Főoldal > EGÉSZSÉG > Villámtippek otthoni szépségápolásra

Villámtippek otthoni szépségápolásra

szépség
0

Írta:

Almás maszk pattanás ellen Fontos eseményre mész és pattanás virít a bőrödön? Gyorssegély a reszelt alma mézzel. Reszelj le egy almát és keverd össze annyi mézzel, amennyit felvesz. Kend a bőrödre negyed órára. Mosd le meleg vízzel és utána ne felejtsd el hideg vízzel is átöblíteni, amely fokozza a bőr vérkeringését.  Ráncok ellen aloé Sok japán nő […]

Almás maszk pattanás ellen

Fontos eseményre mész és pattanás virít a bőrödön? Gyorssegély a reszelt alma mézzel.
Reszelj le egy almát és keverd össze annyi mézzel, amennyit felvesz. Kend a bőrödre negyed órára. Mosd le meleg vízzel és utána ne felejtsd el hideg vízzel is átöblíteni, amely fokozza a bőr vérkeringését. 

Ráncok ellen aloé

0010441_1.jpg ()

Sok japán nő termeszt az otthonában aloét, mert kisajtolt nedve jó a duzzadt szem hűsítésére és ápolására. Szerezd be te is, mert  remek hidratáló és gyulladásgátló hatású. Csippents le egy kisebb levelet a növényről és a levél végénél dörzsöld a kibocsátott nedvet az arcbőrre. Hagyd fenn kb. negyed óráig és utána mosd le hideg vízzel.

Ragyogó haj avokádóval
 
Durva tapintású, fakó a hajad? Mielőtt megmosnád nedvesítsd meg. Törj pépesre egy avokádót  és keverj bele két teáskanál olívaolajat és egy tojássárgáját. Masszírozd be  a maszkot - különösen figyelj a hajvégekre -  a hajadba és tekerd be egy törölközővel. Hagyd a hajadon a pakolást  kb. negyed óráig. Öblítsd le és utána moss hajat samponnal.

Bőrhámlasztás kávézaccal!

Nem véletlen az, hogy a kávé a narancsbőr elleni krémek egyik fontos alapanyaga. Hála a kávészemek érdes szerkezetének könnyű vele leradírozni a bőr elhalt hámsejtjeit. A zuhany alatt mosdókesztyűvel masszírozz kávézaccot a vizes bőrfelületre nyaktól a bokádig. Dörzsölés után vegyél hideg-meleg váltózuhanyt. Fürdés végén ne feledkezz el a hidratáló testápolóról. 

Lábfrissítés mentával

Fáradtak, duzzadtak a lábaid? Gyakran betagad a bokád a folyamatos ülőmunkától? Próbáld ki a mentás lábfürdőt. Készíts egy kanna mentateát (figyelj arra, hogy jó minőségű teát vegyél) és hűtsd le. Töltsd egy nagy edénybe és tegyél bele két-három jégkockát és egy-két mentalevelet. Kb. tíz percre áztasd bele a lábadat. 

Körömápolás olívával

Töredezettek a körmeid? Kiszáradt a bőr a kezeden? Próbáld ki az olívaolajos kézápolót. Tegyél pár csepp olívaolajat egy vattapamacsra és töröld át vele a körömágy környékét és a körmök végeit. Hagyd rajtuk pár percig, utána langyos vízzel mosd le.

  


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X