a frigiditás leküzdésében is hasznos lehet.
Tipp: Nincs izgalmasabb, egy vörös árnyalatokban pompázó hálószobánál. Ébreszd fel kedvesed szunnyadó érzékeit! Helyezz el minél több vörös kiegészítőt az ágyatok közelében. 

Hófehér – A tiszta ártatlanság
A fehér a tisztaság, tökéletesség és a transzcendencia jelképe, kifejezetten női princípium. Ennek a színnek a legmagasabb a rezgésszáma. A nyugati kultúrában a menyasszonyi ruha hagyományosan fehér – még Kínában és Indiában ez éppen a gyász színe.
Miért jó?
Hatása univerzális, bármilyen külső ártalom (pl. depresszió, stressz) esetén bevetheted.
Tipp: Rosszkedv ellen tegyél frissítő sétát az első szikrázó tavaszi napsugarakban! Jókedvre derít és a kiadós gyaloglás petyhüdt izmaidat is átmozgatja.

Sárga –  A napsugár melege
A világossárga színek a hitet és a jóságot jelképezik, míg a narancsosabb árnyalatok a napra, a melegségre utalnak. A buddhisták szerint a sárga szín a vágy nélküliséget és a lemondást szimbolizálja.
Miért jó?
A kékhez hasonlóan segíthet a meditatív állapot elérésében. Jótékony hatású kalciumhiány, csontritkulás és emésztőszervi problémák esetén is.  
Tipp: Meditáláshoz vedd körbe magad sárga színű tárgyakkal. Ne feledkezz meg a sárga színű zöldségek és gyümölcsök jótékony hatásáról sem: fogyassz minél több vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag paprikát, tököt, répát, barackot és sárgadinnyét!

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X