Főoldal > EGÉSZSÉG > Az első közös nyaralás leggyakoribb buktatói

Az első közös nyaralás leggyakoribb buktatói

férfipárkapcsolat
0

Írta:

Milyen nyaralást válassz? Érdemes úgy megválasztani a nyaralóhelyet, hogy lehetőség legyen az aktív kikapcsolódásra sportolással, kalandokkal, kirándulással, városnézéssel. Így ha előfordulnak konfliktusok, egy izgalmas helyszínen lehetőség van arra, hogy közösen csináljatok valamit, ami eltereli a gondolataitokat a vitáról. A passzív nyaralókra specializálódott helyen (például egy kisvárosban, ahol egyetlen lehetőség a gyógyfürdőzés) nem biztos, hogy ez könnyen […]

Milyen nyaralást válassz?

Érdemes úgy megválasztani a nyaralóhelyet, hogy lehetőség legyen az aktív kikapcsolódásra sportolással, kalandokkal, kirándulással, városnézéssel. Így ha előfordulnak konfliktusok, egy izgalmas helyszínen lehetőség van arra, hogy közösen csináljatok valamit, ami eltereli a gondolataitokat a vitáról. A passzív nyaralókra specializálódott helyen (például egy kisvárosban, ahol egyetlen lehetőség a gyógyfürdőzés) nem biztos, hogy ez könnyen megoldható.
Tipp: Izgalmas program lehet egy profin szervezett vízitúra vagy egy több napos országjárós út is. Ezek a programok nemcsak önmagukban érdekesek, de összekovácsolnak titeket. Megismerheted például azt is, hogy extrém, váratlan helyzetben hogyan viselkedik a kedvesed, arról nem is beszélve, hogy olyan élményekkel gazdagodhattok, amelyekre később is jó lesz emlékezni.

Mi lehet a konfliktusok leggyakoribb forrása?

1. Az út szervezéstől a csomagolásig

Az első veszekedések 90%-a már a csomagoláskor ki szokott robbanni. A nők ugyanis szívesen bízzák az út szervezését a partnerre, aki aztán biztosan elfelejti a gyógyszereket, kenőcsöket vagy egyéb praktikus apróságokat, illetve felháborodik azon, hogy minek kell 10 pár cipőt bepakolni 5 napra.
Tipp: Csomagolj úgy, hogy rá is gondolsz: legyen nálad elég fogkrém, fogkefe, naptej, gyógyszer. Magadnak csak a legszükségesebb és legpraktikusabb ruhadarabokat válogasd össze. Az pedig valószínűleg sértené a pasi büszkeségét, ha bepakolnál helyette, ezért inkább írj listát, hogy ellenőrizni tudja a csomagját.

2. Túl sokat vársz a partneredtől

A nyaralásra jó néhány hónapon át készülünk, alig várjuk, hogy elutazhassunk. Emiatt a helyszín, az időjárás, sőt, a társ felé támasztott elvárások is magasabbak. A friss szerelmesek  naplementével, lengedező pálmafákkal és édes csókokkal tarkított szirupos filmjelenetnek képzeli az első közös vakációt. Ez az előre gyártott kép az, amely legtöbb esetben a konfliktusok forrása.
Tipp: Nem segít, ha a másikat hibáztatod és folyamatosan vitatkozol, inkább állj pozitívan az adott helyzethez, légy toleráns és kompromisszumkész. Sokat segít, ha nem ragaszkodsz makacsul a dolgokhoz, elfogadod a párod véleményét vagy tolerálod igényeit. Az a legjobb, ha még az út elején előre tisztázzátok, mit vártok a nyaralástól. Az út alatt mindig a közös érdekek lebegjenek a szemeitek előtt  és kezeljétek rugalmasan a konfliktushelyzeteket.

0019361_1.jpg ()

3. A 24 órás együttlét

Attól, hogy együtt utaztatok el, nem kell minden másodpercet egymás nyakán lógva tölteni. A non-stop együttlét – amelyhez amúgy sem vagytok hozzászokva a hétköznapokon – kimerítő lehet az első napokban. Ez pedig türelmetlenséget és vitákat szülhet. Ne feledd: egy kis egyedüllétre mindenkinek szüksége van.
Tipp: Ahhoz, hogy elkerüld a fölösleges konfliktusokat, szervezz nyugodtan magánprogramot. Lehet az egy délutáni szunyókálás a szobában, egy rövid séta az üdülőterületen vagy a piac meglátogatása a városban. A külön eltöltött idő jó alkalom az elmélkedésre és arra is, hogy aprócska meglepetést vásárolj a kedvesednek.

4. Ha a kedvesed nem veled foglalkozik

Előfordulhat, hogy kedvesed nem tud elszakadni az otthoni munkájától és folyamatosan telefont vár, vagy az e-mailjeit lesi. Az is gyakran megesik, hogy nem tud lemondani otthoni szenvedélyeiről: pl. a meccsnézésről. Ez utóbbi esetben fölösleges hisztizni, egyszerűen mondd meg neki, hogy zavar a dolog, így inkább tartalmasabb programot szervezel magadnak.  
Tipp: Még a legkitartóbb munkaalkoholista is feloldódik néhány nap alatt, és eszébe sem jut a munkahelye. Ha a partnerednek halaszthatatlan munkája van, érdemes még az utazás előtt tisztáznotok a helyzetet, így te is fel tudsz lelkiekben készülni arra, hogy lesz idő, amikor nem csak veled fog foglalkozni.

 

Képek forrása: Profimédia 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X