Főoldal > MOZGÁS > 5 szuper gyakorlat a formás lábakért

5 szuper gyakorlat a formás lábakért

egészségfitneszlábmozgás
0

Írta: and

Járj csodás lábakon! Könnyen elvégezhető gyakorlatokat hoztunk, amiket biztosan te is meg tudsz csinálni.

Keresztbe-kasul

Állj alapállásba (lábak vállszélességű terpeszben, karok a tested mellett), aztán nyújtsd hátra a bal lábad, majd lendítsd előre, és keresztezve lépj vele a jobb lábad elé, miközben a két karodat ellentétes irányban (balra) lendíted. Aztán szökkenj vissza alapállásba, és csináld meg a gyakorlatot a másik oldalra is. Ez így egy teljes kör, ismételd meg 20-szor.

Súlyzós

Állj alapállásba (lábak vállszélességű terpeszben, karok a tested mellett), és vegyél a kezedbe 2 darab 2 kilós súlyzót (töltött ásványvizes palack is megteszi). Aztán hajolj előre – a karjaidat tartsd kinyújtva magad előtt -, miközben a fenekedet told ki hátrafelé, amennyire csak tudod. Tartsd meg a pózt 10 mp-ig, majd lassan emelkedj vissza alaphelyzetbe. Ismételd meg a gyakorlatot 20-szor.

Ugrás a magasba

Állj alapállásba (lábak vállszélességű terpeszben, karok a tested mellett). Hajlítsd be a térded, mintha guggolni akarnál, de a feneked maradjon legalább fél méter távolságra a talajtól. Majd ebből a helyzetből magasba nyújtott karokkal ugorj fel, aztán térj vissza majdnem-guggolásba. Ismételd meg 20-szor.

Összekulcsolt lábbal

Feküdj hasra. Támaszkodj az alkarodra, a könyökeid legyenek vállszélességű távolságra. Nyújtsd ki a lábad, a bal lábfejedet tedd a jobbra, és engedd rá súlyát, tehát a jobb lábad tartsa a balt, mint egy súlyzót. Aztán nagyon lassan hajlítsd be a térded (a bal lábad ne csússzon le a jobbról), ameddig csak bírod, majd ugyanilyen lassan ereszd vissza a padlóra. Végezz 20-20 ismétlést mindkét lábbal.

Híd

Feküdj a hátadra. A karjaidat nyújts ki magad mellett, a tenyered lefelé nézzen. A térdedet hajlítsd be, a lábad zárd össze, a talpad a padlón nyugodjon. Majd emeld fel a csípőd, míg egyenes nem lesz a gerinced (képezz „hidat” a padló és a térded között), és tartsd meg a pózt 25 mp-ig, majd ereszd vissza a csípődet a földre. Ismételd meg a gyakorlatot 20-szor.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X