Főoldal > EGÉSZSÉG > Harcolj grapefruitmaggal a baktériumok ellen!

Harcolj grapefruitmaggal a baktériumok ellen!

baktériumbetegségegészségfertőzésgrapefruitgrapefruitmaggrapefruitmagolajgyógyulásméregtelenítésvírusvírusölő
0

Írta:

A citrusfélék C-vitaminban bővelkedő hatása már régóta ismert tény, de néha érdemes tovább is nézni a lédús gyümölcshúsnál. A grapefruit magja – és annak kivonata – nem csak tökéletes immunerősítő szer, hanem megszabadít a vírusoktól, baktériumoktól és a gombás megbetegedésektől is.

 

A grapefruit magyarosított neve a citrancs, és a citrusfélék családjának legfiatalabb tagja. Rózsaszínű és piros belsejű fajtáját mindenki ismeri, és igen kesernyés-savanykás íze miatt sokan nem is kedvelik, ahogyan a benne található magokat sem, pedig…

Értékes gyógyerő

A grapefruitmag jótékony hatásait már ötezer éve is ismerték, az európai gyógyításban a XVII. században jelent meg. Hatóanyagai elpusztítják a kórokozókat, a klinikai vizsgálatok szerint 800 féle vírus és baktérium, körülbelül 100 fajta gomba, és bizonyos paraziták ellen is hatékonyan vég, mégpedig úgy, hogy az emberi szervezetet eközben nem károsítják.

grapefruitmag2.jpg ()

Az egész testre bevethető

A kivonatot a gyümölcs magjából nyerik ki, őrléssel és sajtolással. Az így kapott anyagról beigazolódott, hogy többfajta kórokozót és élősködőt képes megsemmisíteni, köztük a vírusokat, a baktériumokat és legalább 30 különböző gombafajt, még az élesztőgombával rokon Candidát is. A grapefruitmag kivonat az emésztő és légzőszervek hatékony gyógyítója, erős fertőtlenítő és tisztító hatása van. Sikeresen alkalmazható gyomor- és bélpanaszok esetén, torok, orr-fülfertőzések, különböző gombás megbetegedések kezelésére, de hatásos a fogínygyulladás és a hüvelyfertőzés gyógyításában is. Véd a gyomorrákkal szemben, és számos gyomorbetegség kezelésében is kiváló gyógyító szer.

Vigyázat, hamisítják!

A grapefruitmag kivonata számos kapszula, spray, kenőcs és gyógyszer fő alkotóeleme, de nem mindegy melyiket vásárolod meg a drogériában vagy a bio boltokban. Valódi organikus grapefruitmag kivonat szinte alig van forgalomban, ugyanis az előállítása igencsak körülményes és drága. Épp ezért sokan hamisítják, vagy egyszerűen csak nincsenek vele tisztában, hogy a grapefruitmag kivonat nem egyenlő a grapefruitlével. Az igazi kivonat előírás szerint történő alkalmazása esetén nem tapasztalthatóak mellékhatások, és bárki – kortól, nemtől, egészségi állapottól függetlenül – fogyaszthatja.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X