Főoldal > EGÉSZSÉG > Egy óra áram nélkül – harc a globális felmelegedés ellen

Egy óra áram nélkül – harc a globális felmelegedés ellen

életmódglobáliswellness
0

Írta:

Az Earth Hour mozgalom keretében a tavalyi évben, azaz 2007. március 31-én 2,2 millió ember és 2100 vállalat kattintotta le a lámpákat Sydney-ben egy órára – a Föld Órájára. Az akció olyan sikerrel zárult, hogy a Természetvédelmi Világalap úgy döntött, 2008-ban az egész világra kiterjeszti a megmozdulást. Már eddig is közel 6000 cég jelezte részvételi […]

Az Earth Hour mozgalom keretében a tavalyi évben, azaz 2007. március 31-én 2,2 millió ember és 2100 vállalat kattintotta le a lámpákat Sydney-ben egy órára – a Föld Órájára. Az akció olyan sikerrel zárult, hogy a Természetvédelmi Világalap úgy döntött, 2008-ban az egész világra kiterjeszti a megmozdulást. Már eddig is közel 6000 cég jelezte részvételi szándékát, kaszinók azonban eddig még nem csatlakoztak. Az elektronikus kaszinóláncot üzemeltető Game World elektronikus kaszinóhálózat Magyarországon példamutató módon az elsők között csatlakozott a kezdeményezéshez, és mind a 12 magyarországi exkluzív szórakoztató komplexumával vesz részt a Föld Órája programban.

Március 29-én este nyolc és kilenc óra között 24 nagyváros, többek között Atlanta, Bangkok, Tel-Aviv, Manila lakosságához hasonlóan a Game World is lekapcsolja mind a 12 magyarországi termében fényreklámjait, és belső világítását, csakúgy, mint a San Francisco-i Golden Gate híd vagy Észak-Amerika legmagasabb felhőkarcolója, a chicagói Sears Tower is.

A globális felmelegedés egyik legfontosabb kiváltó oka az üvegházhatás erősödése. E hatás kiváltásához az emberiség nagymértékben hozzájárul az elektromos berendezések használatával. Amennyiben a felmelegedés továbbra is folytatódik, az Északi-, és Déli Sark jegének jelentős része elolvad, ettől megemelkedik az óceánok vízszintje, továbbá a jég olvadásával egyre kisebb vadászterület marad a ragadozóknak, míg végül nem jutnak táplálékhoz. Ám ezen kívül a globális felmelegedés káros következményei a világ minden pontján, és az emberiség életének minden területén érzékelhetőek. Ezért mindenki közös érdeke, hogy tegyen ellene.

Csatlakozz te is az akcióhoz – tölts egy órát áram nélkül március 29-én!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X