Főoldal > EGÉSZSÉG > 7 tipp egy igazán romantikus karácsony estéhez

7 tipp egy igazán romantikus karácsony estéhez

karácsonypárkapcsolat
0

Írta:

Végre kettesben tölthetitek a pároddal a szentestét, esetleg karácsony másnapján maradhattok egy kicsit magatokra? A párkapcsolatok első néhány évében különösen fontos, hogy az ünnep meghitt és romantikus legyen – tippjeink segítségével most te is feledhetetlenné teheted a karácsonyt! 1. Készülődjetek együtt! December 24-én már kora reggel azon aggódsz, hogy vajon időben kész leszel-e mindennel? Ne […]

Végre kettesben tölthetitek a pároddal a szentestét, esetleg karácsony másnapján maradhattok egy kicsit magatokra? A párkapcsolatok első néhány évében különösen fontos, hogy az ünnep meghitt és romantikus legyen – tippjeink segítségével most te is feledhetetlenné teheted a karácsonyt!

1. Készülődjetek együtt!

December 24-én már kora reggel azon aggódsz, hogy vajon időben kész leszel-e mindennel? Ne akard az összes teendőt egyedül elvégezni! A párod a főzésben és a takarításban is nyugodtan segíthet! Biztosan van olyan feladat, amit szívesen elvégez, bizonyos ételek pedig valahogy mindig jobban sikerülnek, ha férfiszakács készíti őket…

2. Gondoskodjatok előre a jókívánságokról!

Szeretnéd, ha háborítatlanul tölthetnétek el a karácsonyestét, és senki nem zavarna meg titeket vacsora közben? Biztosan mindkettőtök családjának rosszul esne, ha éppen szenteste feledkeznétek meg róluk. Ha nem akarod, hogy a telefon a legmeghittebb pillanatokban szólaljon meg, akkor ne hagyd az utolsó pillanatra a karácsonyi jókívánságokat – már koradélután hívd fel a szüleiteket és a közeli rokonaitokat!

3. Díszítsétek együtt a fát!

Az ünnepi készülődésnek talán a karácsonyfa-díszítés a legkellemesebb része. Miért hagynád ki belőle a kedvesedet? A fenyőfa törzsét beleigazítani a karácsonyfatalpba kifejezetten férfifeladat, de a díszek felrakásában is bátran kérheted a kedvesed segítségét – így nemcsak gyorsabban haladtok, de a feldíszített karácsonyfában is együtt gyönyörködhettek majd!

0016348_1.jpg ()

4. Eresszétek ki a gőzt!

Ne felejtsd el, hogy az ünnepnek nem az egész napos hajtásról kell szólnia! Ha nem hagysz mindent az utolsó percre, akkor biztosan marad időtök arra, hogy egy nagyot sétáljatok a környéken. A karácsonyi fényekben úszó város ilyenkor gyönyörű látványt nyújt! Ha nincs kedvetek kimozdulni otthonról, akkor csábítsd a párod a fürdőszobába, és vegyetek egy jó forró fürdőt! A vízbe csepegtess frissítő fahéjas vagy szegfűszeges illóolajat – ezekkel az illatokkal a fürdőszobában is igazi karácsonyi hangulatot teremthetsz!

5. Legyen a megjelenésed is ünnepi!

A romantikus karácsonyi vacsorához a megjelenésedet és ünnepivé kell varázsolnod. Öltözz elegánsan, és tegyél fel egy ízléses sminket. A legjobb, ha olyan ruhát választasz, amit a párod is szívesen lát rajtad! Arról azonban ne feledkezz meg, hogy otthoni vacsorára készültök, és nem állófogadásra mentek! Ne várd el, hogy a párod nyakkendőt kössön, és te se ess túlzásokba! Az öltözéked ne csak csinos, de kényelmes is legyen, azért, hogy ne kelljen egész este egy szűk szoknyában vagy blúzban feszengened!

6. A vacsora legyen tökéletes, ne az étel!

A nap fénypontja a kettesben elköltött vacsora. A kétszemélyes menünek persze nem kell hatféle fogásból állnia, és ha gyakorlatlan szakács vagy, akkor a legbonyolultabb ételekkel se most kísérletezz! Előfordulhat, hogy a vacsora mégsem úgy sikerül, ahogy terveztétek, de ne hagyd, hogy egy odaégett pulyka vagy egy csálé formájú torta elrontsa a hangulatotokat! Ezen az estén egész biztosan nem maradtok éhen – a szép terítéknek, a gyertyafénynek és az ünnepi hangulatnak pedig sokkal fontosabb szerepe van magánál az ételnél!

7. Bújjatok össze egy igazi karácsonyi film előtt!

A gyertyafényes vacsora és az ajándékbontogatás után már teljesen elengedhetitek magatokat – nézzetek meg egy igazi összebújós karácsonyi filmet! Már karácsony előtt szerezz be egy igazi klasszikust, hiszen a tv-műsorban egyáltalán nem biztos, hogy megtaláljátok az ízléseteknek megfelelő alkotást! A film mellé könnyű vörösbor és finom desszert dukál – így a meghitt karácsonyeste után az éjszakátok is biztosan az ünnep jegyében telik majd…

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X