Főoldal > EGÉSZSÉG > 3 nyári papucs, amitől az ortopéd orvosok eltiltanának minket

3 nyári papucs, amitől az ortopéd orvosok eltiltanának minket

cipőlábortopédiapapucs
0

Írta:

Nyakunkon a nyár, a zárt cipőket és magassarkúkat felváltják a nyitott papucsok és a kényelmesnek tűnő lábbelik. Bár ezek a viseletek sok esetben komfortosak, nem mindig egészségesek, néhány papucstípus hordásától óva intenek az ortopéd orvosok.

Tudjuk, hogy jól néznek ki, ezeket a papucsokat és papucscipőket azonban egyáltalán nem érdemes hordani az ortopéd orvosok szerint:

Magas sarkú papucs

Hiába nagyon csinosak és szellősek ezek a kis topánok, bizony egyáltalán nem tesznek jót sem a lábunknak, sem a gerincünknek. Az orvosok szerint az ilyen lábbelik eldeformálhatják a lábujjakat és az Achilles-ín rövidülését okozhatják, amely rendkívül kellemetlen és fájdalmas tünetekkel járhat a későbbiekben. Utóbbi probléma azoknál is előjöhet, akik idejük nagy részében csak és kizárólag magas sarkú cipőket használnak, a Who What Wear magazin ortopéd-szakértője szerint inkább igyekezzünk felváltva hordani különböző típusú cipőket, és kerüljük a magas sarkú topánkák folyamatos hordását.

Photo taken in Ko Kut, Thailand

Flip-Flop papucsok 

Ó, azok a jó öreg lábujjközé dugós papucsok! Hiába remek strandviselet, lábunk bizony nem lesz hálás azért, ha egész nyáron csak azt az egy papucsot hordjuk! A fő probléma ezekkel a lábbelikkel, hogy nagyon vékony a talpuk, ráadásul azért, hogy ne essen le rólunk, a lábaknak plusz erőt kell kifejtenie. Ha nagyon ragaszkodunk a tangapapucsokhoz, érdemes olyan típust beszerezni, amely legalább három pánttal fogja a lábat.

spring/summer outfit fashion details, young stylish woman wearing denim jeans and floral mules with a bow detail in front.

Mule papucsok

Ez a nagyon divatos fazon rengeteg női cipősszekrényben megtalálható, technikailag házi papucsoknak is nevezhetnénk őket, hiszen csak bele kell dugnunk a lábunkat, és már mehetünk is. A probléma csak az, hogy az ilyen vékony lábbelik nem tartják megfelelően a lábakat, hordásuk már néhány óra séta után is kellemetlen, ráadásul a lábfejünk abban is elfárad, hogy igyekszik tartani a „lifegő papucsokat”.

Forrásunk volt.


További cikkeink a témában

edzőterem

Egy edzőterem nőktől – nőknek! (x)

Írta:
0

Mi nők gyakran nem vagyunk megelégedve a külsőnkkel. Ennek okairól lehet vitatkozni, de a tényen nem változtat. Aki változtatna a külsején, egészségesebben élne, jellemzően elkezd sportolni. Azonban a legtöbb edzőterem nem kifejezetten támogatja azokat a nőket, akik kihagyás után, idősebb korban, nem a legnagyobb önbizalommal mozognának.

Kövess Facebook-on!
X