Főoldal > EGÉSZSÉG > Valentin-nap a szerelem jegyében

Valentin-nap a szerelem jegyében

erotikaszerelemszexValentin-nap
0

Írta:

A Valentin-nap a pogány római és a keresztény hagyományok összefonódásával született meg. A pápa az V. században nyilvánította február 14-ét Szent Valentin napjává – aki nemcsak vértanúhalált vállalt, de a hagyomány szerint a szerelmesek patrónusa is volt. Angliában és Franciaországban évszázadok óta apró ajándékokkal, üdvözlőkártyákkal lepik meg egymást a szerelmesek Szent Valentin napján.A Valentin (vagy […]

A Valentin-nap a pogány római és a keresztény hagyományok összefonódásával született meg. A pápa az V. században nyilvánította február 14-ét Szent Valentin napjává – aki nemcsak vértanúhalált vállalt, de a hagyomány szerint a szerelmesek patrónusa is volt. Angliában és Franciaországban évszázadok óta apró ajándékokkal, üdvözlőkártyákkal lepik meg egymást a szerelmesek Szent Valentin napján.
A Valentin (vagy Bálint) naphoz kötődő szokások nálunk még viszonylag új keletűek, ezért sokan idegenkednek tőle. Manapság azonban nagyon nehéz időt szakítani a romantikára, a meghitt szerelmes együttlétekre – miért ne lehetne akár február 14-e is egy jó alkalom erre? Az alábbi ötletek segítségével megvalósításához csupán egy kis odafigyelésre lesz szükséged.

0008720_1.jpg ()

Mivel lepd meg?
Az ajándékvásárlás Valentin-napkor egyáltalán nem kötelező – ennél sokkal fontosabb az, hogy az érzelmeidet őszintén kifejezd. Rengeteg romantikus képeslapra és sms-szövegre kereshetsz rá az interneten – a leghatásosabb persze, ha magad találsz ki kizárólag a kedvesednek szóló szerelmes üzenetet. Ha mégis meglepnéd valami aprósággal a párodat, ajándékozz neki valami kedves plüssállatot, egy szerelmes versgyűjteményt, esetleg egy közös fotótokat, ízléses képkeretben. Mindenképp szerezz be erre az alkalomra egy szexis fehérneműt is – és ha kicsit merészebb vagy, a kedvesedet akár valamilyen játékos szexuális segédeszközzel vagy erotikus tartalmú irodalommal is megörvendeztetheted.

Hogyan készülj az együtt töltött estére?
Minden kapcsolatban szükség van arra, hogy néhány órát tökéletes nyugalomban, csak egymással törődve töltsetek. A férfiak nagy része nehezen kapható a romantikus esték előkészítésére, ám nagy örömmel veszik, ha kedvesük gondosan megtervezi az együttlétet. Tedd hát most félre az önérzetedet, és ne azon duzzogj, hogy tavaly sem kaptál tőle semmit Valentin-napon! Ha igazán emlékezetessé szeretnéd tenni február 14-ét, akkor vedd a kezedbe te az irányítást! Ha étterembe mennél, intézd el az asztalfoglalást, ha pedig inkább otthon töltenéd az estét, vásárolj be a vacsorához! Válaszd ki a megfelelő zenét – lehetőleg valami lágyat és kellemeset, de olyat, amit a párod is szívesen hallgat –, mécsesekkel, gyertyákkal teremts hangulatot, és természetesen öltözz fel csinosan!

Édes kettesben – a te Valentinoddal…
Akár étterembe mentek, akár otthon maradtok és filmnézéssel töltitek az időt – a legfontosabb, hogy igazán egymásra hangolódjatok! Ne törődj most azzal, hogy holnap reggel éppúgy dolgozni kell menned, mint a hét bármelyik napján – ez a pár órányi önfeledt szerelem hosszú időre elegendő energiával fog feltölteni mindkettőtöket.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X