Főoldal > EGÉSZSÉG > Flörtölési tanácsok – pasiszemmel

Flörtölési tanácsok – pasiszemmel

flörtpárkapcsolatszerelem
0

Írta:

Flörtölni nagyon jó! - állítják a témával foglalkozó szakértők. Kutatások bizonyították, hogy a férfi és a nő találkozásának első másodpercei döntő jelentőségűek a kapcsolat későbbi alakulása szempontjából. Egy rövid pillantás akár egy hosszú kapcsolat előszele is lehet. A flörtöléshez nem kell más, csak néhány jól irányzott pillantás az „áldozat” szemébe, egy csábos mosoly és máris teljes […]

Flörtölni nagyon jó! - állítják a témával foglalkozó szakértők. Kutatások bizonyították, hogy a férfi és a nő találkozásának első másodpercei döntő jelentőségűek a kapcsolat későbbi alakulása szempontjából. Egy rövid pillantás akár egy hosszú kapcsolat előszele is lehet. A flörtöléshez nem kell más, csak néhány jól irányzott pillantás az „áldozat” szemébe, egy csábos mosoly és máris teljes elánnal a flörtölés mezejére léptünk. Vannak olyanok, akik „zsigerből” érzik, mikor, hol és hogyan arathatnak sikert, míg másoknak a „tej is megalszik a szájukban”, mert azt sem veszik észre, hogy tetszenek a másiknak. 

Miért jó flörtölni?
 

A kutatók szerint a flörtölés azért egészséges, mert növeli a vitalitást és az önbizalmat. Pozitív visszajelzések esetén, boldogsághormon (dopamin) szabadul fel a szervezetben, ami kihat nem csak a magánéletedre, de pozitívan befolyásolja mindennapi tevékenységedet is. Egy izgalmas flört sokaknak igazi élményt, felüdülést hoz a szürke mindennapokba. Az sem kizárt, hogy egy rövid flört során életed nagy szerelmébe botlasz.

Hol és hogyan flörtölj?

Flörtölni szinte mindenütt lehet és a legjobb, ha a flört spontán alakul. Légy nyitott, és vedd észre az apró jelzéseket! Ne feledd: nemcsak pillantással lehet flörtölni, hanem testbeszéddel is. A nőknek sokszor szinte a kisujjukat sem kell mozdítaniuk, hogy az ujjuk köré csavarják a férfiakat: egy-egy nőies „beállásnak”, kéz-, láb- vagy válltartásnak igazi csábereje van. A mosolyról nem is beszélve. Pozitív kisugárzásoddal, humoros megjegyzéseiddel könnyen magadra irányíthatod környezeted figyelmét.

0019290_1.jpg ()

Miből veheted észre, hogy „bejössz” a pasinak?

  • Amikor találkoztok, a kedvedben jár, feltűnően segítőkész és előzékeny veled.
  • Ha társaságban vagytok, melléd ül, és alig érezhetően – nagyon finoman – megérint.
  • Kétértelmű, de ugyanakkor frappáns és játékos megjegyzéseket tesz, vagy szellemes szócsatát vív veled.
  • Ha közös társaságban vagytok, keresi a társaságod.

Néhány tanács flört esetére:

  • Sugározzon rólad az önbizalom!
  • Higgy magadban!
  • Megnyerő modorral és bátorsággal magadra vonhatod az „áldozatod” figyelmét, de ne légy közönséges!
  • Ne játszd el a butácska, gyámoltalan „szőke nőt” – a férfiak ezt egyáltalán nem díjazzák! Sőt!
  • Légy érdeklődő, nyitott, kommunikatív!
  • Barátnőd barátjával sose kezdj el flörtölni!

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X