Főoldal > EGÉSZSÉG > Miért pont a csók?

Miért pont a csók?

párkapcsolatszerelemszex
0

Írta:

A csók két ember mély összetartozásának egy egészen másik formájából ered. Egyes kutatások szerint a modernkor előtt a csecsemőjüket tápláló anyák a szoptatás időszakának vége felé a hozzátáplálást a saját maguk által megrágott étellel kezdték. Míg nem voltak bébiételek, sem turmixgép, az anya így tette fogyaszthatóvá gyermeke számára a szilárd táplálékot: saját szájából adta át […]

0008798_1.jpg ()

A csók két ember mély összetartozásának egy egészen másik formájából ered. Egyes kutatások szerint a modernkor előtt a csecsemőjüket tápláló anyák a szoptatás időszakának vége felé a hozzátáplálást a saját maguk által megrágott étellel kezdték. Míg nem voltak bébiételek, sem turmixgép, az anya így tette fogyaszthatóvá gyermeke számára a szilárd táplálékot: saját szájából adta át a gondosan pürésített falatokat.

A világ néhány eldugott sarkában még ma is megfigyelhető ez a szokás az ősi kultúrát őrző társadalmakban. Az anyai táplálás pedig mindannyiunk számára a szeretet megtapasztalásának első forrása. S bár erre a szülői gesztusra rég nincs szükség civilizált világunkban, az elfogadásra, a táplálásban megjelenő feltétlen szeretetre és gondoskodásra ugyanúgy vágyunk. Nem véletlen, hogy míg szeretkezni akár egy idegennel is lehet –csókolózni: az odaadás, befogadás mélységét átélni igazán csak a szerelmünkkel.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X