Főoldal > EGÉSZSÉG > Szexi és kényelmes – tippek melltartóválasztáshoz

Szexi és kényelmes – tippek melltartóválasztáshoz

erotikamelltartószexi
0

Írta:

Miért fontos a melltartó? A tévhittel ellentétben a melltartó nem abban segít, hogy a mellizmaink ne lustuljanak el.  Ez a ruhadarab a mell mirigy- és zsírállományát tartó szalagok munkáját segíti: hogy ne háruljon a mellet tartó szalagokra olyan nagy teher, és ne nyúljanak a súly miatt, ezért van szükség a melltartó adta alátámasztásra. Általános tanácsok melltartóvásárláshoz […]

Miért fontos a melltartó?
A tévhittel ellentétben a melltartó nem abban segít, hogy a mellizmaink ne lustuljanak el.  Ez a ruhadarab a mell mirigy- és zsírállományát tartó szalagok munkáját segíti: hogy ne háruljon a mellet tartó szalagokra olyan nagy teher, és ne nyúljanak a súly miatt, ezért van szükség a melltartó adta alátámasztásra.

0011306_2.jpg ()

Általános tanácsok melltartóvásárláshoz

  • Bár vannak kivételek, azt el kell ismerni, hogy egy igényes és divatos melltartó vásárlásakor bizony kicsit mélyebben kell a pénztárcánkba nyúlni. Persze nem szükséges a legdrágábbat megvenned, de ne is ezen a ruhadarabon spórolj!
  • Nézd meg, hogy mennyire finoman kidolgozott a melltartó varrása. Ha olcsó is a kiválasztott darab, ne dőlj be, mert a rossz minőség hátrányait bizony a bőrödön fogod érezni. A kezeddel simítsd végig az oldalsó és a mellekhez legközelebbi varrásokat is, hogy ellenőrizd, nem szúr-e az öltések mentén.
  • Ruhatáradban inkább a természetes alapanyagú darabok kapjanak helyet. Persze fontos az is, hogy legyen pár igazán elegáns vagy szexi melltartód is, a főszereplők a pamutból, kevés műszállal készültek legyenek!
  • A próba alatt teszteld a melltartót! Nyugodtan hajolgass, nyújtsd fel a kezed, húzkodd meg a pántot, próbálgasd a kapcsokat, “ficánkolj” benne. Csakis így fogod megtudni, mennyire kényelmes, amit választottál. Egy kellemetlenül a válladba vágó pánt vagy egy rossz kialakítású, szúrós és viszkető érzést okozó csipkebetét csak megkeseríti a napodat!
  • A szín tekintetében is vannak íratlan szabályok. Alapvetően persze olyat választ az ember lánya, ami szemének kedves. Tehát bátran beleszerethetsz akár egy hupikékbe vagy egy leoprádmintásba is. Az, hogy egy melltartó színe mennyire jó, úgyis a felette viselt ruha színén, fazonján, anyagán és átlátszóságán múlik.
    Fehér póló alá nyilván nem tanácsos fekete vagy sötétebb árnyalatú színes melltartót húzni, ahogy a pánt nélküli vagy spagettipántos felső alá sem célszerű pántos, illetve a kis trikó színétől elütő melltarrtót választani. Mindenképp javasoljuk, hogy legyen a készletetben testszínű melltartó, hisz ez az a szín, ami a fehér és nagyon halvány pasztellszínű ruhák alatt a legészrevétlenebb tud lenni.
  • Melltartó mellé a megfelelő bugyit! Ha olyan melltartót vásárolsz, amihez nem “mellékelnek” bugyit, akkor is figyelj arra, hogy az alsóneműd színe passzoljon a felső részhez. Persze az utcáról ne fordulj vissza, ha reggel véletlenül fekete melltartódhoz fehér alsót húzol, de lehetőleg légy ebben is igényes.
  • Egy jól megválasztott melltartó – bár a külső szemlélő számára rejtve marad – abban is segíthet, hogy igazi nőnek érezd magad. Meglátod: ha egy hétköznapi blúz alá finoman nőies melltartót veszel, te is magabiztosabban fogsz tudni mozogni az utcán, a munkahelyen is!

Válassz alkalom szerint!

1. Melltartó hétköznapokra
A hétköznapok melltartója legyen kellemes anyagú, sem nem túl hivalkodó, sem nem túl slampos. Olyan, amit egy irodában, munkával töltött nap során szívesen viselsz, nem szorít, de nem is túl laza, és jótékonyan fed, nem látszik át és nem izzad benne a bőröd. A legjobb, ha a merevítős változat mellett döntesz, és a pamut-csipke kombinációjú darabok közül válogatsz.
Tippünk:
Több üzletben fellelhetők már a különlegesen puha, bambuszból készült melltartók, melyeket épp hétköznapokra találtak ki.

