Főoldal > EGÉSZSÉG > Kicsi a melled? Tisztítsd meg a lelked!

Kicsi a melled? Tisztítsd meg a lelked!

fogyókúramellszex
0

Írta:

Elérkezett a kivágottnál kivágottabb ruhák, topok és a fürdőruhák szezonja. Ilyenkor fokozott figyelemmel fordulnak a férfiak is a női mellek, dekoltázsok irányába. Tagadhatatlanul fontos, hogy ők miként vélekednek a női test ezen részéről, de a legfontosabb mégis az, hogy te meg tudsz-e barátkozni ezzel a testrészeddel. Annak jártunk utána, hogy vajon milyen lelki okok állhatnak a […]

0011262_1.jpg ()

Elérkezett a kivágottnál kivágottabb ruhák, topok és a fürdőruhák szezonja. Ilyenkor fokozott figyelemmel fordulnak a férfiak is a női mellek, dekoltázsok irányába. Tagadhatatlanul fontos, hogy ők miként vélekednek a női test ezen részéről, de a legfontosabb mégis az, hogy te meg tudsz-e barátkozni ezzel a testrészeddel. Annak jártunk utána, hogy vajon milyen lelki okok állhatnak a mellekhez kapcsolódó tulajdonságok – és kifejezetten a kis mellek – hátterében.

A női mell kétségtelenül az egyik legfontosabb jellemzője a női nemnek, ez szimbolizálja a nőiességet, az anyaságot is. A kislány számára a mellek megjelenése a nővé válás kezdetét jelenti, amely folyamat igen sokféle reakciót vált ki a nőkből. Egyesek számára a melleik növekedése szégyenérzetet kelt, mások attól félnek, hogy gúnyolódás tárgyai lesznek.

Egy felnőtt nő számára, akit kisebb mellekkel áldott meg a sors, gyakran frusztrációt, gátlásokat okoz ez a testrész. Egy, a különböző betegségek lelki hátterét vizsgáló elmélet szerint a kis mellű nők gyakran kételkednek anyai képességeikben, és azt érzik, be kell bizonyítaniuk, hogy jó anyák tudnak lenni. Ezen elmélet szerint tehát nem pusztán a genetikai adottságok határozzák meg a női mell méretét. A bal mell inkább az anyaság érzelmi oldalát jelképezi, a jobb mell pedig a családanyaként megélt vagy a társadalomban betöltött női szereppel kapcsolatos kötelességekre, felelősségekre utal – vallja az elmélet.
Lehet, hogy a melleiddel kapcsolatos általánosságban megjelenő gátlásaid arra utalhatnak, hogy félsz az anyaságtól, és keresed a megoldást arra, hogy miként legyél egyszerre jó anya és jó nő is? 
Bármi is legyen a gátlások oka, a legfőbb teendőd az, hogy elfogadod a nőiségedet, büszke vagy a melleidre akkor is, ha az épp aktuális ideál mást diktálna!

0011262_2.jpg ()

Cikkünk a Lelki eredetű betegségek  lexikona című kötet nyomán készült.
Szerző: Jacques Martel
Fordította: Schnedarek Réka
Partvonal Könyvkiadó, 2007.
3290 HUF
www.partvonal.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X