Főoldal > EGÉSZSÉG > A női nemi szerv betegségei és a lélek – a kineziológus szemével

A női nemi szerv betegségei és a lélek – a kineziológus szemével

betevezetékméhpetefészek
0

Írta: and

A nő elfogadó és befogadó, passzív. A női test felépítése, az anatómiát is figyelembe véve arra teremtetett, hogy „dolgokat” befogadjon. Ez vonatkozik a lelkedre is. Lelkileg is be kell tudnod fogadni az új ismereteket, az örömöket, a férfit, és azt, amit a férfi ad. Lássuk, hogy az egyes női betegségeknek, mi lehet a lelki háttere. […]

A nő elfogadó és befogadó, passzív. A női test felépítése, az anatómiát is figyelembe véve arra teremtetett, hogy „dolgokat” befogadjon. Ez vonatkozik a lelkedre is. Lelkileg is be kell tudnod fogadni az új ismereteket, az örömöket, a férfit, és azt, amit a férfi ad. Lássuk, hogy az egyes női betegségeknek, mi lehet a lelki háttere.

A hüvely betegségei

A hüvely betegségeiben nyilvánul meg leginkább, ha konfliktus van a férfi-nő kapcsolatában. Amíg örömöt találsz a kapcsolatban, a fertőzéseket, gombákat legyűri az immunrendszered. A hüvelyed az a hely, ahol befogadod a férfit. Ha ezt örömmel éled meg, ég benned a belső tűz, akkor az immunrendszered is legyőzi a betegséget. Ha a párkapcsolatban túl sok a konfliktus, akkor a szeretkezésben már nem tudsz úgy feloldódni. Ha a nemi életet tehernek, kötelességnek éled meg, a lelked inkább a betegséget választja, hogy a testednek ne kelljen befogadnia semmit. Például amikor hüvelygombád van, nem engedheted magadhoz a párodat, hiszen ott már mindenféle kenőcsök és kúpok vették át a főszerepet. Így „hivatalosan”is háríthatod a szeretkezést. Gyulladás a hüvelyben akkor keletkezhet, ha lázadsz a kialakult helyzet ellen. Már nem akarod befogadni a párodat, nincs kedved hozzá, nem kívánod, de mégis megteszed. Talán azért, hogy ne legyen veszekedés, vagy azért, hogy nehogy elveszítsd. A lelked után a tested is tiltakozik.

0016203_1.jpg ()

A méhszájseb

Nagyon gyakori a nők körében a méhszájseb, amelynek orvosi szempontból több oka is lehet, de itt is többről van szó. A szervezeted úgy van kitalálva, hogy minden seb be tud gyógyulni. Vajon mi lehet az oka annak, hogy a méhszáj nyálkahártyáján képződő seb nem tud beforrni? Ez úgy lehetséges, hogy az immunrendszer nem képes olyan szinten működni, hogy kijavítsa a hibát. Ha agresszívnek, erőszakosnak éled meg a „behatolásokat”, amit testi és lelki szinten el kell viselned, kialszik benned az öröm tüze. Nem tudod feldolgozni a veszteséget, így gyengül a szervezeted és a tudatod ellenálló képessége is.

A petefészek betegségei

A petefészek mandula alakú páros szervünk, itt termelődnek a petesejtjeid. Lelki szempontból is a test azon része, ahol az új dolgok létrehozásának „alapanyaga” születik. Ha megbetegszik ez a szerved, az azt mutatja, hogy a kialakult lelkiállapotban nem vagy képes új dolgoknak teret adni. Átmenetileg képtelen vagy befogadni az örömet hozó új ismereteket. Petefészek gyulladás akkor alakul ki, ha elégedetlenség és dac van benned, ha unod már, hogy mindent neked kell elviselni, ha mindig neked kell engedned a párkapcsolatban. Teljes gyógyulás akkor várható, ha tisztában vagy a vágyaiddal, ezeket fel mered vállalni és eszerint cselekszel.

A petevezeték betegségei

Petevezeték problémáid akkor alakulhatnak ki, ha valamilyen okból nem engeded szabadjára a benned rejtőző kreativitást. Szeretnél valamit létrehozni, valahogy kifejezni magad, de ezt nem sikerül megtenned, mert sok kudarc és kellemetlenség ért. Nem figyeltek rád, kinevettek, leszólták azokat a dolgokat, amelyekben fantáziát láttál. Például mindig is szerettél volna divattervező lenni, de szüleid lenézően nyilatkoztak erről a szakmáról és rólad. Saját magadat alulértékeled, a saját eredményeidet figyelmen kívül hagyod. Ennek egyenes következménye, hogy mások elismerésére, figyelmére kell támaszkodnod. Egyre inkább lecsökken a megnyilvánulási vágyad, visszahúzódsz a csigaházadba, testi szinten pedig beszűkül a petevezetéked. Ha meg akarsz gyógyulni, újra meg kell találnod az értékeidet. Nem lehet mindig másoktól várni a dicséretet, hiszen ha nem tartod magad méltónak a dicséretre, az is csak frusztrálni fog. Pillanatokra át kell adnod magad az örömöknek, a felszabadultságnak. Lehet ez egy kellemes fürdő, vagy napozás, egy finom vacsora, vagy egy jó beszélgetés a barátokkal.

A menstruáció zavara

A menstruáció a nőiesség, a termékenység és a fogékonyság kifejezése. Kiszolgáltatottak vagyunk ennek a ciklusnak, bár néha nagyon szeretnénk magunkat függetleníteni tőle. Már a havibaj elnevezés is kifejezi, hogy leginkább nyűgnek, tehernek éljük meg a menstruációt. Pedig tekinthetnénk nagyszerű segítőnknek is, amelyik havonta jelzi, hogy minden rendben van odabenn. Általában minden menstruációs zavar hátterében az áll, hogy nem tudsz megbékélni saját nőiségeddel.

Képek forrása: Profimédia

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X