Főoldal > EGÉSZSÉG > Tabuk nélkül az önkielégítésről

Tabuk nélkül az önkielégítésről

önkielégítéspárkapcsolatszexualitás
0

Írta: and

Fontos azonnal leszögezni, hogy az önkielégítés nem bűn, sőt a szexuális élet szerves része, és elengedhetetlen szerepe van abban, hogy megismerd saját testedet, hogy képes legyél felfedezni, melyek azok az érzékeny pontok, amelyek simogatásával – akár a partnered közreműködésével is – a csúcsig repülhetsz. Női vágyak kalodában A társadalom sokáig nagy szeméremmel kezelte ezt a […]

Fontos azonnal leszögezni, hogy az önkielégítés nem bűn, sőt a szexuális élet szerves része, és elengedhetetlen szerepe van abban, hogy megismerd saját testedet, hogy képes legyél felfedezni, melyek azok az érzékeny pontok, amelyek simogatásával – akár a partnered közreműködésével is – a csúcsig repülhetsz.

Női vágyak kalodában

A társadalom sokáig nagy szeméremmel kezelte ezt a témát. Pedig a szexuális kultúra része a női önkielégítés is, hiszen enélkül szinte elképzelhetetlen, hogy valóban meg tudd tanulni, mi és hogyan juttat el téged az extázisig. Ismerned, sőt szeretned kell a saját testedet ahhoz, hogy a partnered is biztos kézzel érjen majd hozzád. Elvégre csak tőled tanulhatja meg, te vezetheted magabiztosan oda, ahol a gyönyör rezgései születnek. Hogy pontosan hol és mennyi ideig, milyen erővel, milyen mozdulatokkal és technikával kényeztessen téged kedvesed, először neked kell megtapasztalnod. Abban pedig biztos lehetsz, hogy párod pontosan fogja tudni, neki mi és hogyan okoz örömet! Kérdezz rá bátran erre is!

0020052_1.jpg ()

Párral vagy pár nélkül?

Akár hiszed, akár nem, a jó párkapcsolat is elviseli, sőt talán még meg is követeli azt, hogy néha magatok foglalkozzatok a saját testetekkel. Főleg akkor, ha pillanatnyilag nem vagytok elérhetőek egymás számára, mert valamelyikőtök távol van, vagy éppen a menzesz tart vissza egymástól benneteket. Esetleg nincs is ok, egész egyszerűen nem egyszerre támadt fel a vágy bennetek, vagy a napközben felhalmozódott feszültséget vezetitek le ily módon. Külön-külön. Az is lehet, az örömszerzés még véletlenül sem a másik tudta nélkül zajlik… Igen, a szex része lehet, hogy (egy darabig) a párod szeme előtt kényezteted magad: ilyenkor szinte biztos, hogy kedvesed beszállna a folytatásba. Ha ezt pedig nem is engeded meg neki, a végtelenségig tudod korbácsolni a vágyait… Próbáld ki!

Egyedül nem megy?

Ha épp nem élsz együtt senkivel, sőt a dolgok állása szerint egy darabig nem is fogsz senkit beengedni az életedbe, így az ágyadba sem, akkor értékelődik fel igazán az önmagadnak szerezhető gyönyör szerepe. Mert ha egyedül vagy is, attól még nő vagy, akiben a magányosan töltött esték során is felébredhet a szexuális vágy, méghozzá a lehető legtermészetesebb módon. Egy pillanatig sem kell tehát pirulnod vagy visszatartanod magad: engedd szabadon szárnyalni erotikus fantáziádat, és szerezz úgy örömet önmagadnak, ahogy akkor éppen a legjobban esik. Azt is megteheted, hogy társat találsz magadnak, anélkül hogy kimozdulnál a lakásból. Elég, ha felmész egy társkereső oldalra, és máris számtalan jelentkező akad, aki elkísér egy kamera mögül, akár a tekintetével, a szavaival biztatva az orgazmusig. Ha te ezt akarod… Persze a módszer személytelensége riasztó lehet, ugyanakkor tény: egyre többen élnek ezzel a lehetőséggel, mert (pillanatnyilag) nincs más választásuk, vagy mert éppen a leskelődés izgatja fel őket – akár az, ha őket nézik önkielégítés közben, akár az, ha másokat nézhetnek.

A témáról bővebben a Maxima magazin legfrissebb számában olvashatsz!

A szakértő véleménye:
Dr. Erős Erika szexológus szerint az önkielégítés a normális szexuális fejlődés része, ráadásul akár párban élőknél, akár szingliként a legtermészetesebb módja az örömszerzésnek. A pasik többször folyamodnak ehhez a megoldáshoz, mint mi, nők, de a gyakoriságot befolyásolja a kor, illetve az is, hogy párkapcsolatban él-e valaki, vagy sem. Aki szingli, értelemszerűen több alkalommal szerez magának ily módon örömet. A foglaltaknál a gyakoriság lehet lényeges, vagyis az, hogy a szexuális események számát tekintve hányszor történik közös aktus, illetve hányszor önkielégítés. Ha ez utóbbi – tartósan – gyakoribb, érdemes felülvizsgálni a kapcsolatot, illetve azt is, hogy az önkielégítést jóval többször végző fél miért inkább ezt a módszert választja: a partnerrel van problémája, esetleg a saját szexuális fejlődésének zavara a felelős? A virtuális szex – kamerák előtt idegenekkel, nem saját partnerrel –, ha nem is nevezhető kóros jelenségnek, mindenesetre aggasztó, hiszen a személyességet alapvetően nélkülözi. Ha ez nem egy-két alkalommal, az újdonság, a kaland kedvéért történik, hanem tartóssá, sőt szinte kényszeressé válik, akkor már függőségről beszélünk – ilyenkor érdemes szakember segítségét igénybe venni.

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X