Főoldal > EGÉSZSÉG > 5 ok, ami miatt nincs orgazmusod

5 ok, ami miatt nincs orgazmusod

frigiditásorgazmuspárkapcsolatszexzavar
0

Írta:

Tudtad, hogy csupán a nők fele él át rendszeresen orgazmust szex közben, és hogy minden tizedik nő egyáltalán nem tud eljutni a csúcsra? Lelki traumák, párkapcsolati zűrök, egészségügyi problémák és a túl rövid előjáték is okozhat orgazmuszavart – lássuk az öt leggyakoribb okot! 1. ok: Fájdalmas a szexNemcsak az orgazmusra vagy képtelen, de a szexet […]

Tudtad, hogy csupán a nők fele él át rendszeresen orgazmust szex közben, és hogy minden tizedik nő egyáltalán nem tud eljutni a csúcsra? Lelki traumák, párkapcsolati zűrök, egészségügyi problémák és a túl rövid előjáték is okozhat orgazmuszavart – lássuk az öt leggyakoribb okot!

1. ok: Fájdalmas a szex

Nemcsak az orgazmusra vagy képtelen, de a szexet sem kívánod, mert fáj a behatolás? Lehet, hogy nőgyógyászati probléma áll a háttérben: hüvelygyulladás vagy a méhszáj sérülése is okozhatja a fájdalmat! Ilyenkor mindenképpen nőgyógyászhoz kell fordulnod, aki egy rövid kezeléssel megszüntetheti a panaszokat!
Tipp: Ha a fájdalom már megszűnt, hozzáláthatsz intim izmaid megerősítéséhez – az intimtorna naponta csak pár percet vesz igénybe, ráadásul nemcsak az orgazmus elérésében segít, de ezzel a módszerrel megelőzheted az inkontinenciát is.

2. ok: túl Szigorú a neveltetésed

Nem is gondolnád, mennyire erősen befolyásolja felnőttkori szexuális életedet a neveltetésed: több szexuálpszichológus megállapította, hogy azok a nők, akiket gyermekkorukban nagyon szigorúan neveltek, illetve akik büntetést kaptak, ha a szexualitás iránt érdeklődtek, később is nehezebben vagy egyáltalán nem élik át a beteljesülést. Kutatók szerint a kisdiákként „jó kislány” magatartást felvevő, nagyon engedelmes és kötelességtudó nők ugyancsak nehezen vetkőzik le gátlásaikat az ágyban – még felnőttként is.
Tipp: Az első és legfontosabb lépés, hogy magadban tisztázd, mi okozza a szexuális problémát. Ezután már nyugodtan beszélhetsz a pároddal – figyeljetek oda jobban az előjátékra, és minden olyan trükköt vessetek be, amely felold téged! Ha a szigorú neveltetésnél komolyabb trauma – például szexuális erőszak – ért, mindenképpen fordulj pszichológushoz vagy szexuálpszichológushoz!

0020996_1.jpg ()

3. ok: Rossz pózban szeretkeztek

Lehet, hogy a nem megfelelően megválasztott szexpózok miatt jutsz el nehezebben a csúcsra: sok nő például nem él át orgazmust a hagyományos misszionárius pózban. Úgyhogy érdemes kicsit kísérletezni – próbáljatok ki olyan pozíciókat, amelyben párod teste közvetlenül ingerli a csiklódat vagy a G-pontodat. Ha tudod magadról, hogy a meztelen férfitest látványa pörget fel, szeretkezzetek tükör előtt, ha pedig izgalomra vágysz, válasszatok különleges helyszínt az esti összebújáshoz!
Tipp: Ha a misszionárius pózban a párod vállára teszed a lábadat, egyszerre tudja ingerelni a csiklódat és a G-pontodat, így könnyebben és gyorsabban érhetsz a csúcsra. Sok nő számára a kutyapóz és a lovagló póz is garantáltan orgazmushoz vezet, és persze az orális kényeztetésről sem szabad elfeledkeznetek!

4. ok: Túl rövid az előjáték

Bár azzal valószínűleg minden férfi tisztában van, hogy a nőknek jóval több időre és kényeztetésre van szükségük az orgazmus eléréséhez, mint nekik, sok pár az ágyban mégis azonnal a „lényegre” tér: pedig az elnyújtott előjáték nemcsak a kedvet hozza meg magához az aktushoz, de sok nő csak ilyenkor tud eljutni a csúcsra. És persze egymás simogatása érzelmileg is fontos része a szeretkezésnek.
Tipp: A kedvesed valamit nem úgy csinál, ahogy neked jól esik? Légy nyílt, és mondd el vagy mutasd meg neki, mi izgat fel igazán! Nemcsak te jársz jól, de a szexuális lecke őt is felizgatja majd!

5. ok: Párkapcsolati problémáitok vannak

A folytonos veszekedések és a párkapcsolati problémák is okozhatják, hogy ritkán élsz át orgazmust – a legtöbb nőnek érzelmi biztonságra van szüksége ahhoz, hogy igazán élvezze a szexet. Úgyhogy először tisztáznotok kell az érzelmeiteket, és el kell döntenetek, hogy együtt vagy külön folytatjátok tovább.
Tipp: Ha úgy érzed, bizonyos témákban nem találjátok a közös hangot, kérjetek meg egy harmadik személyt, hogy segítsen a problémák megbeszélésében – lehet ez egy barát vagy rokon, de akár párkapcsolati tanácsadóhoz is fordulhattok!

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X