Főoldal > EGÉSZSÉG > 2 perces szépségtippek rohanós reggelekre

2 perces szépségtippek rohanós reggelekre

divatsminkszépség
0

Írta:

Néha úgy érzed, egyszerűen lehetetlen reggelente elkészülni fél óra alatt? Kipróbáltál már mindent a piros lámpánál való sminkeléstől a munkahelyi fésülködésig? Ne az utcára vagy az irodába hagyd a szépítkezést, hanem készülj el otthon! Tippjeinkből megtudhatod, milyen villámtrükköket alkalmazhatsz – ezek segítségével egy perccel sem kell korábban kimásznod az ágyból ahhoz, hogy tökéletesen nézz ki! […]

Néha úgy érzed, egyszerűen lehetetlen reggelente elkészülni fél óra alatt? Kipróbáltál már mindent a piros lámpánál való sminkeléstől a munkahelyi fésülködésig? Ne az utcára vagy az irodába hagyd a szépítkezést, hanem készülj el otthon! Tippjeinkből megtudhatod, milyen villámtrükköket alkalmazhatsz – ezek segítségével egy perccel sem kell korábban kimásznod az ágyból ahhoz, hogy tökéletesen nézz ki!

Táskás, karikás szemek
Eddig reggelente legalább egy fél órát elpepecseltél azzal, hogy szem alatti sötét karikáidat eltüntesd? Felejtsd el, inkább igyál meg minden este, lefekvés előtt egy csésze kamillateát. Mire felkelsz, valamennyivel halványabbak lesznek az árkaid! Az esti teából hagyj meg egy kicsit, amelybe reggel márts bele két vattakorongot! Nyomkodd ki a vattából a felesleges nedvességet, és pár percre tedd a szemeidre! Ha nincs otthon kamillád, az is tökéletesen megfelel, ha két evőkanalat pár percre a mélyhűtőbe teszel, majd a szemedre helyezed!

Élettelen szemek
Mivel a szemeden látszik legjobban, ha fáradt vagy, ezért erre kell legjobban odafigyelned! Ha a karikákat már nagyjából eltüntetted, jöhet a sminkelés – minél gyorsabban! Hogy frissebbnek tűnj, göndörítsd be szempilláidat az erre kitalált csipesszel! Ezután jöhet a festés: szempillaspirált érdemes mindig használnod, hiszen önmagában is nagyot dob külsődön!
Ha szemhéjadat is szeretnéd reggelente kifesteni, de alig van időd, akkor a szemhéjpúdert nyugodtan kend fel az ujjaiddal, de használj világos, enyhén csillogó színeket – így nem látszik, ha nem tökéletesen oszlattad el a festéket fel, ráadásul a világos árnyalatok kipihentebbnek mutatják majd arcodat!

0011157_1.jpg ()

Szürke, élettelen színű bőr
A szürke bőrre a legjobb megoldás a váltakozó hideg-meleg arcfürdő (utoljára a hideg vizet használd), hiszen ezzel javítod bőröd vérkeringését, ami az arcszíneden is gyorsan látszódni fog! Ahol kicsit kipirosodtál a fürdő hatására, oda kenj majd egy kis arcpírt, hogy később is legyen színe a bőrödnek!

Mosatlan haj
Elfelejtettél este hajat mosni, de reggel már nincs időd arra, hogy beállj a zuhanyzóba? Akkor próbáld ki ezt: önts a tenyeredbe egy kevés hintőport, hajtsd le a fejed, és oszlasd el a hajad tövénél a port! Ezután rázd ki alaposan! Persze ez nem helyettesíti a hajmosást, de végszükség esetén – elsősorban rövid hajúaknak – megfelel. Ha hosszú a hajad, inkább kösd lófarokba vagy kontyba, fújj rá egy kis hajlakkot!

Csúnya körmök
Lekopott a lakk a körmeidről? Semmiképpen se menj így munkába, hiszen az ápoltatlan kéz kifejezetten rossz benyomást kelt! Gyorsan mosd le a lakkot! Ha körmeid be vannak sárgulva, akkor ne hagyd így, hanem kend át őket egy színtelen, de csillogó lakkal! Ezek rendszerint gyorsan megszáradnak, és nem látszik, ha nem tökéletesen kented fel!

Cserepes ajkak
Ha cserepesnek tűnnek ajkaid, elég, ha fogkeféddel alaposan átdörzsölöd, ezzel ugyanis eltávolítod a száraz bőrdarabokat. Ráadásul a vérkeringés is javul, így mindössze csak egy kis szájfényre van szükséged. Ha a leheleteddel sem vagy megelégedve, még fogmosás után sem, akkor rágcsálj el egy almát, ez ugyanis kellemes illatúvá teszi a szádat, és az esetleges ételmaradékokat is eltünteti!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X