Főoldal > EGÉSZSÉG > Ezért szuper a grapefruitmag kivonat

Ezért szuper a grapefruitmag kivonat

baktériumegészséggrapefruitgrapefruitmaggrapefruitmag kivonatgrapefruitmag olajimmunerősítővírus
0

Írta:

Fontos már az elején tisztázni, hogy a grapefruitmag kivonat nem grapefruitlé. A grapefruitmag csepp egy kiváló gombaölőszer, mely véd a candidától, a vírusoktól, baktériumoktól, ráadásul immunerősítő is.

A titok: a magas C-vitamin tartalom

A citrusfélék egyik legelőnyösebb tulajdonsága a magas C-vitamin-tartalmukban rejlik. Ezekben a gyümölcsfajtában bioflavonoidokkal együtt fordul elő, és ezek jelenlétében tartósabban, fokozottabban hat, mint bármely más C-vitamin készítmény.

Az értékes mag

A grapefruitmag jótékony hatásait már ötezer éve is ismerték, az európai gyógyításban a XVII. században jelent meg, hogy aztán a hivatalos orvoslásban ismét feledésbe merüljön. Mintegy húsz évvel ezelőtt egy floridai orvos fedezte fel sokadszorra, amikor megfigyelte, hogy a gyümölcs magjai az általa készített komposztban nem rohadnak el.

Azóta a klinikai vizsgálatok igazolták, hogy 800 féle vírus és baktérium, körülbelül 100 fajta gomba, és bizonyos paraziták ellen is hatékonyak, mégpedig úgy, hogy az emberi szervezetet eközben nem károsítják. Mellékhatást csak az okozhat, ha a megengedett adagot négyezerszeresen túllépi valaki.

Sikeresen alkalmazzák már gyomor- és bélpanaszok esetén, torok, orr és fülfertőzések, különböző gombás megbetegedések kezelésére, de hatásos a fogínygyulladás és a hüvelyfertőzés gyógyításában is.

 

Gazdag tápanyagokban

A grapefruit – és minden hozzá kapcsolódó készítmény, így a magjából kivont olaj is  – gazdag A-vitaminban, karotintban és likopinban, továbbá rostban, káliumban és magnéziumban. Ezenkívül közepes mennyiségű komplex-B-vitaminok találhatóak benne, mint amilyen a folsav, riboflavin, piridoxin és tiamin, valamint olyan ásványi anyagok, mint a vas, kalcium, réz és foszfor.

Szerepe van a fogyásban is

A grapefruitnak alacsony a kalóriatartalma, így például 100 gramm gyümölcs csak 42 kalóriát tartalmaz. Bizonyítottan segít a zsír csökkentésében és az egészséges súly fenntartásában. A népszerű diétaspecialisták és táplálkozástudósok azt tanácsolják, hogy az étrend tartalmazzon grapefruitot, mivel tudomány tény, hogy a grapefruit rendszeres fogyasztásával jelentősen csökkenthető a testsúly.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X