Főoldal > EGÉSZSÉG > 5 fontos ruhadarab és kiegészítő esős időre

5 fontos ruhadarab és kiegészítő esős időre

divatesőruha
0

Írta:

Könnyű sálEgy elegáns, öltözéked színéhez passzoló sállal nemcsak feldobhatod, színesítheted napi öltözéked, de a nyakad, mellkasod is védheted az esőtől, hidegtől! Kösd a nyakadba franciásan, vagy csak egyszerűen tekerd körbe! A lényeg: védje a kilógó testrészt a hidegtől! Esőkabát Nem ciki az esőkabát. Ha a sportos divat híve vagy, előveheted impregnált anyagból készült túradzsekidet, ha […]

Könnyű sál
Egy elegáns, öltözéked színéhez passzoló sállal nemcsak feldobhatod, színesítheted napi öltözéked, de a nyakad, mellkasod is védheted az esőtől, hidegtől! Kösd a nyakadba franciásan, vagy csak egyszerűen tekerd körbe! A lényeg: védje a kilógó testrészt a hidegtől!

Esőkabát
Nem ciki az esőkabát. Ha a sportos divat híve vagy, előveheted impregnált anyagból készült túradzsekidet, ha szeretnél elegáns lenni, vegyél fel vízlepergetős anyagból készült, karcsúsított, öves fazont. Ha csak egyszerűen arra utazol, hogy szárazon megúszd az egész napos esőzést, válassz hosszú, a horgászok és kerékpárosok körében is elterjedt köpönyeget, mely alatt ruhád sem fog átázni!

0014003_2.jpg ()

Váltózokni vagy -harisnya
Igen-igen! Egy váltózokni is elkél! Hiába kerülöd ki ugyanis a nagyobb pocsolyákat, és hiába lépkedsz óvatosan a járdán, ilyen esős időben óhatatlanul átázhat a cipőd – hacsak nem a legmenőbb, vízálló túracipőt viseled. Ha pedig a cipőd átázik, ázik a zoknid, harisnyád is rögtön. Hordj magadnál váltózoknit és -harisnyát, ezzel elkerülheted azt, hogy egész nap egy nedves, hideg zokniban kelljen fagyoskodnia a lábadnak!

Váltócipő
A váltócipő az ovisok és általános iskolások réme. Pedig igazából nem egy bolond és felesleges találmány! Kiváltképp az őszi, szeptemberi esők idején tehet jó szolgálatot egy száraz lábbeli, amivel munkába, suliba érve az átázottat válthatod le! Nem ciki! Érdemes a táskádban hordani ilyenkor – vagy ha körülményeid engedik, tartsd az irodában is egyet magadnál, hogy soha ne érjen meglepetés! 

Meleg felsőruházat
Nagyon fontos, hogy esős időben a hátad se fázzon, a derekad se lógjon ki! Mellőzd az oly szexi látványt nyújtó, de a női egészség szempontjából korántsem baráti csípőnadrágokat és haspólókat, a túlzottan rövid fazonú kiskabátokat is! Húzz olyan pulóvert, mellényt vagy inget, mely óvja-védi a meg- és felfázásra hajlamos tested! 

A WellnessCafe kedvence az esőben: gumicsizma
Hála a sáros, poros fesztiváloknak és a nyugati trendeknek, újra előkerülhetnek a cipősszekrényből a csodásabbnál csodásabb gumicsizmák. Nincs még ilyened? Itt az idő, hogy vadássz egyet! Ha romantikus hangulatban vagy, húzz csillogós virágosat, ha lazábbra vennéd a stílust, bohókás geometriai mintás mellett tedd le a voksodat! Egy biztos: a gumicsizmában garantáltan nem ázik majd el a lábad, és nem lesz szükséged váltózoknira sem! Egy színben hozzá passzoló esőkabáttal pedig igazán üde színfoltja lehetsz a szürke, eső áztatta utcáknak!

0014003_1.jpg ()

Képek forrása: Profimedia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X