Főoldal > EGÉSZSÉG > A trendi menyasszony 5 legfontosabb kiegészítője

A trendi menyasszony 5 legfontosabb kiegészítője

cipőesküvőfátyolharisnyakiegészítőmenyasszonytáskatrendi
0

Írta:

Hónapok óta lázasan készülsz az esküvődre? Végre sikerült kiválasztani a megfelelő helyszínt és az időpontot, és talán már álmaid ruháját is megtaláltad? Amikor úgy érzed, hogy kezd kikristályosodni az esküvői program, ideje, hogy egy kicsit saját magaddal is törődj! A ruhán, a csokron és a szép frizurán kívül még sok mindenre szükséged lesz ahhoz, hogy […]

Hónapok óta lázasan készülsz az esküvődre? Végre sikerült kiválasztani a megfelelő helyszínt és az időpontot, és talán már álmaid ruháját is megtaláltad? Amikor úgy érzed, hogy kezd kikristályosodni az esküvői program, ideje, hogy egy kicsit saját magaddal is törődj! A ruhán, a csokron és a szép frizurán kívül még sok mindenre szükséged lesz ahhoz, hogy igazán különleges menyasszony legyél. Hogy megkönnyítsük a választást, bemutatjuk az legtrendibb esküvői kiegészítőt!

Királynői elegancia – fátyol, kalap, diadém

Egy menyasszonyt évszázadokig elképzelni sem lehetett az arcát takaró fátyol nélkül – ez a ruhadarab ugyanis az ara tisztaságát, ártatlanságát jelképezte. Bár a fátyol viselése ma már nem kötelező, sokan viselik szívesen ezt az izgalmas és gazdagon variálható kiegészítőt. A fátylad stílusa lehetőleg passzoljon a ruhádéhoz: egy modern darabhoz egy legfeljebb vállig érő fátyol illik, míg egy klasszikus, uszályos menyasszonyi ruha szépségét kiemeli a hosszú, az egész arcot takaró fazon.
Tipp: Ha a fátylat és a királynői diadémokat nem érzed a magadénak, akkor térj vissza a húszas évek eleganciájához, és viselj kalapot! A rövid hajúak megjelenését egy virágokkal vagy tüllel díszített, féloldalasan feltett kalap a fátyolnál sokkal jobban feldobja, ezért  bátran keresgélj a fejfedők között is!

0018725_1.jpg ()

Hófehér, magas, kopogós – a menyasszonyi cipő

A menyasszonyi cipő tulajdonképpen nem is kiegészítő, hiszen egyáltalán nem mindegy, az esküvőd napján mi van a lábadon! Egy szép, fehér tűsarkúban királynőnek érezheted magad, egy rosszul megválasztott, ormótlan lábbeli viszont az egész megjelenésedet tönkreteheti!
Tipp: Persze arra is nagyon oda kell figyelned, hogy a választott cipőcskéd kényelmes legyen! Egy túl szűk vagy túl magas cipőben egy órát eltölteni is kínszenvedés, márpedig neked egy egész éjszakát kell végigtáncolnod benne! Ha hagyományos esküvőt tartotok, akkor ne feledkezz meg az éjféli „menyasszonyrablás” szokásáról: ilyenkor a vőlegény úgy válthatja meg aráját, ha néhány korty pezsgőt iszik a cipőjéből. Ha nem akarod tönkretenni az esküvődre vásárolt méregdrága cipődet, akkor a pezsgőzéshez szerezz be inkább egy a tiédhez hasonló, de annál olcsóbb lábbelit!

Régi, új, kölcsönkapott és kék – változatok a harisnyakötőre

Egy régi angol szokás szerint a menyasszonynak az esküvőjén valami régit, újat, kölcsönkapottat és kéket is viselnie kell. Bár a kék szín eredetileg a szűziességet és a tisztaságot jelképezte, az ifjú arák manapság a combfixüket szokták egy szexis kék harisnyakötővel vagy szalaggal feldobni.
Tippünk: Bármilyen kényelmes is, az esküvőd napján eszedbe se jusson hagyományos harisnyanadrágot viselni! Ha nemcsak a násznépet szeretnéd lenyűgözni, de a „férjuradat” is elkápráztatnád, akkor ne csak a ruhád, de a fehérneműd is legyen nagyon szexi! Mivel a nászéjszakátokra feltehetően már a menyecskeruhába öltözés után kerül sor, a bájos kék-fehér harisnyatartódat akár egy vadító pirosra is lecserélheted!

Stílusos és gyönyörű – a szaténkesztyű

Ha vállpántos vagy pántnélküli ruhát választasz, akkor mindenképpen szerezz be egy pár szatén- vagy csipkekesztyűt is! Egy gyönyörű kesztyű még a legegyszerűbb ruhát is feldobja, a viselőjét pedig utánozhatatlanul elegánssá teszi. Arra azért figyelj oda, hogy ha a ruhád gazdagon díszített, akkor inkább egyszerű kesztyűt válassz, és fordítva: egy „minimál-stílusú” ruhát bátran feldobhatsz egy trendi csipkés vagy tüllös kiegészítővel!
Tipp: Ha az esküvőt a nyári hónapokra időzítettétek, akkor válassz ujjrész nélküli, a középső ujjadnál rögzíthető fazont! Ez a kesztyű nemcsak kevésbé melegít majd, de talán még szebb és elegánsabb is a hagyományos ötujjas típusnál!  

Apróság a kézben – a menyasszonyi táska

Ha az esküvődre táskát vásárolsz, akkor legelőször azt kell eldöntened, mi az a legminimálisabb „felszerelés” amire a nagy napon szükséged lesz. Zsebkendőnek, rúzsnak, púdernek mindenképpen szoríts helyet, de az is elképzelhető, hogy a telefonodat vagy a slusszkulcsot is magadnál kell tartanod!
Tipp: Bármilyen elegánsak is a miniatűr „borítéktáskák”, ha a hétköznapokon nagy táskával jársz, akkor az esküvődre is válassz egy picit méretesebb darabot! A stílus és a fazon persze már abszolút a te döntésed: a hagyományos báli szütyőktől kezdve a láncon lógó, trendi kis táskákig akármilyet választhatsz – odafigyelned most is csupán a ruhád és a többi kiegészítőd stílusára kell!

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X