Főoldal > EGÉSZSÉG > 3 extra jó bőrtisztító tipp tavaszra – a szakértőtől

3 extra jó bőrtisztító tipp tavaszra – a szakértőtől

bőrtisztításmitesszerpattanásszépség
0

Írta:

Tél végén a bőr száraz, repedezett, tápanyaghiányos. A hideg hónapokban ugyanis a zord, szélsőséges időjárás, a túlfűtött lakások száraz levegője, a fényszegény és napos időszakok váltakozása megterhelő a bőr számára. Ezért tavasszal több időt kell fordítanod bőröd ápolására. Az egyik legnagyobb probléma, hogy télen csökken a faggyúmirigyek működése: a faggyú sűrű lesz és nehezen ürül […]

Tél végén a bőr száraz, repedezett, tápanyaghiányos. A hideg hónapokban ugyanis a zord, szélsőséges időjárás, a túlfűtött lakások száraz levegője, a fényszegény és napos időszakok váltakozása megterhelő a bőr számára. Ezért tavasszal több időt kell fordítanod bőröd ápolására. Az egyik legnagyobb probléma, hogy télen csökken a faggyúmirigyek működése: a faggyú sűrű lesz és nehezen ürül a mirigyekből. Ennek a következménye, hogy csak lassan alakul ki a bőr felszínén a hidrolipid köpeny,  nem működik megfelelőn a bőr hidratációja és a bőrödben nem elégséges a védelmet nyújtó zsírtartalom. Ha nyár előtt nem megfelelően tisztítod meg a bőrödet, akkor később gátolt lesz a bőrlégzés, továbbra is megreked a faggyú a mirigyekben, amely gyulladásokhoz és a bőr idő előtti öregedéséhez vezethet.   

1. A mikrodermabrázió

A mikrodermabrázió egy speciális bőrcsiszolási eljárás, amely az elszarusodott bőrrétegek célzott eltávolításával a bőr megújulási folyamatait gyorsítja fel.
Mi történik a kezelés alatt?
A hám elöregedett, megvastagodott részét egy vákum és kristályok segítségével leradírozzuk, így egy új, üde, fiatalosabb hámréteg alakul ki. A sejtek bőrtisztító mechanizmusának felhasználásával a bőr károsodásait egy kívülről befelé ható folyamattal állítjuk helyre a bőrregeneráció céljából.
Miért jó ez a kezelés?
Már önmagában csak ezzel a kezeléssel szép eredményeket lehet elérni, mert minden más hidratáló, regeneráló eljárás hatását így sokszorosára növelhetjük.
Ára: A kezelések a kezelendő felület nagyságától és a hatóanyagoktól függenek. Kb.10-15 ezer Ft

2. Arany kezelések

Nemes fémeket egyre gyakrabban alkalmaznak a kozmetikában. Az arany segíti a sejtek anyagcseréjét, javítja a sejtek közötti kommunikációt, így lehetővé teszi a bőr folyamatos megújulását és ragyogóvá varázsolja a bőrt.
Mi történik a kezelés alatt?
A kezelés során első lépésben az arany és kaviár tartalmú krémmel megtisztítják az arcbőrt, majd következik az arany-kaviár ampulla amely bőrregeneráló, izomtónus javító, vitalizáló hatású . Ezek után helyezik a bőrfelületre a 22 karátos aranylevélkéket, amelyeket egy ecset segítségével visznek fel és belemasszírozzák a bőrbe. 
Miért jó ez a kezelés?
Megerősíti a sejtek védekező képességét a károsító szabadgyökök ellen, a bőr felszíne egyenletessé válik. A bőr a kezelés hatására háromszor annyi nedvességet képes megkötni, mint saját tömege, így a bőröd kellően hidratált lesz.
Ára: Kb.15-20.000 Ft  

3. Növényi olajos kezelés
 
A növényi olajok is kiváló bőrtisztítók, selymesítik, hidratálják a bőrt.
Mi történik a kezelés alatt?
A bőrazonos összetételű olajakkal egyenletesen bekenjük a kezelendő bőrfelületet, 5- 10 percig pihentetjük, majd körkörös mozdulatokkal lesimítjuk az elhalt hámréteggel együtt. Ezután bőrünk simább, oxigénnel telítettebb és üdébb lesz.
Miért jó ez a kezelés?
Az olajos kezelés hatékony és az eredmény azonnal látható. Különösen akkor, ha tiszta olajokat használnak a kezelés alatt. Az érzékeny részeken (pl: arcon, nyakon, dekoltázson) legjobb homoktövis, szőlőmag, vagy mandula olaj tartalmú készítményeket használni, mert telítetlen zsírsavaik hozzásegítik a bőrt ahhoz, hogy az megfelelő mennyiségű faggyút tároljon.
Ára: 3-5000 Ft

Képek forrása: Profimédia

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X