Főoldal > EGÉSZSÉG > Összeköltözöl a pasiddal? – 5 hiba, amit ne kövess el!

Összeköltözöl a pasiddal? – 5 hiba, amit ne kövess el!

lakásösszeköltözéspárkapcsolatpénz
0

Írta:

Első ránézésre minden tökéletes: minden nap együtt fekhettek, együtt kelhettek, hétvégén a nap huszonnégy óráját kettesben tölthetitek, és nem kell attól félnetek, hogy rátok nyit valaki. Ám az együttélés könnyen kibírhatatlanná válhat, ha nem figyeltek oda egymásra, vagy nem tisztázzátok az anyagi és egyéb ügyeket még az elején! 1. hiba: a szülőkhöz költöztök Az összeköltözés […]

Első ránézésre minden tökéletes: minden nap együtt fekhettek, együtt kelhettek, hétvégén a nap huszonnégy óráját kettesben tölthetitek, és nem kell attól félnetek, hogy rátok nyit valaki. Ám az együttélés könnyen kibírhatatlanná válhat, ha nem figyeltek oda egymásra, vagy nem tisztázzátok az anyagi és egyéb ügyeket még az elején!

1. hiba: a szülőkhöz költöztök

Az összeköltözés önmagában is komoly türelemjáték: el kell fogadnod a másik bosszantó szokásait, és alkalmazkodóbbá kell válnod. És hogy mi történik, ha nem egy, hanem rögtön kettő vagy még több ember rigolyáit kell elviselned? Megkezdődik a harc: hidd el, a szülői ház nem a legalkalmasabb hely az együttélés kipróbálására, hiszen különbözőek a szokásaitok, az értékrendetek, így előbb-utóbb az olyan apró dolgokból is veszekedés alakul majd ki, mint a mosogatás, a fürdőszoba használata vagy az étkezések. Persze anyagi okokból ez a legelőnyösebb megoldás, de ha egy mód van rá, ne anyóssal-apóssal éljetek együtt!

2. hiba: nem állítod fel a szabályokat

Akármennyire is kellemetlen a téma, már az elején át kell beszélnetek az anyagi ügyeket – közös kasszán éltek-e majd, vagy fele-fele arányban osztoztok meg a háztartás költségein? Van-e olyan dolog, amelyre közösen spóroltok, vagy ezután is külön-külön bankszámlán tartjátok majd a megtakarított összegeket? Ha mindezt nem tisztázzátok már az elején, később komoly viták lehetnek a pénzből: ha te fizetsz mindent, úgy érezheted, párod csak kihasznál, vagy történhet éppen fordítva is.

0018932_1.jpg ()

3. hiba: elkényezteted

Természetes, hogy meg szeretnéd mutatni a nagy Ő-nek, hogy te vagy a legtökéletesebb háziasszony, de azért ne kényeztesd el túlságosan! Nem kell minden este gyertyafényes, háromfogásos vacsorával, kitakarított lakással, kimosott és kivasalt ruhákkal várnod őt, és nem kell minden egyes kívánságát azonnal teljesítened! Így ugyanis könnyen ellustulhat, és pár hónap múlva azt veszed majd észre, hogy azt sem tudja, hol tartjátok a porszívót és a vasalót! Még az elején tisztázzátok, hogy ki milyen háztartási munkát vállal – például te főzöl, mosogatsz, mosol és vasalsz, ő pedig elvállalja a porszívózást, a portörlést és az autómosást. Ne hagyd magad, különben előbb-utóbb úgy fogod érezni magad, mint egy házi rabszolga!

4. hiba: korlátozod a szabadságát

Attól még, hogy egy lakásba költöztetek, nem kell feladnotok a megszokott programokat, a barátaitokat és a hobbitokat! Ne korlátozd a párod szabadságát, ne kényszerítsd arra, hogy minden este otthon üljön veled – a legtöbb férfi ugyanis azonnal menekülőre fogja, ha úgy érzi, a barátnője miatt nem élheti a saját életét! Továbbra is mindketten ragaszkodjatok az eddigi programjaitokhoz: az esti edzéshez, a hétvégi barátnős traccspartikhoz és a pasis meccsnézésekhez.

5. hiba: hagyod, hogy ellaposodjon a kapcsolatotok

Ne hagyd, hogy a szenvedély alábbhagyjon –  nem kell magas sarkúban tipegve szervíroznod a vacsorát, de szakadt, kopott otthonkában se mutatkozz a párod előtt. Maradj egy icipicit titokzatos: ne engedd be a fürdőszobába, ha éppen borotválod a lábad vagy gyantázod a bikinivonaladat! Frissítsd fel a szexuális életeteket is: itt az ideje, hogy felfedezzétek a hálószobán kívül a lakás más helyiségeit is!

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X