Főoldal > EGÉSZSÉG > A 4 legszórakoztatóbb adventi program

A 4 legszórakoztatóbb adventi program

adventkarácsonypárkapcsolatprogram
0

Írta:

Csábít a meleg szoba, a tévében pedig több tucat karácsonyi filmet játszanak? Ne csak a fotelben ülj, mozdulj ki otthonról – síelj, szánkózz, sétálj, korcsolyázz! Hidd el, élvezni fogod! 1. Sétálj és kortyolj forralt bort a városban!Most az egyszer hagyd az autót a garázsban, és munka után menj gyalog bevásárlókörútra! Hiszen a legtöbb kis- és nagyvárosban advent idején […]

Csábít a meleg szoba, a tévében pedig több tucat karácsonyi filmet játszanak? Ne csak a fotelben ülj, mozdulj ki otthonról – síelj, szánkózz, sétálj, korcsolyázz! Hidd el, élvezni fogod!

1. Sétálj és kortyolj forralt bort a városban!

Most az egyszer hagyd az autót a garázsban, és munka után menj gyalog bevásárlókörútra! Hiszen a legtöbb kis- és nagyvárosban advent idején gyönyörű díszkivilágítást csodálhatsz meg, ráadásul egyre több helyen van karácsonyi vásár, ahol az ajándékokat is megveheted, és megihatsz egy bögre forralt bort is! Hívd magaddal a párodat vagy barátnőidet, és sétáljatok egy óriásit – ha szerencsétek van, még egy kiadós hóesés is meglephet titeket!
Hol?
Az ország leghíresebb adventi vására a budapesti Vörösmarty téren van, ahol minden délután öt órakor nyitják ki az adventi naptár soron következő ablakát fény- és hangjáték kíséretében. De az ország más városaiban, például Debrecenben, Győrben és Szegeden is gyönyörködhetsz a díszkivilágításban és a hangulatos vásárokban!

2. Korcsolyázz a barátaiddal!

Nincs is jobb téli program, mint egy közös baráti korcsolyázás – engedd, hogy visszajöjjön a gyermekkori éned, kergessétek egymást, fogócskázzatok, vagy óvatosan próbáljátok meg gyakorolni a műkorcsolya bajnokainak gyönyörű mozdulatait! Minél kevésbé tudjátok uralni a jeget, annál viccesebb lesz az egész! A korcsolyázás után kortyolgassatok el egy-egy bögre finom, fűszeres forralt bort!
Hol?
A budapestieket már majdnem száz éve a Városligeti Műjégpálya várja minden októbertől, de a vidéki nagyvárosokban is találhatsz műjégpályákat – fedettet és szabadtérit egyaránt! A természetes jégpáncél azonban veszélyes lehet, ezért befagyott tavakra csak akkor menj, ha a szakemberek szerint már elég vastag a jég!

0016280_1.jpg ()

3. Síelj hazai lejtőkön!  

Még csak kezdő síelő vagy, és nem ragaszkodsz a meredek lejtőkhöz? Akkor nem kell külföldre utaznod, hiszen Magyarországon is találhatsz olyan kiépített sípályákat, amelyeknek enyhe a lejtése, ezért a kezdők és gyerekek is bátran kipróbálhatják! Egyre több helyen működnek hóágyúk, felvonók, és persze esti kivilágítás is van – ráadásul bármelyik hazai pályát elérheted egy-két óra autózással!
Hol?
A Mátrában a Kékestető és Galyatető, a Bükkben Bánkút, a Bakonyban Eplény, a Pilisben Visegrád és Dobogókő a legkedveltebb síparadicsom, de ezeken kívül is számos rövidebb, lankásabb pálya várja országszerte a síelőket. Ha Budapesten élsz, és nem akarsz sokat utazni, akkor irány a Normafa!

4. Romantikázz kastélytúrán! 

A száraz, hideg időben semmi sem frissíti fel a szervezetet úgy, mint egy kiadós túra! Hogy ne csak a természeti látnivalók és maga a mozgás villanyozzon fel, olyan útvonalat válassz, amelynek célja például egy gyönyörű kastély! A magyarországi kastélyokban ilyenkor, karácsony előtt ugyanis számos érdekes programmal, kiállításokkal és vásárokkal várják a látogatókat! Így a túra fáradalmait egy igazán szép helyen tudjátok kipihenni!
Hol?
A nagytétényi kastélymúzeumban karácsonyfa-kiállítást tekinthetsz meg, de koncerteken és bábelőadásokon is részt vehetsz, a gödöllői királyi kastélyban hétvégenként pedig kézműves foglalkozásokat tartanak gyerekeknek. Az ország más kastélyaiban is szórakoztató adventi programokkal várják a látogatókat – választék van bőven, csak döntened kell!

Képek forrása: Profimédia

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X