Főoldal > EGÉSZSÉG > 3 tipp, hogy igazán élvezd a szexet

3 tipp, hogy igazán élvezd a szexet

erotikaorgazmusszerelemszex
0

Írta:

Egy felmérés szerint a nők tíz százalékának még soha nem volt orgazmusa, sem partnerével, sem önkielégítés során. Azok pedig, akik képesek a csúcsra jutni, nagyrészt a csiklójuk izgatatva érik ezt el. Bár a klitoriális orgazmus semmivel sem “alávalóbb” a vaginálisnál, sokaknak okoz gondot, hogy a szex közben képtelenek elélvezni.A nők teste biológiailag kevésbé alkalmas a […]

Egy felmérés szerint a nők tíz százalékának még soha nem volt orgazmusa, sem partnerével, sem önkielégítés során. Azok pedig, akik képesek a csúcsra jutni, nagyrészt a csiklójuk izgatatva érik ezt el. Bár a klitoriális orgazmus semmivel sem “alávalóbb” a vaginálisnál, sokaknak okoz gondot, hogy a szex közben képtelenek elélvezni.
A nők teste biológiailag kevésbé alkalmas a könnyű kielégülésre, mint a férfiaké, ám a szakemberek szerint az orgazmus megtanulható! Nagy türelemmel és egy megértő partnerrel most te is valódi örömforrássá teheted a testedet!

1. Hangolódj rá a gyönyörre!
Kevés nő képes igazán élvezni a szexet, ha nem fűzik gyengéd érzelmek a partneréhez. Az orgazmus megtanulását lehetőleg egy olyan partnerrel kezd, aki mindenben melletted áll, és a félelmeidet is megoszthatod vele!
Egy stabil, jól működő kapcsolatban is fontos azonban, hogy a szex ne csak a szokásos hétvégi programok egyike legyen. Ne szeretkezz csak a partnered kedvéért – hozd magad a megfelelő hangulatba, hogy az együttlét minden pillanatát élvezd! A kellemes, halk zene, egy közös fürdőzés vagy egy finom masszázs segít a bensőséges, intim hangulat megteremtésében.  

0009335_1.jpg ()

2. Engedd el magad!
Nagyon fontos, hogy az együttlét során ne érezz teljesítménykényszert! Nem azért szeretkeztek, mert orgazmust kell produkálnod, hanem mert örömet akartok szerezni egymásnak. Koncentrálj az érzékszerveidre, és oszd is meg a partnereddel, milyen reakciókat váltanak ki belőled a csókjai vagy és simogatásai. Hogy tested felkészült legyen a gyönyörre, egyfajta relaxációs állapotba kell kerülnöd. Találj ki egy szót, amit szex közben mantraként ismételgetsz – ez lehet olyasmi, amely kifejezi, hogy mennyire csodálatosan érzed magad, de akár a kedvesed nevét is suttoghatod.

3. Készítsd fel az izmaidat!
Kellő ráhangolódás és ellazulás után most következzen a legfontosabb: működésbe kell hoznod a gyönyörérzetért felelős izmaidat! A női orgazmus az alhas, a vagina és a végbél izmainak spontán, reflexszerű összehúzódását jelenti. Ez a speciális izomcsoport (az ún. PC-izom) felelős a vizelet visszatartásáért és ürítéséért, de a szülés során is nélkülözhetetlen szerepet játszik.
A fokozott terhelés miatt azonban a gát izmai sok nőnél idő előtt meglazulnak, és gyakran ez okozza az orgazmus hiányát is. Mindenekelőtt találd meg és fejleszd ezt a rejtett izomcsoportot! Ma már számtalan gyakorlat létezik a medence izmainak erősítésére. Néhány másodpercig feszítsd meg, majd lazítsd el ezeket az izmokat naponta többször! Semmiképp se feledkezz meg a gátizmokról a behatolás előtti pillanatokban – csak akkor leszel képes az orgazmusra, ha jól megfeszíted az alhas, a hüvely és a végbél tájékát, de akár a fenekedet és a combodat is!

+ 1 tipp: Időben fordulj szakemberhez!
Bár az esetek nagy részében a tapasztalatlanság vagy a medence izmainak gyengesége okozza, ha egy nő nem képes az orgazmusra, elképzelhető, hogy komolyabb szervi vagy pszichés problémák állnak a háttérben. Ha úgy véled, egy kellemetlen tapasztalat vagy a túlzott szorongás miatt nem vagy képes elélvezni, fordulj pszichológus vagy szexológus szakemberhez! Ha viszont fizikai okokra gyanakszol, mindenképpen keresd fel a nőgyógyászodat – lehet, hogy már egy rövid kezeléssel is orvosolható a baj.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X