Főoldal > EGÉSZSÉG > 5 fontos tanács az internetes ismerkedéshez

5 fontos tanács az internetes ismerkedéshez

internetismerkedéspárkapcsolatszerelem
0

Írta:

Ne hidd, hogy csak szélhámosok és teljesen elkeseredett szinglik ismerkednek az interneten – egyre többen keresik az igazit a számítógép segítségével! Bátran vágj bele az online kalandba, ám előtte még olvasd el a Wellnesscafe tippjeit! 1. tipp: körültekintően válassz chatoldalt! Még mielőtt belevágnál az internetes ismerkedésbe, kérj tanácsot olyanoktól, akiknek már vannak tapasztalataik az online […]

Ne hidd, hogy csak szélhámosok és teljesen elkeseredett szinglik ismerkednek az interneten – egyre többen keresik az igazit a számítógép segítségével! Bátran vágj bele az online kalandba, ám előtte még olvasd el a Wellnesscafe tippjeit!

1. tipp: körültekintően válassz chatoldalt!

Még mielőtt belevágnál az internetes ismerkedésbe, kérj tanácsot olyanoktól, akiknek már vannak tapasztalataik az online párkeresésben. Egy rosszul megválasztott chatoldal ugyanis hosszú időre elveheti a kedvedet a csevegéstől! Válassz olyan honlapot, amelyet valamelyik ismerősöd már kipróbált: ez lehet kifejezetten társkeresésre specializálódott honlap, de akár a szakmádhoz vagy hobbidhoz kapcsolódó fórumokon is rátalálhatsz a nagy Ő-re!

0017929_1.jpg ()

2. tipp: Vigyázz a személyes adataidra!

Persze ahhoz, hogy beléphess egy csevegőoldalra, regisztrálnod kell, vagyis elkérik az e-mailcímedet, a nevedet, és lehet, hogy a korodat és a foglalkozásodat is meg kell adnod. Ennél többet azonban ne árulj el magadról – még akkor sem, ha már az első alkalommal szimpatikusnak tűnik chatpartnered. Ne áruld el, hogy hol laksz, mi a telefonszámod, és a munkahelyedet se nevezd meg, hiszen nem tudhatod, hogy a másik mihez kezd a személyes adataiddal! Inkább beszéljétek meg, hogy egyelőre e-mailben, vagy egy előre megbeszélt időben a chatoldalon írogattok egymásnak. Hidd el, ha ő is komolyan gondolja az ismerkedést, megérti az óvatosságot!

3. tipp: Küldj képet magadról!

Ne élj vissza az internet adta lehetőségekkel - ne agyonretusált képet küldj magadról, inkább válassz olyan fotót, amely kiemeli a szépségedet, mégsem tűnik mesterkéltnek! Te is kérhetsz fényképet a másikról, de az is jó megoldás, ha valamelyik közösségi oldalon nézed meg chatpartneredet! Egy-egy közös ismerős vagy egy közös hobbi tökéletes kiindulópont egy jó beszélgetéshez!

4. tipp: Videotelefonáljatok!

Akármennyire is szeretnéd minél hamarabb megismerni chatpartneredet élőben is, először maradj a számítógépnél! Beszélgessetek telefonon, vagy ami még jobb, videotelefonáljatok – ehhez csak egy programra, mikrofonra és hangfalra, valamint egy webkamerára van szükséged! A másik hangjából, beszédstílusából sok következtetést levonhatsz, ha pedig a kamerán át is láthatod, ellenőrizheted, igazat írt-e például a külsejéről és a koráról!

5. tipp: Találkozzatok személyesen!

Ha végre rászántad magad a személyes találkozásra, alaposan készülj fel! A mozit most hagyjátok ki, inkább beszélgessetek egy nagyot. Helyszínnek egy hangulatos kávézót vagy éttermet válassz, ahol nagy a nyüzsgés! Arra az esetre, ha rosszul sikerülne a randi, szervezz be pár barátnőt, akik a megfelelő pillanatban felhívnak, és ha kell, kimentenek valamilyen ürüggyel!

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X