Főoldal > EGÉSZSÉG > Az elsavasodást lelki probléma okozhatja

Az elsavasodást lelki probléma okozhatja

elsavasodásfogyókúralúgosítás
0

Írta:

A savról bizonyára neked is általában valami maró és keserű dolog jut eszedbe. Egy bizonyos szemléletmód szerint a savasodás – vagy más néven acidózis – hátterében lelki keserűség áll, melynek oka egy olyan helyzet feldolgozásának elutasítása, ami tudat alatt nyomaszt téged, testi szinten pedig oly módon jelentkezik, hogy a vér és a sejteket nedvesen tartó […]

A savról bizonyára neked is általában valami maró és keserű dolog jut eszedbe. Egy bizonyos szemléletmód szerint a savasodás – vagy más néven acidózis – hátterében lelki keserűség áll, melynek oka egy olyan helyzet feldolgozásának elutasítása, ami tudat alatt nyomaszt téged, testi szinten pedig oly módon jelentkezik, hogy a vér és a sejteket nedvesen tartó folyadék eltolódik savasság irányába.

0010364_2.jpg ()

Nézz kicsit körül az életedben! Vajon vannak olyan helyzetek, problémák, amiket meg kellene oldanod, mert zavart okoznak a számodra? Vajon melyek azok az érzelmi szituációk, amelyek nap mint nap felemésztenek és keserűséggel töltenek el? Talán szüleiddel való kapcsoaltod nem megfelelő és konfliktusokkal teli? Vagy gyermekeiddel, barátaiddal, a veled szoros kapcsolatban lévő munkatársakkal szemben érzel elégedetlenséget?

Az anyagcsere okozta savasság arra utal, hogy az életet – vagy annak bizonyos helyzeteit – keserűséggel éled meg. A légzési acidózis azt jelenti, hogy a légzés során nem megfelelően választod ki a szén-monoxidot – és ebben az esetben inkább a környezeteddel, a téged körülvevő emberekkel szemben éled meg a keserűséget. A tejsavas acidózis pedig a véredben található tejsav túl nagy mennyiségét okozza. A vér “szállítja” az örömöt, ezért ezek a betegségek arra utalnak, hogy az élettel szemben érzett keserűséget nagyon mélyen és intenzíven éled meg.

Mi a megoldás?
Fogadd el, hogy az élet különböző helyzeteit a szíveddel kell vizsgálnod és kezelned, még akkor is, ha nyugtalanít vagy irritál. Az elfogadással, befogadással – vagyis a tudatos nyitással a világ felé – elkerülheted ezeket a betegségeket, melyeknek nemcsak megélése, de kezelése is fájdalommal jár. Oldd meg az élet kínálta szituációkat, hogy több örömben legyen részed, szabadnak érezhesd magad és rálelj belső békédre!

0010364_1.jpg ()

Cikkünk a Lelki eredetű betegségek lexikona című kötet nyomán készült.
Szerző: Jacques Martel
Fordította: Schnedarek Réka 
Partvonal Könyvkiadó, 2007.
3290 HUF
www.partvonal.hu  


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X