Főoldal > EGÉSZSÉG > Ezért nem szabad magassarkút viselni egész nap

Ezért nem szabad magassarkút viselni egész nap

cipőderékegészséglábmagassarkú cipő
0

Írta:

A legújabb kutatások szerint a magassarkú cipők viselése károsabb, mint gondolnád!

Bár a férfiak bizonyítottan vonzóbbnak találják a magassarkú cipőt viselő hölgyeket, érdemes elgondolkodni azon, hogy az egészségedet is kockáztatnád-e pár plusz centiért, meg a formásabb lábakért. A legújabb kutatások szerint ugyanis gerinc- és medencebántalmakkal, valamint lábsérülésekkel is gazdagodhatsz a közeljövőben, ha naponta 4 óránál többet viseled a legalább 5 centiméteres sarokkal rendelkező cipőket!

A magassarkú cipők tartós viselése az egész testtartást megváltoztatja: megmerevíti a nyaki ízületeket, megfeszíti az idegszálakat, előretolja a mellkast, hátrafeszíti a derekat, meghajlítja az alsó hátszakaszt, valamint plusz terhelésnek teszi ki a térdet és a lábujjakat is, hiszen az egész testsúlyodat rajtuk cipeled!

80867952 - woman athlete foot close up with health concept

Az olyan „apróságok”, mint a lábköröm pattogzódás, az Achilles-ín fájdalma, a vádli mindennapos izomrángása, a kalapácsujj, a benőtt köröm és a bütyök kinövés már nem is hangzik olyan rosszul – pedig ezek is kínzó fájdalmakat okozhatnak, főleg, ha hajlamos vagy az ízületi problémákra. Ezek után nem meglepő, hogy a nőknél négyszer gyakoribbak a lábbetegségek, mint a férfiaknál!

Mielőtt azonban lecserélnéd a teljes cipőkollekciódat kényelmesebb, lapos talpú darabokra, nézz utána, hogy a munkahelyed mennyire toleráns az öltözékeket illetően! Tavaly például nagy sajtóbotrány keveredett abból, hogy Nicole Thorpe, a londoni The Dorchester Hotel recepciósa nem volt hajlandó magassarkú cipőben dolgozni, mert fájt a lába. Sajnos a szálloda vezetősége ezt nem díjazta: azonnali hatállyal hazaküldték a nőt, később pedig ki is rúgták, mert nem megfelelő öltözékben (értsd: nem magassarkú cipőben) ment dolgozni. A feminista tüntetők azonnal pártfogásba vették a nőt, ez azonban nem segített rajta, mert minden munkaadónak joga van megszabni az alkalmazottak öltözékét.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X