Főoldal > EGÉSZSÉG > 5 dolog, ami tönkreteheti az ünnepet

5 dolog, ami tönkreteheti az ünnepet

bakicsaládkarácsony
0

Írta:

Most eláruljuk, hogy mi ronthatja el az ünnepet, és mi mindenre kell odafigyelned, ha azt szeretnéd, hogy évek múlva is jóleső nosztalgiával emlékezhess 2008 karácsonyára! 1. Veszekedik a család Bár szép látvány, ha a család együtt ünnepel, ha tudod, hogy bizonyos rokonaid ki nem állhatják egymást, ne ugyanarra az estére hívd meg őket! Ugyan lehet, […]

Most eláruljuk, hogy mi ronthatja el az ünnepet, és mi mindenre kell odafigyelned, ha azt szeretnéd, hogy évek múlva is jóleső nosztalgiával emlékezhess 2008 karácsonyára!

1. Veszekedik a család

Bár szép látvány, ha a család együtt ünnepel, ha tudod, hogy bizonyos rokonaid ki nem állhatják egymást, ne ugyanarra az estére hívd meg őket! Ugyan lehet, hogy az ünnepre való tekintettel visszafogják magukat, és nem kezdenek el veszekedni, a feszültség mégis tapintható lenne. „Oszd szét” a családot a karácsony három estéjére – szenteste a legközelebbi szeretteiddel ünnepelj, a következő két napon pedig látogassanak meg a távolabbi rokonok!

0016344_1.jpg ()

2. Elrontod a karácsonyi menüt

Az amúgy is feszült hangulatot tovább ronthatja egy félresikerült karácsonyi menü! Ne ilyenkor kísérletezz a konyhában! Senki sem szeretne szenteste szénné égett egzotikus pulykát vagy borzalmas ízű töltött csirkét enni. Csak olyan ételeket készíts, amelyeket már korábban kipróbáltál, és amelyek beváltak. Ahelyett, hogy különleges, távol-keleti vagy afrikai ízeket szervíroznál, inkább szeretteid kedvenc fogásait készítsd el – hidd el, hálásak lesznek ezért a kis figyelemért!

3. Leég a karácsonyfa

A tűzoltókat évről évre egyre több karácsonyfatűzhöz riasztják! Egy kiadós tűzoltásnál pedig semmi nem tudja jobban elrontani az ünnepi hangulatot! Mindig nagyon figyelj oda a csillagszórókra, gyertyákra és persze a mécsesekre is, főleg akkor, ha éghető anyag van a környezetükben! Mindig fújd el az összes gyertyát, mielőtt nyugovóra térsz, és az elektromos égősorokat is húzd ki éjszakára! 

4. Túlhajtod magad

Valóban sok a tennivaló karácsony előtt: be kell vásárolni, ki kell takarítani, majd fel kell díszíteni a lakást, főzni kell, és persze mindemellett még dolgozni is muszáj! Ennek ellenére ne hagyd, hogy az ünnep előtti stressz eluralkodjon rajtad, hiszen pattanásig feszült idegekkel nem tudod átérezni a szenteste bensőséges hangulatát! Ha teheted, minél több terhet vegyél le magadról: az ajándékvásárlás egy részét a párod is elintézheti, a lakás feldíszítéséhez segítségül hívhatod a barátnőidet, és az ünnepi menünek sem kell hat fogásból állnia!

5. baki: Személytelenek az ajándékaid

A karácsony tényleg nem a pénzről szól – ne az ajándékok árára figyelj, hanem inkább arra, hogy az, ami a szép csomagolópapírba kerül, minél személyesebb legyen! Az előre előkészített ajándékcsomagoknál, egy üveg bornál, és az előző évben kapott bóvlik továbbadásánál nincs is rosszabb! Szánj egy kis időt arra, hogy végiggondold, ki minek örülne leginkább – indulj ki az illető hobbijából, kedvenc írójából vagy zenekarából! A lényeg, hogy a megajándékozott érezze, sokat gondolkodtál azon, mivel szerezhetnél neki minél nagyobb örömöt! Hidd el, a csillogó, hálás szemek láttán rájössz majd, mennyire megérte az odafigyelés!

Képek forrása: Profimédia

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X