Főoldal > EGÉSZSÉG > Rajtolnál a babára? – Így add a pasid tudtára!

Rajtolnál a babára? – Így add a pasid tudtára!

babaterhességvárandósság
0

Írta: and

Valami megváltozott benned. Onnan, belülről bújt elő észrevétlen valami csalogató, szelíd csend, amely miatt más színben látod a világot: néha gazdagabbnak, néha fenyegetőbbnek. Nincs mit tagadnod: valami megérett benned, babát szeretnél, és csak remélni tudod, hogy párod is hasonló módon áll a babaprojekthez. Ebben azonban nem lehetsz biztos, pedig a bizonyosság mindennél fontosabb lenne. Cikkünkkel […]

Valami megváltozott benned. Onnan, belülről bújt elő észrevétlen valami csalogató, szelíd csend, amely miatt más színben látod a világot: néha gazdagabbnak, néha fenyegetőbbnek. Nincs mit tagadnod: valami megérett benned, babát szeretnél, és csak remélni tudod, hogy párod is hasonló módon áll a babaprojekthez. Ebben azonban nem lehetsz biztos, pedig a bizonyosság mindennél fontosabb lenne. Cikkünkkel most segítünk neked abban, hogyan add gyengéd módszerekkel kedvesed tudtára, milyen terveid vannak vele, és felismerhesd azokat a jeleket is, amelyek nyilvánvalóvá teszik: a dologtól ő sem zárkózik el.

Jegyezd elő!

Könnyű helyzetben vagy, ha a kérdés nem kérdés, mert a babavárás időpontját illetően már az összeköltözés előtt megegyeztetek egy többé-kevésbé határozott dátumban: például abban, hogy mondjuk harminc éves korod körül gyereket vállaltok, vagy abban, hogy az egyetemi záróvizsga/nyelvvizsga/nagyszabású lakásfelújítás után vágtok bele a nagy projektbe. Ha ezek után nem szeretnéd tovább halogatni a dolgot, és valóban a babavállalást tekinted a következő évek legnagyobb, legkalandosabb feladatának, nincs más dolgod, mint az exkluzív napot, illetve időszakot jelölő naptárat kinyitva párod szeme előtt hagyni. Érteni fog belőle. És ha a napot, hónapot nem húzza át vastag fekete filctollal, akkor biztos lehetsz benne, hogy közös szándékkal indultok el a családalapítás útján.

Ne hajtogasd szüntelen!

Ha érzed, hogy párod nem zárkózik el teljesen a baba érkezése elől, de mégis bizonytalankodik, és nem érzi még eléggé felkészültnek magát a feladatra, vagy egyéb más okok szegik kedvét (például lakás vagy egzisztenciális gondok), tartsd szem előtt, hogy nagy valószínűséggel nem fogja hamarabb rászánni magát a babavállalásra pusztán azért, mert naponta vagy hetente többször szóba hozod előtte a kérdést. Sőt egy idő után határozottan kínosnak fogja érezni a témát, és ha addig nem így érzett, az erőszakos kommunikáció miatt akár hosszú időre is elutasíthatja a közös gyerek kérdéskörét. Sokkal hatékonyabb lehetsz tehát, ha a figyelmét indirekt módon hívod fel: vagyis inkább csak súgsz neki, vagy ha megerősíted abban, szerinted ő mennyire jó apuka lenne!

Apacsalogató trükkök

A leghelyesebb és legegyszerűbb módszer, ha egyre többször időztök olyan párok, barátok társaságában, ahol már vannak kicsi gyerekek.

A témáról bővebben a Maxima magazin 17. számában olvashatsz!

Szerezz bizonyosságot!
Eleged van a trükközésből? Vedd górcső alá! Ha az alábbiakból csupán egynek megfelel, nyert ügyed van.
1. Autóvásárláskor előnyben részesíti a „családi-autó” típusokat, a kombikat. Hangsúlyos szemponttá válik a biztonság a gyorsasággal szemben, valamint az irdatlan mennyiségű gyerekholmit, babakocsit elnyelő hatalmas csomagtér a szexuális együttlétet elősegítő, dönthető támlákkal szemben.
2. Hirtelen abbahagyja az extrém sportokat, nem akar több sziklát meghódítani, ahogy a legközelebbi roncsderby is nélküle indul. Helyette kifesti a lakást, ahol egy imbolygó létra jelenti az egyetlen veszélyt számára.
3. Az összes szomszéd gyerekét meg akarja nevelni, mert szerinte a többi szülő tehetetlen, akiknek a fejére nőttek a gyerekek. Esténként Ranschburg Jenő könyvein alszik el.
4. A strandon az összes totyogni már tudó gyerek a barátjának tekinti, és naphosszat pancsol velük.
5. Nem esik kétségbe, ha a legjobb barátotok három hónapos csecsemője büfizés közben lebukja a kedvenc ingét. Sőt szeretettel megpaskolja a kis pelenkás fenekét.
6. A kertbe gyümölcsfákat ültet és játszóteret tervez, plusz ez ügyben akár a szomszédokkal is egyeztet.
7. Naponta beszél arról, hogy hová viszi majd a kicsit, és hogy mit fog megmutatni a világból. Persze a Himalájával kezdi, és a piramisokkal folytatja.
8. A fiók mélyéről előszedi gyerekkora kedvenc kisautóit, és ha akarod, ha nem, sorba állítja a nappali polcán.
9. Nem figyelmeztet minden szenvedélyes szexuális aktus után hogy: „Ugye nem felejtetted el bevenni a gyógyszert?!”
10. Rád néz, és egyszerűen, szerelemmel azt mondja: gyereket szeretnék tőled!

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X