Főoldal > EGÉSZSÉG > Ijesztő anyós és após? 6 tipp az első találkozáshoz!

Ijesztő anyós és após? 6 tipp az első találkozáshoz!

anyósapóscsaládházasságpárkapcsolat
0

Írta:

Egy-egy sikertelen családi ebéd után te is megfogadtad már, hogy mostantól csak olyan férfiakkal kezdesz, akiknek nincs, vagy nagyon-nagyon messze él a családjuk? Görcsbe rándul a gyomrod, ha meghallod az anyós szót? Ne pánikolj, inkább fogadd meg a következő tanácsokat! 1. tipp: légy természetes az első találkozáskor! Készülj fel alaposan az első találkozásra. Jó előre […]

Egy-egy sikertelen családi ebéd után te is megfogadtad már, hogy mostantól csak olyan férfiakkal kezdesz, akiknek nincs, vagy nagyon-nagyon messze él a családjuk? Görcsbe rándul a gyomrod, ha meghallod az anyós szót? Ne pánikolj, inkább fogadd meg a következő tanácsokat!

1. tipp: légy természetes az első találkozáskor!

Készülj fel alaposan az első találkozásra. Jó előre puhatold ki, hogy mit érdemes tudni a kedvesed szüleiről: vajon laza, fiatalos párról van szó, akik utálják a szertartásosságot, vagy éppen ellenkezőleg, a végletekig betartják az illemszabályokat? Azt sem árt megtudnod, mi a hobbijuk, vallásosak-e, ki a kedvenc színészük, írójuk vagy zenészük. Ha csak egy közös kedvencet találsz, már azzal elindíthatod a beszélgetést! Ne légy harsány, inkább viselkedj visszafogottan, és ne teregesd ki már az első alkalommal az összes szennyest a munkádról, a családodról! Válaszolj a kérdéseikre, de nem muszáj mindent elmondanod magadról, maradjon téma a következő találkozásra is!

2. tipp: éreztesd velük, mennyire szereted a fiukat

Bátran mutasd ki, mennyire szereted a fiukat. Ehhez nem kell a családi ebéd alatt végig csókolgatnod őt, vagy a nyomában lenni, elég néhány bensőséges pillantás és egy kis odafigyelés. Hadd lássák a szülők, hogy te bizony mindent megteszel kedvesedért és a kettőtök kapcsolatáért! Vigyázz, ne dicsérd túl sokat önmagadat és a tetteidet, ez ugyanis visszataszító lehet!

3. tipp: légy jóban a leendő sógoraiddal, sógornőiddel!

Velük ugyanis valószínűleg könnyebb lesz az ismerkedés, mint az anyóssal és az apóssal, ráadásul ők megvédhetnek, ha kedvesed szülei rosszat mondanak rólad! Szervezz pár közös programot: hívd el párod testvéreit egy közös vacsorára és borozásra. Egy jól sikerült este azonnal összekovácsolja az embereket!

0018471_1.jpg ()

4. tipp: kérj tanácsokat az anyóstól!

Kiráz a hideg az anyósodtól, mert folyton ferde szemmel néz rád? Valószínűleg nem személy szerint veled van baja, hanem a kialakult helyzettel. Próbáld megérteni az érzéseit – az elmúlt húsz, harminc vagy negyven évben ő töltötte be a legfontosabb nő szerepét a fia életében, most pedig valaki átveszi az irányítást. Ha nem akarod, hogy azt gondolja, ki akarod őt túrni párod mindennapjaiból, éreztesd vele, hogy továbbra is fontosak a tanácsai, a gondoskodása: kérj tőle segítséget, ha a kedvesednek szeretnél ajándékot venni, vagy magyaráztasd el vele néhány étel receptjét!

5. tipp: figyelj oda a családi ünnepekre!

Egy születésnap, névnap vagy karácsony tökéletes alkalom arra, hogy megmutasd, nemcsak a kedvesedet, hanem a családját is szereted! Egy jól megválasztott ajándék még a legridegebb rokon szívét is melengeti – felejtsd el a bonbont és a bort, fordíts időt és energiát a tökéletes, személyre szabott ajándék megtalálására. Ne költs sok pénzt, de az, amit megveszel, kötődjön leendő apósod vagy anyósod hobbijához! Vásárold meg kedvenc sorozatukat DVD-n, de egy jegy a kedvenc focicsapat meccsére, vagy egy új szakácskönyv is jó választás lehet!

6. tipp: ne tölts velük túl sok időt!

Ez aranyszabály: ne töltsetek együtt túl sok időt, ugyanis hamar feszültséget gerjeszthet a különböző szokások, értékrendek ütközése! Találkozzatok hetente vagy kéthetente, és ilyenkor mindig légy nagyon toleráns és kedves – ne húzd fel magad minden apróságon, és semmiképpen se szidd a családot pont a kedvesednek, mert abból csak veszekedés lesz! Ezt a témát tartogasd a barátnős estékre!

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X