2. Melltartó sportoláshoz
Ha futni vagy aerobikozni mész, kifejezetten fontos, hogy olyan melltartót válassz, ami extra erősen tartja a melleid. Óvakodj azoktól a daraboktól, amik a hagyományos melltartókhoz hasonló kapcsokkal záródnak, és igyekezz olyat találni, amit csak minimális varrással és puha anyagokból készítettek. Sajnos sok olyan sportmelltartó fellelhető az üzletekben, melyek viselése során a hát, a mell alatti terület és a vállak is erős, kényelmetlen súrlódásnak, dörzsölésnek vannak kitéve. Erre a ruhadarabra szánhatsz egy kicsit több pénzt is: melleid meglátod, meghálálják majd a törődést!
Tippünk:
Sportoláshoz mindeképp olyan darabot válassz, amit a hétköznapi viseletre szánt melltartókhoz képest erősebb nedvszívó hatású anyagból készítettek. Könnyen mosható, strapabíró és könnyen száradó textilből készült mellett dönts!

0011306_1.jpg ()

5. Melltartó, ha pánt nélkül ruhát vennél fel
Talán a pánt nélküli ruhákhoz a legnehezebb melltartót választani. Ebben az esetben ugyanis a legfőbb elem, a pánt hiányzik a fehérneműről: az tehát, hogy mennyire lesz megbízható és kényelmes, a kosár kialakításától függ. Ha ilyen melltartót vásárolsz, érdemes a próba során – mintegy az éles partihelyzetben való viselkedését tesztelve – ugrálni is akár, hisz így bizonyosodhatsz meg leginkább arról, hogy az esti mulatozás, az esküvő vagy egy elegáns összejövetel során nem csúszik-e le egy hirtelen mozdulattól.
Tippünk:
Szerkesztőségünk hölgytagjai egyöntetűen szavazták le a szilikonpántot. A megkérdezett férfiak többsége szintén kissé kiábrándítónak tartja, ha a pánt nélküli ruha alól egy átlátszó, húsva vágó, ragasztószalagra emlékeztető pántocska villan ki.

6. Melltartó, ha hódítani akarsz
Ha hódításról van szó, szárnyalj szabadon. Valószínűleg csak rövid ideig fogod visleni a melltartót, így nem kell extra kényelmesnek lennie. A lényeg, hogy legyen vadítóan szexi, sok csipkével megbolondított remekmű. Arra ügyelj, hogy legyen könnyen és gyorsan működő kapcsa – bár sokunkat, épp az izgalomtól ügyetlen, kapcsok felé matató férfikezek hoznak igazán lázba! Ha igazán szexi szeretnél lenni, a különleges alkalmakra fokozottan érvényes az “amilyen a melltartó, olyan legyen a bugyi is” szabály. Sok féri vallja, hogy nincs lehangolóbb látvány egy ügyesen megválasztott, vadító melltartó színétől, stílusától eltérő alsóneműnél!
Tippünk:
Ha hódításról van szó, a csipke legyen a főszereplő. Szín tekintetében a fekete lehet a nyerő – ez a szín garantáltan jól áll mindenkinek!

Válassz idomaid szerint is!
Ahhoz, hogy valóban megfelelő melltartót találj, fontos ismerned a neked való méretet. Egy rosszul megválasztott kosárméret vagy egy szoros, hátadba vágó pánt az egész napodat megkeserítheti. Mielőtt egy vagyont költenél divatosabbnál divatosabb kebeltartókra, mérd meg, mekkorára is van szükséged, hogy aztán ne ácsorogj tanácstalanul a fehérneműboltok kínálata előtt.

A mellkas méretének meghatározása:
Egy mérőszalaggal pontosan mérd meg a mellkasod kerületét. A hátadnak természetesen azt a részét mérd, ahol a melltartót viselnéd. Az így kapott pontos méret vagy annak kerekítettje adja a melltartód méretét. Tehát ha például a kapott szám 88, akkor a melltartók közül a 90-es, ha 76, akkor a 75-ös méretek közül kell válogatnod.

A mellkerület mérete:

A melltartók számozásában a betűvel jelölt rész meghatározása is fontos. Ezt a számot a következőképp kapjuk: mérd le a mellkerületedet a mellbimbó magasságában. Ebből a nagyobb számból vond ki a mellkasod méretét. Az így kapott szám segítségével tudod meg, melyik kosárméret a neked való az alábbiak szerint:
Ha a különbség:  
12 cm – A kosár
12-14 cm – B kosár
14-16 cm – C kosár
16-18 cm – D kosár
18-20 cm DD kosár


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X