Főoldal > EGÉSZSÉG > Meggazdagodni segít a feng shui

Meggazdagodni segít a feng shui

fenggazdagságlakberendezéspénzshuisiker
0

Írta:

A kínaiak több ezer éves térrendezési elvének, a feng shuinak a lényege a harmónia – ahhoz, hogy sikeres és kiegyensúlyozott életet élj, harmóniában kell lenned nemcsak önmagaddal, hanem a lakásoddal és az irodáddal is. A berendezés, a színek és a tárgyak ugyanis az anyagi helyzetedet is befolyásolják. Nézzük, hogyan csábíthatod be a pénzt az életedbe […]

A kínaiak több ezer éves térrendezési elvének, a feng shuinak a lényege a harmónia – ahhoz, hogy sikeres és kiegyensúlyozott életet élj, harmóniában kell lenned nemcsak önmagaddal, hanem a lakásoddal és az irodáddal is. A berendezés, a színek és a tárgyak ugyanis az anyagi helyzetedet is befolyásolják. Nézzük, hogyan csábíthatod be a pénzt az életedbe a feng shui segítségével!

1. tipp: Találd meg a gazdagság és a siker területét!

Találd meg a lakásodban vagy az irodádban a siker és a gazdagság területét – ez a első és legfontosabb tennivalód! A feng shui tanai szerint ez a bejárattal szemközt lévő, bal oldali sarok. A legideálisabb esetben ez a terület a ház déli, dél-keleti oldalán helyezkedik el, de ne ess kétségbe, ha a te lakásod nem ilyen fekvésű: csupán annyi a teendőd, hogy nemcsak a gazdagság sarokba, hanem a déli szobákba is elhelyezel néhány segítő tárgyat, szimbólumot!

0019240_1.jpg ()

2. tipp: Takaríts ki!

Életenergiát veszítesz, ha rendetlenség van a környezetedben – ha a gazdagság sarokra is a káosz a jellemző, anyagi veszteségek fognak érni. Ezért minél hamarabb fogj hozzá a takarításhoz és a lomtalanításhoz: dobj ki minden felesleges tárgyat, ruhát és iratot! Ne tartogass otthon törött, működésképtelen háztartási gépeket és elszáradt növényeket, mert ezek elvonják az csít, az energiát! A korábbi rossz üzleti, pénzügyi döntéseket szimbolizáló tárgyakat is selejtezd ki, például ha csődbe ment a vállalkozásod, dobd ki a megmaradt szórólapokat, céges tollakat – ezek ugyanis a sikertelen múlthoz kötnek téged!

3. tipp: Rendezd el az értékes tárgyakat!

Gyűjtsd össze a legértékesebb dísztárgyakat, és helyezd el a gazdagság és a pénz sarkában – a régiségek, az aranyból és más nemes anyagból készült ékszerek, a festmények és a szobrok mind a gazdagságot szimbolizálják, és erősítik az életenergiát is! Ugyanilyen hatásúak a gazdag és sikeres emberek fényképei, valamint a széfek, a malacperselyek és a pénzes ládikók is. Viszont a mutatós, ám olcsó tárgyakat és a befizetendő számlákat mindenképpen rakd máshová!

4. tipp: Szerezd be a bőség szimbólumait!

A feng shui szerint vannak olyan szimbólumok, amelyek vonzzák a pénzt, a sikert és a bőséget – ilyen például a mosolygó Buddha, amely egyetlen kelet-ázsiai üzletember irodájából sem hiányozhat. Jó hatással lehetnek az anyagi helyzetedre a békát vagy aranyhalat ábrázoló képek vagy szobrok is, ezek az állatok ugyanis a termékenységet és a pénzt is jelképezik.

5. tipp: Tarts otthon akváriumot!

Ha van otthon akváriumod vagy egy kisebb csobogód, mindenképpen ebbe a sarokba helyezd – ezek az anyagi javak özönlését jelzik. Ha nem szereted hallgatni a víz csobogását, akassz a falra egy vízesést ábrázoló képet, vagy helyezz el egy tükröt valamelyik polcon, és rakj elé egy apró perselyt vagy érméket: a feng shui elvei szerint ez megduplázza a gazdagságot!

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X