A szőlő magjából hidegsajtolással kinyert olaj a szőlő illatához hasonlít, s íze még 200-220 Celsius fokos hőmérsékleten sem vész el. A szőlőmagolaj az egészségtudatos táplálkozás egyik alapvető élelmiszere: nagy szerepe van a betegségek megelőzésében és az általános közérzet javításában. Miért jó a szőlőmagolaj? A szőlőmagolaj sok telítetlen zsírsavakat, antioxidánst, linolsavat, E-vitamint, klorofilt tartalmaz. Bioaktív anyagainak köszönhetően megköti […]
A szőlő magjából hidegsajtolással kinyert olaj a szőlő illatához hasonlít, s íze még 200-220 Celsius fokos hőmérsékleten sem vész el. A szőlőmagolaj az egészségtudatos táplálkozás egyik alapvető élelmiszere: nagy szerepe van a betegségek megelőzésében és az általános közérzet javításában.
Miért jó a szőlőmagolaj?
- A szőlőmagolaj sok telítetlen zsírsavakat, antioxidánst, linolsavat, E-vitamint, klorofilt tartalmaz.
- Bioaktív anyagainak köszönhetően megköti az egészségre káros szabadgyököket.
- A szőlőmagolaj igazi szívbarát – megvédi az érrendszert a meszesedéstől.
A WellnessCafe tippje:
- Ha nyári salátát készítesz, grillezel, vagy halat sütsz, használj szőlőmagolajat, mert nem veszi el az ételek ízét.
- A szőlőmagolajat használhatod arc- és testmasszázsra is, mert táplálja a bőrt, és simává, rugalmassá varázsolja azt.
- Kutatásokból kiderült az is, hogy a szőlőmagolajjal kezelt hajhagymák megerősödnek.
Képek forrása: Profimédia