Főoldal > EGÉSZSÉG > 6 durva baki, amit ne kövess el az esküvődön!

6 durva baki, amit ne kövess el az esküvődön!

esküvőférfipárkapcsolat
0

Írta:

1. Legyen kipróbált a frizura, a smink, a cipő, a pap, stb. Azért mert az ismerős menyasszonynak lélegzetelállító volt a pávatollakkal ékesített kontya, nem biztos, hogy neked is jól áll. Ne találj ki újabb és újabb frizuraváltozatot az esküvőd előtt napokkal, mert ennek számos nemkívánatos következménye lesz, az idegesség pedig csak hatványozza a bakikat.Tippünk: Ugyanez vonatkozik a […]

1. Legyen kipróbált a frizura, a smink, a cipő, a pap, stb.

Azért mert az ismerős menyasszonynak lélegzetelállító volt a pávatollakkal ékesített kontya, nem biztos, hogy neked is jól áll. Ne találj ki újabb és újabb frizuraváltozatot az esküvőd előtt napokkal, mert ennek számos nemkívánatos következménye lesz, az idegesség pedig csak hatványozza a bakikat.
Tippünk: Ugyanez vonatkozik a sminkre, a cipőre vagy a papra is. A sminket kezdjék el időben, ne csússzatok ki az időből. A bejáratlan, lábadat véresre törő, vadonatúj topánban még a menyasszonytáncig sem fogod bírni. Az ismeretlen pap pedig igazi lutri, nagyon sok múlhat rajta. Jobb, ha olyanra bízod a szertartást, akivel többször találkoztál.

2. Gyűrűkalamajka

A romantikus filmek unalomig ismert jelenete a gyűrűkalamajkára épül – nem véletlenül! A legtöbb történet a gyűrűhöz kapcsolódik: a vásárlás csak egy dolog, az esküvőn jó lenne emlékezni arra is, kire bíztad rá? (Rendszerint úgyis továbbadja.) Melyik ujjra kell felhúzni? Na, de melyik kézre? Egyáltalán melyik gyűrű a tied? És miért is nem meg rá, ha egyszer az üzletben még jó volt a méret?
Tippünk: Hacsak nincs olyan extrém elképzelésed, hogy a gyűrűt két hófehér galamb hozza le a csőrében, miközben rózsaszirmok hullnak alá és a kedvenc unokahúgod énekel valami romantikus dalt akkor a legjobb, ha a gyűrű a vőlegény zsebében van.

0018559_1.jpg ()

3. Megtervezhetetlen időjárás

A szabadtéri esküvő sokak álma, néhány tényezővel viszont nem számolnak. Ezek közé tartozik az időjárás is. Valljuk be, minimum jósnak kell lenni ahhoz, hogy egy évre előre tudd, milyen idő lesz az esküvőd napján. Ha hirtelen elered az eső, legalább egy dolog biztos: senki nem lesz szebb a násznépből, mint a menyasszony.
Jó tanács: A teljesen szabadtéri helyszín nem ajánlott, legalább egy nagy, jól rögzíthető sörsátor legyen a közelben. A legjobb, ha valamilyen épület mellé tervezitek az esküvőt, ahova a hirtelen kerekedett ítéletidő elől el lehet bújni.

4. A nagy napon is kötelező enni!

Úgy tartják, hogy ha a hivatalos résznél kiiszod a pezsgőt, azt jót hoz a házasságra. Feltéve, ha előtte le tudtál gyűrni egy adag reggelit és néhány falat ebédet. Ha ugrálni kezd a vércukrod, túl szoros a ruhád, nagy a meleg és a tömeg, örülhetsz, ha szertarás végére nem ájultál el!
Jó tanács: Akármennyire is izgulsz, valamit enned kell! Ha mást nem néhány kocka csokival, müzli szelettel vagy pár aprósüteménnyel vedd elejét a rosszullétnek. És ne felejts el félretetetni magadnak a vacsorából is egy jó nagy adagot. Másnap már biztosan éhes leszel

5. Légy körültekintő a szervezéssel!

Botorság azt hinni, hogy ha 2-3 embert megbízol az intézkedéssel, akkor jobban jársz. Mivel nem profi szervezőkről van szó, csak még jobban összekutyulódnak a dolgok. A legjobb, ha egy rátermett, sokat tapasztalt, és az ismerősök által dicsért vőfélyre, esküvőszervezőre, vagy egy olyan ismerősödre bízod a szervezést, akire mindent rá mersz hagyni.
Jó tanács: Ha valamiről nagyon pontos elképzelésed van, és a messzemenőkig ragaszkodsz hozzá (például a torta színe, alakja és íze vagy a dekoráció), azt hangsúlyozd, rajzold le, és magyarázatul mellékelj akár fényképet is.

6. Mindent vezess egy füzetbe!

Az esküvő és a lakodalom nem olcsó mulatság, minden forint számít. Előfordulhat, hogy utólag összeszámolva kiderül, hogy az egyik szolgáltató, akinek az esküvő után fizettek, megtoldja a végösszeget egy tízessel úgy, hogy észre sem veszed.
Tippünk: Akármilyen boldog pillanatok ezek, az esküvő üzlet is egyben. A szervezés legelejétől érdemes az összes kintlévőséget vezetned egy füzetbe, ami legyen mindig nálad. Így elkerülheted a pénz miatti utólagos kesergést.

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X